null Beeld

Cherchez La Femme: Alice Reys, Mevrouw Tom Van Dyck

'Ik weet heel goed waarom ik bij hem ben', zegt Alice Reys, alias mevrouw Tom Van Dyck. U zou ook wel eens willen weten waarom?

Redactie

Als u zich zou afvragen wat er met de hinnikende Alain Van Dam uit 'Het Eiland' en de doortrapte Vincent Dockx uit 'Matroesjka's' is gebeurd: acteur Tom Van Dyck (34), heeft zich de voorbije maanden op de regie en productie van 'Kleine Tony' geworpen, een theaterstuk van de Nederlandse film- en theatermaker Alex van Warmerdam, dat volgende week in Antwerpen in première gaat. In 'Kleine Tony' draait alles rond een ingewikkelde driehoeksverhouding tussen een analfabete boer, zijn vrouw die het beu is altijd de ondertitels van de tv hardop te moeten voorlezen, en een jonge onderwijzeres uit de stad die wordt ingehuurd om de boer te leren lezen. De drie hoofdrollen worden gespeeld door Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden en Alice Reys, de 36-jarige Nederlandse echtgenote van Tom Van Dyck. Waarmee we meteen zijn waar we moeten zijn: Cherchez la femme!

HUMO Jij had in de jaren negentig een veelbelovende carrière in Nederland, zowel in het theater als op de televisie - tot je zeven jaar geleden Tom leerde kennen en naar Vlaanderen verhuisde, waar je als actrice nauwelijks nog aan de bak kwam.

ALICE REYS « Ja, nadat ik Tom had ontmoet, heb ik gewoon mijn hart gevolgd: de liefde was belangrijker dan mijn carrière.»

HUMO Hoe heb je Tom precies leren kennen?

REYS « In de zomer van 1999 was ik een paar dagen in België voor de opnames van 'Iedereen Beroemd', de film van Dominique Deruddere, waarin ik het vriendinnetje van Werner De Smedt speel. Een kleine rol, maar toch houd ik heel goede herinneringen aan de opnames over. De film werd gedraaid in Doel, en ik logeerde in Antwerpen bij een Nederlandse vriendin, die toen in een productie van het Toneelhuis stond. Tom had ook een rol in dat stuk, en de dag vóór ik naar Nederland zou terugkeren, stelde mijn vriendin me aan hem voor. Ik weet nog dat ik dacht: 'Typisch zo'n jongetje dat denkt dat hij iedereen in zijn zak kan steken,' zo zelfverzekerd kwam hij over.

» Diezelfde avond kwam ik Tom opnieuw tegen. Ik zat samen met mijn vriendin en de hele ploeg van het Toneelhuis in café Gounod vlakbij de Bourlaschouwburg, en Tom zat schuin tegenover mij aan tafel. We waren allebei nogal uitgelaten, en we zijn met elkaar beginnen te flirten. Op een gegeven moment wou Tom een rondje voor de hele tafel betalen en deed hij alsof hij mij vergat. Ik zei tegen hem: 'Pas maar op, want ik ben de vrouw van je leven. Je staat nu voor een heel belangrijke beslissing: ofwel betaal je me een biertje, ofwel zie je me nooit meer terug.'»

HUMO Heel geraffineerd!


U vindt het volledige interview in Humo 3462

750 gratis tickets voor de exclusieve avant-première van 'Kleine Tony'!

Zin gekregen om 'Kleine Tony' te gaan zien? Wij hebben 750 tickets (375x2) te geef voor de exclusieve Humo-avant-première in de Arenbergschouwburg in Antwerpen op vijftien januari. Klik hier om deel te nemen.

Wie liever betaalt voor zijn ticket vindt de volledige speellijst op onze Wild Site, onder de rubriek Agenda - Humo Presenteert. En als u dan nóg meer info wilt, kunt u terecht op http://www.dekempvader.be/.

Elke week kijken we mee in het dagboek van 'Kleine Tony' - the making of door De Kempvader. Bekijk Lucas Van den Eynde, Tania Van der Sanden, Alice Reys en Tom in actie in deze fragmenten.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234