Carolina Main over 'Blood': 'Minder seks, meer geheimen'

‘Zeg, we gaan toch zeker geen problemen krijgen, jij en ik?’ vraagt haar autoritaire vader wanneer Cat Hogan informeert naar de dodelijke val van haar moeder in de tuin van het ouderlijke huis. Cat heeft sterke vermoedens dat haar vader, een plaatselijke en alom gerespecteerde huisarts, meer weet over haar moeders dood dan hij wil prijsgeven. De ongemakkelijke dialoog tussen vader en dochter zet gelijk de toon in deze nieuwe zesdelige Ierse psychologische thriller ‘Blood’. De hoofdrol van Cat is voor het onbekende talent Carolina Main. Terwijl er ook een grote rol is weggelegd voor het adembenemende Ierse landschap rond de plaatsen Meath en Kildare.

CAROLINA MAIN «Cat is vastbesloten om de waarheid boven water te halen. Voor haar overleden moeder, maar ook voor zichzelf. Cat heeft een moeilijke jeugd gehad, omdat ze geleden heeft onder de leugens van haar vader.

»Toen ik het script voor het eerst onder ogen kreeg, viel me meteen op dat Cat zich voortdurend afvraagt of ze wel helemaal bij haar verstand is. Ze twijfelt voortdurend of ze wel juist handelt. Ze is een behoorlijk temperamentvol personage, heel heftig om te spelen. En de verdachtmakingen die Cat koestert jegens haar vader komen dan ook nog eens aan de oppervlakte in een periode dat ze ontzettend verdrietig is door het overlijden van haar moeder.»

– Wat sprak je zo aan in deze serie?

MAIN «Ik ben ontzettend geïnteresseerd in de wijze waarop ouders en kinderen zich tot elkaar verhouden. En wat zo’n band met iemand kan doen, vooral wanneer het ergens is misgegaan. De geheimzinnige omstandigheden rond die dodelijke val vormen de hoofdmoot van ‘Blood’. Maar net zo boeiend vind ik wat er vele jaren geleden fout ging in dat gezin, de vele geheimen en al die spanningen die onderhuids spelen.

»Het is geweldig om een personage zoals Cat te mogen spelen, een vrouw die haar hele bestaan heeft geleefd met de gedachte dat ze ‘niet helemaal in orde is’. Ik vroeg me af: hoe is het om die ketenen maar te blijven meezeulen? Nooit helemaal zeker te weten of je wel een waardevol persoon bent? Om voortdurend te horen: is zij wel helemaal normaal?

»Televisiemakers hebben vandaag de dag de neiging om vaak zoveel mogelijk gruwelijke details op te voeren rondom een verdacht sterfgeval, en veel seks toe te voegen. Alles draait erom zoveel mogelijk kijkers binnen te halen. Maar volgens mij gaat het bij een goed drama vooral om de relaties, dat is de kern: de onderdrukte spanningen en de verzwegen geheimen.»

– Hoe was het op de set? Gekke dingen meegemaakt?

MAIN «O, ja! Picture this: een nachtopname. Vier uur ’s ochtends in de regen. Nu, daarvoor moest één van onze alleraardigste crewleden een hogedrukdouche boven mijn hoofd houden, terwijl ik als Cat in de striemende regen in de vuilnisbakken zit te wroeten. Ze hadden me vooraf gerustgesteld: ‘Maak je geen zorgen, de crewleden zijn sympathiek. Zij zullen er wel voor zorgen dat je lekker warm water over je heen krijgt!’ En ik goedgelovig: ‘O, écht? Zo lief!’ Niet dus. Het was helemáál geen warm water! Let maar op mijn gezichtsuitdrukking! (lacht)»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234