null Beeld

Camille Beniest in de finale van 'Belgium's Got Talent': 'Ouderwets? Nee hoor, opera is cóól'

Terwijl haar leeftijdsgenoten boven de boeken hingen voor de kerstexamens, bereidde de 15-jarige Camille Beniest zich zonder blokstress voor op de finale van ‘Belgium’s Got Talent’ én vijf kerstconcerten in Nederland. Opera is haar lange leven, en omdat concerten al tot haar vaste routine behoren, mocht ze enkele examens op voorhand afleggen.

CAMILLE «Ik vind het leuk dat mijn klas nu ook eens ziet waarom ik voor sommige vakken vrijstellingen krijg. Opera is niet ouder­wets maar tóf. Ik weet nog hoe hard ik heb genoten toen ik voor ‘The Voice Kids’ met Natalia mijn eerste opera live bijwoonde. Ik was 10 en vond het zó cool! Nu, ik zit niet de hele tijd naar Klara te luisteren, hè (lacht). Net als mijn vriendinnen hou ik ook van moderne muziek. Tenzij ik een opera ga zingen: dan bereid ik me voor door naar andere uitvoeringen te luisteren.»


HUMO De meeste opera’s zijn in het Italiaans, Duits of Frans. Je bent vast een kei in talen.
CAMILLE «Dat valt lelijk tegen: op school liggen vooral de wiskundige vakken mij (lacht). Maar ik weet wat ‘O mio babbino caro’ betekent, hoor. Eigenlijk zing ik tot mijn papa: ik wil trouwen, en als dat niet mag, spring ik van een brug. Best emotioneel. Daarom vind ik het ook belangrijk om me goed in te leven. Ik heb een buurman die graag naar opera luistert en keiveel dvd’s heeft. Die mag ik soms lenen. Dan zíé ik ook waarover het gaat.»
HUMO Zes jaar geleden deed je al eens mee aan ‘Belgium’s Got Talent’. Al die grote emoties uit zo’n kindkeeltje zien stromen: ik vond het een beetje eng.
CAMILLE (verbaasd) «Echt? Ik denk daar niet bij na. Mijn mama is pianiste en heeft me al heel jong – ik was 4 – piano leren spelen. Ik deed mee aan wedstrijden en daar volgden dan concerten uit. Soms ook samen met mama, zoals toen ze Pol Goossen, de acteur uit Thuis, begeleidde tijdens zijn voorstellingen.»
HUMO Je zussen heten Charlotte en Chloé en samen zijn jullie te boeken als ‘Triple C’. Zijn ze jaloers?
CAMILLE «Helemáál niet, die zijn keitrots! Chloé is nog jong, maar Charlotte vindt het niet zo tof om op tv te komen. Als pianiste was het haar droom om ooit het niveau van de Elisabeth­wedstrijd te halen, maar die heeft ze moeten opbergen. Ze heeft iets aan haar duim wat niemand heeft kunnen genezen en is dan maar voor piloot gaan studeren, in Griekenland: ze haalde een gemiddelde van 93 procent op haar examens. Echt, die is zó goed bezig!»
HUMO Net als jij. Kijk je uit naar de finale?
CAMILLE (glundert) «O ja, ik heb zoveel zin om weer op dat podium te staan! Zenuwachtig ben ik niet, nooit eigenlijk. Raar, want mijn mama zit altijd te stressen bij mijn concerten. Trouwens, zij was het die maar bleef aandringen om me opnieuw in te schrijven. Nu maakt het ook niet meer uit of ik win of niet: het avontuur is al helemaal geslaagd.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234