null Beeld

Blokken met Dorianne Aussems: 'Van een bloot gat meer of minder kijk ik niet op'

De nood is hoog, de redding nabij: vanaf deze week trakteert MNM’s Marathonradio de blokkende medemens weer twenty-four seven op een kloppend hart onder de riem. In het Leuvense Marathonradiohuis krijgen ouwe getrouwen Brahim (35) en Peter Van de Veire (47) dit jaar het Venetiaans blonde gezelschap van ‘Generation M’-presentatrice Dorianne Aussems (26).

Noud Jansen

Dorianne Aussems «Voor een blokkende student is het wel zo fijn om te beseffen dat je niet de enige bent die tot een kot in de nacht achter z’n boeken zit te zweten. Dát maakt MNM’s Marathonradio zo’n succes, al sinds 2012.»

HUMO Jij was 19 toen Peter Van de Veire zijn allereerste marathonradio ondernam, helemaal in z’n eentje toen nog. Heb je zitten luisteren tijdens de blok?

Aussems «Jaja, op de wekkerradio die op een plankje boven mijn bed stond. Zo goed en zo kwaad als dat ging, want de ontvangst van dat mottige rotding was altijd slecht (lacht). Ik studeerde journalistiek in die jaren, en ik heb toen ook een keer de MNM-studio mogen bezoeken op het moment dat Peter er met zijn ‘Grote Peter Van de Veire Ochtendshow’ bezig was. Wel grappig: mijn medestudenten waren allemaal razend enthousiast – ‘O, als we hier ooit zouden mogen werken!’ – terwijl ik eerder koeltjes reageerde. En kijk nu eens.»

HUMO Peter werkte al voor de radio toen jij nog op de kleuterschool zat. In hoeverre werpt hij zich op als een vaderfiguur?

Aussems «Ik denk niet dat hij de term ‘vaderfiguur’ graag zal horen, maar hij volgt me wel heel nauw op. Ondanks het feit dat we totaal verschillende uren hebben – hij presenteert ’s ochtends, ik ’s avonds – krijg ik geregeld mails van hem met een opsomming van wat hij goed en minder goed vond. Daar heb ik al zó veel aan gehad! Zo heeft-ie me eens gemaild dat ik vaak te veel wil zeggen, waardoor je als luisteraar niet meer goed kunt volgen. Ik heb hem toen een héél lange mail teruggestuurd om hem te bedanken, waarop hij weer: ‘Zie je wel dat je te veel zegt!’ (lacht) Hij had gelijk, natuurlijk.»

HUMO Bestaat de kans dat jij de pas afgezwaaide Julie Van den Steen opvolgt als sidekick in de ‘Ochtendshow’?

Aussems «O nee, helemaal niet. Ik ben supergelukkig met mijn programma. Er zijn nog zó veel onderwerpen die ik bespreekbaar wil maken, en daarvoor zit ik nu op de beste plek. Zo wil ik al langer eens een pedofiel anoniem laten getuigen in het programma, maar dat blijkt tot nog toe lastig. Eén van mijn vrienden vond het maar een raar idee: ‘Dorianne, ik snap dat je taboes wilt slechten, maar dit is erover’. Dan denk ik: juist níét.»

HUMO Succes met je eerste marathonradio, Dorianne. En vooral ook met de naar verluidt onvermijdelijke blote konten tegen het raam.

Aussems (lacht) «Ik ben vorig jaar regelmatig in het radiohuis langsgegaan, ook tijdens de uren waarop er al eens zo’n kont de revue passeerde. Van een bloot gat meer of minder kijk ik sindsdien niet meer op.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234