null Beeld

'Body of Lies': Leonardo DiCaprio in eigen sop

IJzingwekkend nieuws, in een bedompte traphal opgetekend uit de mond van Leonardo DiCaprio zelve: 'Je zou eens moeten weten in welke mate de CIA ingrijpt in ons leven.'

Precies tien jaar geleden keken miljoenen bakvisjes met de tranen in de ogen toe hoe Leonardo DiCaprio plaatsnam op de neus van de Titanic en uit de diepten van zijn longen 'I'm the king of the world!' schreeuwde. 'Titanic' staat vandaag nog steeds ongenaakbaar op de eerste plaats van de all time box office, maar DiCaprio, net 34 geworden, heeft zijn tieneridoolimago definitief van zich afgeschud. Hij staat tegenwoordig bekend als een serieus acteur, en die status heeft hij goeddeels te danken aan Martin Scorsese, die hem - op aanraden van Robert De Niro - prachtige rollen gaf in 'Gangs of New York', 'Aviator' en 'The Departed'.

DiCaprio is sinds het 'Titanic'-avontuur ook fysiek veranderd: de jongensachtige gelaatstrekken zijn gebleven, maar zijn lijf heeft carrure gekregen. Nu kon DiCaprio die extra spierkracht ook wel gebruiken: in 'Body of Lies', de nieuwe film van Ridley Scott, gaat hij voluit als Roger Ferris, een CIA-agent die in Jordanië de jacht opent op de leider van een terroristische cel. Kinetische actie verzekerd!

Neem deel aan de DiCaprio Trivia Quiz »

Humo ontmoette Leo in Parijs, net op het moment dat in de Verenigde Staten de stembureaus opengaan.


HUMO Moet jij op dit moment eigenlijk niet in het stemhokje staan?

Leonardo DiCaprio «Godzijdank bestaat er in de Verenigde Staten zoiets als early elections: ik héb mijn stem al uitgebracht. Ik ben wel bloednerveus. Ik zit al de hele ochtend naar CNN te kijken, en ik ben van plan vannacht op te blijven.

»Ik ben ontzettend blij dat Bush eindelijk vertrekt. Mijn land is toe aan een gedaanteverwisseling. We zijn klaar voor een andere, bétere toekomst, en de rest van de wereld ook, denk ik.»


HUMO De ironie is: zonder de oorlog tegen de terreur, die door Bush werd ontketend, zouden we vandaag niet kunnen genieten van 'Body Of Lies'.

DiCaprio «Helemaal waar. We moeten Bush eigenlijk dankbaar zijn. (lacht).

»Serieus: toen ik hoorde dat Warner Brothers bezig was met een film over Irak, ben ik onmiddellijk naar hen toegestapt: 'O, jullie gaan een film maken over de oorlog tegen de terreur? En Ridley Scott gaat regisseren? Oké, ik doe mee!»


HUMO Jij staat bekend als een linkse jongen. Zag je het wel zitten om een CIA-agent te vertolken?

DiCaprio «Ferris is een CIA-agent met twijfels. Hij heeft heel veel respect voor de Arabische cultuur, en hij wil dat de oorlog eindigt, maar tegelijk koestert hij een diepe haat tegenover terroristen. Zijn gemoedstoestand fascineerde me: wat gaat er om in het hoofd van zo'n man? Denkt hij in eerste instantie aan zijn eigen overleven, of aan de belangen van zijn land? Om zijn dilemma's beter te begrijpen, ben ik gaan praten met de ex-directeur van de CIA. Die man heeft me geleerd dat CIA-agenten - zeker als ze op het terrein werken - het vaak moeilijk hebben om de juiste morele beslissingen te nemen. Hij heeft me trouwens ook nog schokkende dingen verteld over de werking van de CIA.»


HUMO Zoals?

DiCaprio «Sorry, dat mag ik niet zeggen (lacht). Serieus, ik heb moeten zweren dat ik onze gesprekken geheim zou houden. Maar je zou eens moeten weten in welke mate de CIA ingrijpt in ons dagelijkse leven!»

(es)

U vindt het volledige interview met Leonardo DiCaprio vanaf dinsdag 25 november in Humo 3560

undefined

Body of Lies de trailer

undefined

DiCaprio Trivia Quiz »

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234