null Beeld

Cherchez la femme: Elisabeth Van Lierop, de vriendin van Jan Paternoster (Black Box Revelation)

Als een engel dartelt Elisabeth Van Lierop (24) op me af, haren in de wind. Ze lijkt niet van deze planeet. Ik herken haar meteen, want zo dartelt ze ook door de videoclips van Black Box Revelation, die deze onaardse verschijning even later ook allemaal blijkt te máken.

Stefanie De Jonge

'My girl is the best you can find in the world,' zo vat Jan Paternoster zijn vriendin samen op 'Sweet as Cinnamon', de ep die zijn groep later deze zomer zal uitbrengen. Ze is zijn vrouw, zijn vegetarische kok, zijn muze, zijn klankbord en strenge oog en oor. Ze is zijn Yoko Ono.

Paternoster heeft de voorbije maanden door de States getourd en is nu in het land. Voor een paar dagen, was de bedoeling. Maar hij gaat niet meer terug. De laatste twee weken van de rondreis zijn afgelast.

Elisabeth Van Lierop «Ik wou dat hij thuisbleef. De pezen in zijn onderarmen kunnen het ook niet meer aan. Hij heeft maandenlang elke dag gespeeld, heeft die pezen overbelast en ze staan op het punt te ontsteken. Als hij nu nog door zou touren, zou hij de optredens van Black Box op de Belgische zomerfestivals wel kunnen vergeten. Dat besefte hun management ook wel.»

HUMO Je kent Jan nu vier jaar.

Elisabeth «Ik heb hem leren kennen tijdens de opnamen van de videoclip voor 'Love, Love Is On My Mind'. Heel toevallig. Mijn zus had gereageerd op een oproep van Studio Brussel om aan die clip mee te doen. Ik kwam net terug na jaar in Parijs als Erasmus-student en had zin om tijd met mijn zus door te brengen.

»'Ga gewoon mee,' zei ze. Ze bleek helemaal op de hoogte: 'De drummer (Dries Van Dijck, red.) heeft al een lief maar de zanger niet.' Ik zei: 'Ik zorg er wel voor dat hij straks ons nummer vraagt.' Voor mijn zus dus: ik was helemaal niet geïnteresseerd. Ik vond Jan veel te jong. Hij is wel maar een jaar jonger dan ik, maar als ik iets met mannen had, waren ze altijd ouder. Ik kan niet tegen gepraat over voetbal en ander cafégebral.

»Tijdens de opname heb ik een beetje met hem gebabbeld, en toen hij zag dat ik vertrok, stond hij bij de uitgang te dralen en vroeg of ik een stuk chocolade wilde. Even later had hij mijn nummer. Dan is hij 'ns langgekomen op mijn kot in Leuven. En hij bleef langskomen. En ik bleef denken: 'Zo'n jong ding is niks voor mij.'

»Als hij bleef slapen, gaf ik altijd een matrasje voor op de grond, en er was geen sprake van kussen of zo. Wat voor Jan ongewoon was, want ja, hij was wel de zanger van Black Box, en was gewend dat de meisjes van de plaatselijke Chiro allemaal meteen in hem geïnteresseerd waren.

»Nu zegt hij: 'Ik wist gewoon dat ik geduld moest hebben.' Dat was zo. Veel jonge jongens kunnen niet wachten om je te bespringen - (hijgt, met tong uit de mond) 'Aaaaaah, een meisje...' - maar hij niet. Hij had een rust over zich die wel heel volwassen was. Ik vond dat heel aangenaam.

»Nu, gisteren stapte hij van het vliegtuig uit Amerika, gladgeschoren, in een onnozel T-shirt en met ook nog met een skateboard onder zijn arm! En toen dacht ik wel weer even: 'Tiener!' (lacht) Hij weet dat ik 'm veel mooier vind als hij er volwassen uitziet, met een volle baard en een houthakkershemd of zo.

»En dat skateboard slingert nu ergens in de kamer rond. Geen haar op zijn hoofd dat eraan denkt erop te gaan staan, want stel dat hij zijn polsen zou breken en geen gitaar meer zou kunnen spelen. Dan zou alles voor hem ophouden.»

Bekijk: Love Licks


The Blackbox Revelation: Skin

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234