null Beeld

Cath Luyten wordt gastvrouw in 'Cath & gasten': 'Lieven Van Gils is mijn absolute nummer één'

Omdat de alsmaar zorgwekkender goedgeluimde Lieven Van Gils even moet bekomen van al dat ongebreidelde enthousiasme (‘Kom erbij zitten, kom!’), neemt Cath Luyten vanaf komende maandag een week lang zijn voor de gelegenheid tot ‘Cath & gasten’ omgedoopte talkshow over. Tenzij wij ons deerlijk vergissen, beleeft ze maandag dus haar vuurdoop als talkshowpresentator.

Cath Luyten «Je vergist je niet, laat staan deerlijk: het ís mijn vuurdoop. Enfin, als kind speelde ik thuis ook weleens talkshowhostje – Jan Lenferink van ‘R.U.R.’, om precies te zijn – maar dit wordt de eerste keer voor echt. Zenuwen heb ik alleszins nog niet, want ik draai intussen toch al een tijdje mee op tv. En of je nu in een drassige wei met boer Flor staat te keuvelen of in ‘De kazakkendraaiers’ een viertal komieken in toom houdt, eigenlijk is het allemaal hetzelfde. ’t Gaat er toch vooral om dat je naar de mensen luistert, en dat je wat flow in het gesprek krijgt.»

HUMO O, is het dat maar.

Luyten «Welja, daar ga ik toch van uit (lacht). In ieder geval is het de bedoeling dat ik komende week nog een paar dagen stage loop bij ‘Van Gils & gasten’, om eens te zien hoe het er daar allemaal aan toegaat. Ik zal dan zelf ook eens in de presentatorstoel plaatsnemen, zodat ik weet waar de camera’s staan en wanneer ik moet beginnen te praten en zo. Een soort examen dus, zij het dat ze niet meer terug kunnen mocht ik voor dat examen zakken.»

HUMO De kans lijkt me groot dat ‘Cath & gasten’ hogere kijkcijfers zal halen dan ‘Van Gils & gasten’: veel mensen zullen benieuwd zijn hoe jij het ervan afbrengt.

Luyten «Mij lijkt die kans niet zo groot, hoor. ‘Van Gils & gasten’ heeft een trouw publiek: ik zal allang blij zijn als dat publiek niet afhaakt in de week dat ik er zit. Zodat ik de maandag erop tegen Lieven kan zeggen: ‘Ik heb ze zo goed mogelijk beziggehouden; nu zijn ze weer van jou.’ Ik zie mezelf als interimpersoneel, meer niet. Waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat ik mijn uiterste best niet zal doen. Maar geen man overboord mocht het me niet lukken; er zijn in deze wereld wel andere dingen om van wakker te liggen.»

HUMO Slotvraagje dan maar. Wie zijn jouw drie favoriete talkshowpresentators?

Luyten «Mogen er ook presentators uit het verleden bij zitten? Dan kies ik voor Sonja Barend, Mies Bouwman en Eva Jinek, in willekeurige volgorde.»

HUMO Ik had verwacht dat je ook Lieven zou vermelden, al was het maar uit beleefdheid.

Luyten «Juist! Even vergeten, hèhè. Nee, schrijf maar op: Lieven is mijn absolute nummer één.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234