null Beeld

Boer zocht vrouw

Hoe ze daar op het erf nog ooit aan werken toekomen, het is ons een raadsel. Is het zesde seizoen van 'Boer zkt. vrouw' net afgelopen, loopt Dina Tersago alwéér de boerderijdeur plat voor, jawel, 'Boer zocht vrouw'. In die driedelige gelegenheidsreeks brengt ze u op de hoogte van de huidige burgerlijke stand van enkele beroemde oud-deelnemers.

Frederick Vandromme

HUMO Waarom 'Boer zocht vrouw'?

''Een seksueel actieve blonde''

DINA TERSAGO «Ik krijg heel dikwijls vragen over hoe het met die of die boer uit één van de vorige seizoenen is afgelopen. De mensen leven echt met hen mee, hè. Iedereen wil weten of ze nog altijd gelukkig zijn met hun vrouw en of er misschien kinderen van gekomen zijn. Op die vragen heb ik met plezier het antwoord gezocht, omdat ik zelf óók heel benieuwd was.

»De reünies waren leuk en zelfs een beetje ontroerend. Zo gingen we bijvoorbeeld langs bij Filip Bouillard, de boer die alleen met zijn vader in een boerderij in de streek rond Aarschot woonde en op zoek was naar een 'seksueel actieve blonde' (lacht). En bij Koen Derom, de boer-filosoof die op gegeven moment twéé vrouwen had maar niet kon kiezen. Of bij Wim Leroy, de alternatieve boer-motorrijder met het lange haar. Ik ben destijds naar Wims huwelijk geweest - zo'n echt breugeliaans boerenfeest: zalig.»

HUMO Die terugblik heeft de allure van een sluitstuk: was het voorbije seizoen van 'Boer zkt. vrouw' meteen ook het laatste?

DINA TERSAGO «Dat zou ik niet durven te zeggen. Het klopt dat ik nog niet meteen met mijn hoofd bij een nieuw seizoen zit - ik ben nog altijd aan het bekomen van het vorige - maar dat zegt nog niets. Als we erin slagen om de kijker te blijven boeien, waarom zouden we dan niet voortdoen?»

HUMO Weet je eigenlijk exact hoeveel resultaat 'Boer zkt. vrouw' tot nog toe geboekt heeft? Ik herinner me een artikel over de boeren van het eerste seizoen: na een jaar stonden ze allemaal weer op straat.

TERSAGO «Dat weet ik zo niet uit het hoofd, maar ik denk dat het toch goed meevalt, hoor. Sommige boeren zijn inderdaad niet meer samen met de vrouw die ze bij ons gekozen hebben. Maar ze hebben daarna, onrechtstreeks óók via het programma, misschien wel iemand anders gevonden.

»Relaties kan je niet dwingen, natuurlijk. En tot nader order gaat het in ons programma niet over winnaars en verliezers. Dat weten de deelnemende boeren zelf nog het best van al. 't Is heel fijn dat ze, na al die jaren 'Boer zkt. vrouw', niet steeds grotere verwachtingen zijn gaan koesteren. Ze hebben ook niet meer kapsones gekregen of zo. Integendeel: als ik een boer ontmoet, zie je in het begin nog altijd dezelfde schuchtere reacties.

»En daarbij: ik ben nog altijd niet de fee met het toverstokje, hè.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234