Cherchez la femme: Charlotte Van Looy, de vriendin van Adriaan Van den Hoof
Charlotte Van Looy (25) is behalve leerkracht ook influencer op Instagram en lid van Scala en de vriendin van Adriaan Van den Hoof. Van den Hoof kunt u vanaf maandag weer aan het werk zien als presentator van de zomerquiz ‘Switch’, waarin de kandidaten van plaats moeten wisselen na een fout antwoord. Van Looy mag het hele interview lang blijven zitten.
'Ik ben heel onzeker over mijn uiterlijk: ik zou van alles willen veranderen, van mijn haarkleur tot mijn voeten'
HUMO Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
charlotte VAN LOOY «Mijn grootmoeder woont bij Adriaan om de hoek, ik ga nog elke dag bij haar op bezoek. Toen ik dat vroeger deed, wandelde ik door zijn straat. Niet bewust, natuurlijk: ik wist pas dat hij daar woonde toen ik hem een paar keer op de stoep zag zitten terwijl zijn kinderen buiten aan het spelen waren. Later passeerde ik wél bewust voorbij zijn deur: op den duur wist ik rond hoe laat hij er zou zitten, en stemde ik het bezoek aan m’n oma daarop af (lacht). In het begin werd er niet meer dan ‘hallo’ gezegd, maar na een tijdje begonnen we wat meer te babbelen en hebben we nummers uitgewisseld. Zo is het heel traag tot iets meer uitgegroeid.
»Ik kende hem toen enkel van de ‘Man bijt hond’-rubriek ‘Vaneigens’. Maar ik was toen nog zo klein dat ik amper wist wie hij was.
»Grappig, trouwens: hij heeft me pas onlangs verteld dat hij eerst dacht dat de ploeg van zijn verborgencameraprogramma ‘Sorry voor alles’ mij had gevraagd om elke dag langs zijn deur te wandelen. Hij zat toen volop in de opnames van het eerste seizoen, en de makers hadden al meermaals gedreigd hem ook te zullen beetnemen (lacht).»
HUMO Adriaan is 20 jaar ouder dan jij.
VAN LOOY «Daar had ik aanvankelijk m’n bedenkingen bij, net zoals mijn ouders. Daarom zijn we ook heel rustig begonnen. Maar ondertussen komen ze goed overeen met hem.
»Ik val op matuurdere mannen. Adriaan is erg attent, begripvol en zorgzaam: dat heeft het ’m gedaan.»
HUMO HLN.be wist als eerste met het nieuws uit te pakken: uit je Instagram-foto’s leidden ze af dat jullie een koppel waren.
VAN LOOY «Ik heb dat artikel ook gelezen, omdat ik benieuwd was naar de lezersreacties.»
HUMO Ene Renzo schreef: ‘Altijd maar jonge popkes, hij leert niet bij.’
VAN LOOY (haalt de schouders op) «Mocht een vrouwelijke BV een koppel vormen met een twintig jaar jongere man, dan zou er óók over gepraat worden. Zelf heb ik geen negatieve reacties gekregen: iedereen kent ons hier in Lier. Mensen drukken me op het hart dat leeftijdsverschil er niet toe doet als je elkaar graag ziet. Maar als ik bejaarde koppels zie lopen, denk ik wel aan hoe ik nog aan het werk zal zijn wanneer hij al met pensioen is. Waardoor we dus niet samen van onze oude dag zullen kunnen genieten. Het is niet zeker dat Adriaan als tachtiger nog in goede gezondheid zal verkeren. Daarom proberen we nu al zoveel mogelijk van het leven te profiteren.»
HUMO Als BV heeft Adriaan wellicht geen gebrek aan vrouwelijke aandacht?
VAN LOOY «Vroeger kreeg hij weleens berichtjes via Instagram, maar die liet hij onbeantwoord. Sinds hij foto’s van ons tweetjes post, is dat gestopt: iedereen weet ondertussen wel dat we een koppel zijn.
»Als hij ergens gaat draaien met Discobar Galaxie komen er soms beschonken vrouwen met hem praten aan de dj-booth, maar ik ben geen jaloers type. Als vrouwen met hem op de foto willen, ben ik zelfs meestal de fotograaf.»
HUMO Jij hoeft wellicht ook niet te smeken om mannelijke aandacht?
VAN LOOY «Dat valt mee, hoor. Ik krijg vaak complimentjes, maar het gaat nooit verder dan dat.»
undefined
'Adriaan dacht eerst dat de makers van 'Sorry voor alles' mij hadden gevraagd om elke dag voorbij zijn deur te wandelen'
HUMO Adriaan heeft ooit in een interview gezegd dat grote vrouwen hem ‘meteen 15 centimeter kleiner doen voelen.’
VAN LOOY (lacht) «Met zijn 1 meter 73 is hij de volle 4 centimeter groter dan ik. Maar als ik hakken draag, doet hij wel bottines of Nikes met dikke zolen aan.»
Op dat moment houdt Van den Hoof plots halt aan ons terrastafeltje: hij is Indy, Van Looys hond, aan het uitlaten. Van Looy springt recht: ‘Heeeeey, schatteke!’ Woorden die ze eerst tot haar hond richt.
VAN LOOY «We hebben Indy via een organisatie geadopteerd uit een Roemeens asiel.»
ADRIAAN VAN DEN HOOF «Daarnet kwamen er drie vrouwen voorbij die Roemeens aan het praten waren, en hij ging bibberend op de grond liggen. Heel raar.»
VAN LOOY «De poetsvrouw van mijn grootmoeder is Roemeens. Toen zij er ook eens was toen ik met Indy bij mijn oma op bezoek ging, is hij weggelopen!»
VAN DEN HOOF «Getraumatiseerd, wellicht. In het begin was hij ook heel bang van stokken.»
Van Looy is fotograaf van dienst wanneer enkele tienermeisjes met Van den Hoof op de foto willen, en port hem daarna aan te vertrekken: ‘Bon, wij gaan ons gesprek voortzetten.’
Peter Pan
HUMO Adriaans tweelingzonen zijn 11. Helpt het dat jij voor de klas staat?
VAN LOOY «Over de kinderen ga ik niets zeggen, sorry. Ik kan enkel vertellen dat ook op dat vlak alles goed gaat.»
HUMO Toen ik Jozefien Mombaerts, de verloofde van Johan Heldenbergh, voor deze rubriek interviewde, zei ze over het stiefmoederschap: ‘Johan zegt altijd: ‘Ik ben het gelukkigst als jij en de kinderen er zijn. Dan ben ik omringd door iedereen die ik graag zie.’ Dan betrap ik mezelf soms op de gedachte: ‘Oei, voor mij ligt dat anders.’’
VAN LOOY «Ik ben het gelukkigst als iedereen er is. We gaan soms met het hele gezin op reis, maar evengoed met z’n tweetjes.
»Adriaan is een fantastische vader: heel z’n leven staat in het teken van zijn zonen. De helft van de week zijn ze bij hem, de andere helft bij hun mama. Zijn ze bij ons, dan werkt hij alleen tijdens de schooluren. Zodra ze thuis zijn, krijgen zij z’n volle aandacht. Hij leidt het leven van een brave huisvader. Ja, hij heeft veel bekende vrienden, maar je zult hem niet vaak op BV-feestjes treffen. Hij spreekt vooral af met bevriende papa’s uit Lier. Elke donderdag gaan ze samen koffie drinken nadat ze hun kinderen aan de school hebben afgezet.»
HUMO Wil jij graag kinderen?
VAN LOOY «Ja, maar dat is nu nog niet aan de orde: ik wil eerst nog andere dingen doen. Een boek schrijven, bijvoorbeeld. Ik ben er al aan bezig: het gaat over twintigers die ondanks hun twijfels en angsten toch gaan voor wat ze willen. Een vriend van mij heeft in Lier een koffiebar uit de grond gestampt, en een vriendin heeft een webshop opgestart. Ik peil naar hun ervaringen en vul die aan met eigen bedenkingen. Dankzij sociale media zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden dan ooit, maar daar worden we nog te slecht op voorbereid, waardoor we in paniek raken als het zover is.
»Als ik daarover met dertigers praat, zeggen die vaak: ‘Wij hebben het ook nog zwaar, hoor. Het ploeteren stopt niet eens je de 30 voorbij bent!’ Dus misschien maak ik er wel een reeks van, waarin ik per boek een andere levensfase belicht.»
HUMO Vorig jaar vertelde Adriaan bij Eric Goens in ‘Die huis’ dat hij aan het Peter Pan-syndroom lijdt: ‘Mijn grootste angst is dat ik niet weet wat ik later wil worden.’ Zijn nieuwe zaalshow ‘Ja, maar eerst een diploma’, waar hij vanaf januari 2019 mee zal touren, draait ook rond dat thema.
VAN LOOY «Die show gaat over de vorige generatie: die vond zekerheid belangrijker dan dromen najagen. Mijn kinderen zullen later alvast mogen doen waar ze zin in hebben.
»Na het Eén-programma ‘Normale mensen’ werd Adriaan bedolven onder de kritiek: ‘Haal die man van het scherm!’ Daar is hij niet goed van geweest, maar kijk: een jaar later won ‘Sorry voor alles’ een Emmy en werd er een Nederlandse versie van ‘Switch’ gemaakt. Daardoor heeft hij zijn succes leren te relativeren. Sindsdien wil hij enkel nog focussen op wat hij zelf graag doet. Vroeger wilde hij striptekenaar worden: hij is de laatste tijd weer beginnen te tekenen. Een paar maanden geleden stond hij op de set van de nieuwe Sint-film (‘Sinterklaas en de wakkere nachten’, geschreven door Hugo Matthysen en geregisseerd door Stijn Coninx, red.) en dat heeft hem ook doen beseffen dat hij graag weer meer wil gaan acteren.»
undefined
'Omdat ik werd gepest met mijn uiterlijk, ging ik me goed verzorgen, maar daardoor denken de mensen nu dat ik een inhoudsloos poppemieke ben'
Gepest op school
HUMO Midden juni verscheen een opiniestuk van jou in De Morgen, getiteld: ‘Lieve ouders, geef leerkrachten meer vertrouwen.’ Lesgeven is niet altijd een pretje?
VAN LOOY (knikt) «Ik geef Nederlands en geschiedenis in het secundair onderwijs. Ik doe het graag, maar ik weet nog niet wat de toekomst zal brengen. Dat hangt af van de interimopdrachten die ik krijg.»
HUMO Meteen één van de redenen waarom veel beginnende leerkrachten er de brui aan geven.
VAN LOOY «Drie op de vijf stoppen binnen de vijf jaar. Als ik de komende vijf jaar van de ene interimopdracht naar de andere moet blijven hoppen, kan ik me voorstellen dat ik óók over een andere carrière begin na te denken. Het is lastig om je steeds opnieuw te moeten inwerken: tegen dat je het gewoon bent op een school, moet je alweer vertrekken. Soms is een opdracht zelfs zo kort dat er geen tijd is om überhaupt een band met de leerlingen of met je collega’s op te bouwen.»
HUMO In je brief hekel je de ouders die tegenwoordig sneller dan ooit komen klagen, terwijl leerlingen vroeger thuis nog een extra corrigerende tik konden verwachten nadat ze van hun leraar al de volle lading hadden gekregen.
VAN LOOY «Ouders hebben me nog niet aan de schoolpoort staan opwachten om op mijn gezicht te slaan, maar ik krijg soms wel boze mails. Als hun kind een toets mee naar huis krijgt, dan laten ze weleens weten: ‘We hebben het opgezocht, en zijn antwoord is óók correct.’
»Mijn ouders staan allebei al 30 jaar in het onderwijs – zelf ben ik nog maar anderhalf jaar leerkracht. Mijn moeder heeft tien jaar geleden eens tegen een leerling gezegd dat hij ‘moest stoppen zich achterlijk te gedragen.’ Natuurlijk vond ze hem niet écht achterlijk, hij was zich gewoon aan het misdragen. Maar de dag erna stond zijn vader rood van woede bij de directie: ‘Waar is de lerares Engels? Ik ben hier om op haar gezicht te slaan!’ Gelukkig heeft de directie die man toen kunnen kalmeren. Ouders zouden moeten begrijpen dat leerkrachten het beste voorhebben met hun kinderen en niet voor hun plezier nota’s schrijven of onvoldoendes geven.
»Komt daar nog eens bovenop dat we door het M-decreet rekening moeten houden met allerhande leerstoornissen, van dyslexie en dyscalculie over autismespectrumstoornissen tot ADHD en ADD. Dat is onze job, maar simpel is het niet. En het kost veel tijd. Een 50-urenweek – meer dan het dubbele dan de uren die je voor de klas staat – is geen uitzondering. Van mij mag het onderwijs gerust als zwaar beroep worden erkend.»
HUMO Ben je een strenge leerkracht?
VAN LOOY «Zonder dat het onmenselijk wordt (lacht). Mijn allereerste opdracht was in de derde graad: sommige leerlingen hadden gedubbeld en waren al 19 à 20 jaar, ik 24. Dan word je als een vriendin gezien, en dat moet je absoluut zien te vermijden. Ik stel duidelijke grenzen. Smartphones, kauwgum, briefjes doorgeven: ik tolereer het niet. Maar er wordt gelukkig niet met krijtjes naar mij gegooid of zo. Zolang er wederzijds respect is, mogen ze discussiëren.
»Leerlingen weten ook dat ze bij me terechtkunnen. Sommigen komen me raad vragen tijdens de middagpauze, of zelfs via mail. Veel jongeren liggen in de knoop met wie ze zijn. Het gaat thuis niet goed, of ze twijfelen over hun geaardheid. Ik vraag dan altijd of ze willen dat ik het doorgeef aan de leerlingenbegeleider, want ik ben natuurlijk geen psychologe. Maar vaak zijn ze al blij dat er iemand naar hen luistert.»
HUMO Karolien Debecker, voormalige presentatrice van het MNM-jongerenprogramma ‘Generation M’, zei onlangs in Humo: ‘De druk van het schoonheidsideaal is ongehoord en zorgwekkend. Jongeren beseffen dat Instagram hun zelfbeeld een beetje kapotmaakt, maar toch zijn ze er verslingerd aan.’ Merk je dat ook op school?
VAN LOOY «Zeker. Volle billen zijn het nieuwe schoonheidsideaal, dankzij Kim Kardashian en Beyoncé. Ik heb vriendinnen al tegen elkaar horen zeggen: ‘Kom eens hier, ik zal je T-shirt achteraan wat meer in je broek steken, dan heb je meer volume!’ Sommige leerlingen eten tijdens de middagpauze alleen wortels of komkommers, terwijl in mijn brooddoos vroeger boterhammen met speculaaspasta zaten. Dat beeld wordt inderdaad via sociale media verspreid.
»Zodra de bel is gegaan, grijpen leerlingen naar hun smartphone. Ze gaan samenzitten, maar in plaats van met elkáár te praten, zeggen ze: ‘Kijk eens wat zij naar mij heeft gestuurd!’ of ‘Heb je deze foto al gezien van haar?’ Ze zijn daar continu mee bezig.»
HUMO Verschillen jongens daarin van meisjes?
VAN LOOY (knikt) «Bij meisjes leeft dat veel sterker: ik heb nog nooit een gsm van een jongen moeten afnemen.»
HUMO En heb je jongens al opmerkingen horen maken over ronde achterwerken?
VAN LOOY «Absoluut niet. Ik heb de indruk dat tienermeisjes een totaal verkeerd beeld hebben van waaraan ze moeten voldoen om bij het andere geslacht in de smaak te vallen. Dat interesseert die jongens niet! Het uiterlijk is niet onbelangrijk, maar het innerlijke doet er echt wel toe.
»Ik werd als tiener zelf hard gepest, zowel online als op de speelplaats. Ik was vroeger namelijk een dikkerdje. Daarom ben ik nu zo slank: dat pesten heeft er heel hard ingehakt. Ik kijk er als leerkracht dan ook heel streng op toe. Het schenkt me voldoening als ze me na een goed groepsgesprek op het einde van de les komen zeggen: ‘Mevrouw, u hebt echt gelijk, we mogen elkaar niet op het uiterlijk afrekenen.’»
undefined
'Mensen tonen alleen mooie momenten op sociale media. Ik ben daar zelf ook schuldig aan, maar ik wil niet dat mijn leerlingen mij zien blèten op Instagram'
Instagramschap
HUMO Volgen je leerlingen jou op sociale media?
VAN LOOY «Ik heb een openbaar Instagram-profiel, omdat ik voor bepaalde merken reclame maak – bedrijven hebben geen baat bij iemand die z’n profiel afschermt. Sommige leerlingen komen er openlijk voor uit dat ze mijn sociale media checken: ‘Hoe was het aan zee, mevrouw?’ Of: ‘Je hebt een keimooie hond!’ (lacht) Zolang ze me geen berichten sturen, vind ik het oké.»
HUMO Vorig jaar verscheen in De Morgen een ander opiniestuk van je, waarin je aangaf Instagram beu te zijn: ‘Je partner laten wachten om een hap van zijn verrukkelijke maaltijd te laten nemen, om toch maar die perfecte #foodporn-foto te kunnen uploaden: het klinkt belachelijk, maar ik vrees dat het lang geleden is dat mijn vriend nog een perfect warme maaltijd heeft genuttigd.’
VAN LOOY «In het begin van mijn relatie met Adriaan deed ik dat nog, maar hij vond het lastig om altijd foto’s te moeten maken van mijn eten of van mijn outfit, dus ben ik er snel mee gestopt. Door met een oudere man samen te zijn die niet is opgegroeid met sociale media, heb ik beseft dat het inderdaad gek is om je online leven hoger in te schatten dan je echte leven. Op den duur ben je veel meer bezig met hoe je overkomt op sociale media, dan met wie je écht bent. Ik las onlangs dat Joy Anna Thielemans, Josje en Eva Daeleman niet meer op Instagram zitten omdat ze die druk niet meer aankonden. Dat begrijp ik: na die open brief heb ik mijn account een tijdje gedeactiveerd.»
HUMO Wat deed je beslissen om opnieuw te beginnen?
VAN LOOY «Ik merkte dat ik toch veel miste. Op den duur kon ik niet meer meepraten als ik bij vriendinnen of familie was: ‘Allee, ik heb je toch in die foto getagd?’»
HUMO Terwijl mensen vroeger net bijpraatten wanneer ze elkaar zagen.
VAN LOOY «Absoluut. Nu heb je elkaar bijna niets nieuws meer te vertellen. Maar als je je er volledig van afsluit, komt er nog minder info op je af.»
HUMO Afgaand op je Instagram-profiel, lijkt je leven te bestaan uit mojito’s, reizen en je hond.
VAN LOOY (lacht) «Niet dat ik een drankorgel ben, maar dat vat het wel zo’n beetje samen. Ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten, en voor mij hoort reizen daar zeker bij. Als leerkracht heb ik veel vakantie, dus waarom niet? Dan weet ik waarvoor ik werk (lacht).
»Ik hou ervan andere culturen op te snuiven, omdat het me helpt mijn eigen leven te relativeren. In Mexico ben ik eens met Adriaan in een dorpje terechtgekomen dat nog niet overspoeld werd door toeristen. We hebben er tussen de locals vertoefd, en de gemakzucht waarmee zij in het leven stonden, werkte aanstekelijk. ’s Zaterdags zitten ze daar met zelfgemaakte drankjes op een stoeltje te kaarten op het strand, terwijl de kinderen wat verderop aan het spelen zijn. Dat gebeurt hier te weinig. Je hoofd zit altijd vol, je bent altijd zenuwachtig of aan het stressen, of je zit je zorgen te maken. Terwijl dat helemaal niet hoeft.»
HUMO Dus jij maakt je geen zorgen?
VAN LOOY «Er is niks waarover ik me géén zorgen maak. Ik denk veel te hard over alles na. Dat ik mijn hond moest achterlaten toen ik onlangs met Adriaan naar Ibiza trok, vond ik wekenlang vóór ons vertrek al vreselijk.
»Vorig jaar ben ik in een crisis beland, omdat ik totaal niet wist wat ik wilde gaan doen. Dus ben ik na mijn studie halsoverkop aan de lerarenopleiding begonnen. Verschrikkelijk! Die deadlines, stages, groepswerken… Daar heb ik heel hard van afgezien.
»Toen ik na een stage aan het werk kon blijven op een school, ben ik gecrasht. Ik wou het zodanig goed doen – ‘Geef ik mijn lessen goed? Wat zullen de leerlingen van mij denken? Verbeter ik niet te streng?’ – dat ik dagelijks in huilen uitbarstte of begon te hyperventileren. Puur door de druk die ik mezelf oplegde. De stap was dus groot om afgelopen september alsnog het onderwijs in te gaan, maar ik heb het toch gedaan. En nu vind ik het een fantastische job.»
HUMO Is die faalangst een overblijfsel van toen je werd gepest?
VAN LOOY «Vermoedelijk. Als je wordt gepest, hoor je constant dat je niet goed genoeg bent. Daardoor wil je je extra hard bewijzen. Omdat ik afgerekend werd op mijn uiterlijk, ben ik me beter gaan verzorgen. Plots had ik lang blond haar en droeg ik schmink, maar dat is ook niet de oplossing, want dan moet je je ironisch genoeg nóg harder bewijzen. Mensen gaan er vaak vanuit dat ik een inhoudsloos, oppervlakkig poppemieke ben.»
HUMO Gesteld dat je vroegere pesters je Instagram-profiel zouden bekijken, zou je dan denken: ‘Ha, kijk mij nú eens?’
VAN LOOY (lacht) «Toch wel een beetje. Ik ben er goed uitgekomen: ik heb een fijne job, een fijn gezin en ik ben gelukkig.»
HUMO En je bent blijkbaar een influencer, zoals dat heet, anders zouden merken je niet vragen om hun producten te promoten. Hoe werken zulke deals?
VAN LOOY «Sommige merken hebben me zelf aangeschreven, bij anderen ging het via via. Ik heb een tijdje reclame gemaakt voor het Nederlandse handtassenmerk Burkeley. Ik had een paar jaar geleden zelf zo’n handtas gekocht en dat merk vermeld in een post op Instagram: zo hebben ze me gevonden. Als ze dan van mening zijn dat je profiel bij hun merk past, krijg je gratis producten opgestuurd in ruil voor een aantal posts per maand. Maar ik zou nooit reclame maken voor dingen die ik zelf niet gebruik of waar ik niet achter sta.»
HUMO In je open brief keurde je ook af dat mensen enkel mooie momenten delen op Instagram. Maar houd je dat zelf niet mee in stand met je stralende vakantiekiekjes en je promowerk?
VAN LOOY «Ik ben daar zelf ook schuldig aan, dat is waar. Ik volg een vrouw die af en toe post hoe zwaar het moederschap is. Veel moeders doen vaak alsof ze alles onder controle hebben – hun gezin, hun sociale leven en hun carrière – maar zij post soms foto’s van haar huilende baby of van hoe vermoeid ze eruitziet. Misschien zou ik ook wat meer moeten toegeven dat het soms wat minder gaat, maar mijn profiel is noodgedwongen openbaar, en ik wil niet dat mijn leerlingen mij zien blèten op Instagram. Mocht ik geen leerkracht zijn, dan zou ik die kant vaker tonen.»
HUMO Jij beantwoordt ook aan het schoonheidside…
VAN LOOY (onderbreekt) «Dat vind ik niet. Ik ben heel onzeker over mijn uiterlijk. Ik zou van alles willen veranderen aan mezelf, van mijn haarkleur tot mijn voeten. Ik zou bijvoorbeeld veel liever een brunette zijn. Maar m’n haren donker verven durf ik dan weer niet.»
Allemaal in koor
HUMO Je zingt ook, en wel bij Scala. Hoe ben je daar terechtgekomen?
VAN LOOY «Door op mijn 16de auditie te doen. Ik heb vier jaar notenleer gevolgd en twaalf jaar viool gespeeld, maar een professionele zangeres ben ik niet. Bij Scala zingen is een superfijne hobby. Ze hebben een ruime selectie van zangeressen waarmee ze roteren, zodat iedereen eens aan bod komt. Ik ben de hoogste sopraan. Een typisch koorstemmetje, zeker? (lacht)
»Ik heb alleen maar respect voor de Kolacny Brothers: ze treden nog steeds het hele jaar door op. Vaak in Duitsland, maar vorig jaar zijn ze ook naar Japan en Dublin geweest. Ik ben heel blij dat ik er deel van mag uitmaken.»
HUMO Hoe rock-’n-roll gaat het eraan toe bij een meisjeskoor?
VAN LOOY «Het is vooral hard werken en veel repeteren. En eerlijk waar: er is meer drama in mijn klas dan bij Scala. We zijn een hechte kliek. Iedereen gedraagt zich professioneel. Wat nu ook weer niet wil zeggen dat het saai is, hè. We amuseren ons.»
HUMO Zing je weleens een liedje voor Adriaan?
VAN LOOY (lacht luid) «Nee, dat heb ik nog nooit gedaan. Hij is wel al naar Scala komen kijken en dat vond hij fantastisch. Hij is fan.»
HUMO Wat breng jij in zijn leven?
VAN LOOY «Lichtheid, spontaniteit en vrolijkheid.»
HUMO Tot slot: wat brengt de zomer jullie?
VAN LOOY «Verbouwingen (lacht). En we gaan ook een week naar Japan: Adriaan is uitgenodigd om in Tokio met Discobar Galaxie op het Belgian Beer Weekend op te treden. Daar kijk ik naar uit: ik ben nog nooit in Japan geweest!»
HUMO Kawaii!