null Beeld

CHERCHEZ LA FEMME

Cherchez la femme: Jess Donckers (35), model en vriendin van Axel Daeseleire

‘Morgen zijn we exact 33 maanden samen!’ Dat Jess Donckers en Axel Daeseleire nog in maanden rekenen, toont aan hoe groot de verliefdheid is tussen het ex-Playboymodel en de Antwerpse acteur. Die had het tot voor enkele jaren in interviews nog openlijk over zijn hoop nog lang te kunnen zwijnen, maar Jess lijkt hem deels ontzwijnd te hebben. ‘Hij onthoudt onze verjaardag zelfs beter dan ik! En straks komt hij koken.’ Veel gekker hoeft het niet te worden op een winterse woensdagavond.

Katrien Depecker

'Toen Axel niet wilde samenwonen, dacht ik eerst: 'Ziet hij me wel graag genoeg als hij zoveel afstand neemt?''

undefined

null Beeld

Jess Donckers is van vele markten thuis, maar wellicht kent u haar vooral uit de roddelbladen. Die bogen zich de voorbije jaren over haar huwelijk met ‘Big Brother’-deelnemer Frank Molnar, zijn mediacampagnes rond haar modellenwerk, hun scheiding en – altijd wat met die taalpuristen – haar fout gespelde tattoo op haar voet. Maar dat is verleden tijd: na haar scheiding in 2011 wilde Jess zich heruitvinden en begon ze aan een opleiding psychotherapie. Haar modeplatform Thangfactory ruilde ze voor het coachingplatform MindSolutions, en op haar website Jesstainable publiceert ze gedichten.

HUMO Het eerste wat over jou in de pers terug te vinden is, gaat over je deelname aan Mrs. Belgium Globe 2008. Daarover zei je toen: ‘Ik heb altijd al aan een missverkiezing willen deelnemen.’

Jess Donckers «De organisatoren waren goed bevriend met mijn toenmalige partner Frank Molnar en ze hadden me gevraagd om mee te doen. Ik vond het wel leuk, maar eigenlijk ben ik nooit zo’n missenmadam geweest. Ik heb bijvoorbeeld nooit aan Miss Belgium willen deelnemen. Mijn uiterlijk is natuurlijk wel van belang, maar buiten mijn modellenwerk ben ik er niet zo mee bezig. Dat kun je natuurlijk niet zeggen als je daarover wordt geïnterviewd.

»Dat Mrs. Belgium Globe de allereerste verkiezing voor ‘oudere’ dames was, heeft me over de streep getrokken. Miss België-kandidates, bijvoorbeeld, mogen niet ouder dan 25 zijn, en bovendien mogen ze geen kinderen hebben. Eerlijk gezegd weet ik er niet meer zoveel van. Het was een leuke ervaring, maar ik vind niet dat het me typeert.»

HUMO Waar was je toen wel mee bezig?

DONCKERS «Met modellenwerk. Op mijn 15de heb ik deelgenomen aan een fotowedstrijd in een winkelcentrum. Ik werd geselecteerd, maar ik heb die wedstrijd toen niet gewonnen. Daarna heb ik met amateurfotografen samengewerkt, tot ik op m’n 17de (wijst naar Laura, 15, die met een koptelefoon op het hoofd zit te puzzelen aan de eettafel) haar papa heb leren kennen. Op mijn 20ste ben ik mama geworden. Daarna heb ik vooral hostessen- en modellenwerk gedaan, en in het weekend werkte ik in discotheek La Rocca in Lier. Vervolgens ben ik in de verkoop gerold, maar ik ben altijd modellenwerk blijven doen.

»Niet veel later heeft Inge Moerenhout, het toenmalige gezicht van de regionale tv-zender ATV, mij op straat ontdekt. Ze was op zoek naar kandidaten voor een modellenwedstrijd op die zender. Ik werd tweede, waardoor ik onder meer in P-magazine en op een Ché-kalender terechtkwam. Ik ben altijd van de ene opdracht in de andere gerold. Ik heb nooit voor een agentschap willen werken, omdat de tarieven voor modellen daar lager liggen. Pas later ben ik gaan inzien dat het toch beter is om een bureau in te schakelen.»

HUMO Voor je veiligheid?

DONCKERS «Neen, omdat zij veel meer klanten hebben en je dus aan meer opdrachten kunnen helpen. Dat is handiger dan zelf te moeten lobbyen. Nu, inmiddels was ik een alleenstaande mama, dus ik had toch geen buitenlandse opdrachten kunnen aannemen. En wat de veiligheid betreft, heb ik nooit iets negatiefs meegemaakt.»

undefined

null Beeld

undefined

'Ik heb Axel gezegd dat ik geen tweede kind wil. Ik wil nu voor mijn carrière gaan, en niet opnieuw voor de pampers.'

HUMO Was het een bewuste keuze om op jonge leeftijd moeder te worden?

DONCKERS (knikt) «Ik heb een twee jaar oudere zus, maar op m’n 13de kregen we er nog een broertje bij, met wie ik me altijd veel heb beziggehouden. Toen ik op m’n 18de met Laura’s papa ging samenwonen, miste ik het om voor hem te zorgen. Ik had plots een grote kinderwens. Het heeft vier maanden geduurd voor ik zwanger werd, en die eerste drie maanden waren één grote teleurstelling: ‘Wéér niet!’

»Als Laura mij morgen vertelt dat ze net als ik op haar 20ste moeder wil worden, dan zou ik dat geen topplan vinden. Dan ben je nog écht jong. Anderhalf jaar na haar geboorte zijn haar vader en ik uit elkaar gegaan, maar ik had liever gehad dat ze in een stabiel gezin kon opgroeien. Dat is heel belangrijk, weet ik uit mijn opleiding psychologie. Afgezien daarvan maakt het niet veel uit of je eerst gaat studeren en daarna een gezinsleven uitbouwt, zoals de norm is, of omgekeerd. Op mijn 18de wist ik nog niet wat ik wilde. Ik heb ook niet het gevoel dat ik veel van het uitgaansleven heb gemist. In de weekends had ik mijn verzetje in de discotheek: in plaats van centen uit te geven, verdiende ik geld. Misschien een slimmere keuze (lacht). Ik heb ook op een goed opvangnet kunnen rekenen, dan kun je veel aan.»

HUMO Ondertussen is Laura 15 en ben jij nog altijd maar 35. Is dat een voordeel?

DONCKERS «Je mama hoeft niet je beste vriendin te zijn, maar we hebben een heel goede band. Ik kijk ernaar uit om over een paar jaar samen op citytrip te gaan. En we hebben dezelfde kledingmaat, waardoor we onze kleerkast delen. Ik ben blij dat we samen nog lang van alles zullen kunnen ontdekken. Door mijn onregelmatige uren kan ik ’s avonds niet op tijd thuis zijn om het avondmaal op tafel te toveren, en daar voel ik me soms wel wat schuldig over. Maar in mijn branche moet je nu eenmaal veel netwerken, en dat kun je niet vanuit je zetel. Ik wil mijn werk ook niet opgeven, omdat het me energie geeft.»

HUMO Was het een meisjesdroom om model te worden?

DONCKERS «Ik was groter dan m’n klasgenootjes en werd daarom gepest, waardoor ik verlegen werd. Als model werden die zogezegde zwaktes, groot en slank zijn, plots mijn sterktes. Dat heeft m’n zelfvertrouwen doen groeien.

»Ik heb hier een kist staan met foto’s van alles wat ik ooit heb gedaan: modellenwerk voor Sloggi, Lotus… Eind 2006 speelde ik Miss Österreich in de kerstshow van Samson en Gert. Samen met twee andere meisjes moest ik een paar keer opkomen en liedjes meezingen. Voor een uitverkochte Koningin Elisabethzaal! Dat viel samen met mijn job in La Rocca: na mijn werk in de discotheek ging ik in twee voorstellingen spelen. Een groot contrast, ja (lacht). Maar die kans kon ik niet laten liggen. Ik neem uit leergierigheid bijna alles aan wat mij aangeboden wordt. Zo heb ik onlangs samen met Jurgen Verstrepen tien weken lang ‘Rebelradio’ gemaakt op TOPradio. M’n allereerste keer in een radiostudio, en ik moest meteen drie uur live gaan. Een fantastische ervaring: we hadden gasten in de studio die over allerlei onderwerpen kwamen praten en we kregen feedback van de luisteraars. We hebben het bijvoorbeeld over verslaving gehad, maar evengoed over het politieke debat over het radiolandschap. Zoals je weet, is TOPradio sinds 1 januari uit de FM-ether gehaald, maar via crowdfunding is er genoeg geld ingezameld om de zender digitaal te laten voortbestaan op DAB+. Jammer, want nicheradio bereikt wel degelijk een groot publiek – Radio Maria kon ook op 80.000 luisteraars rekenen. Maar DAB+ wordt het nieuwe radioverhaal. Hoeveel mensen kijken er nog analoog tv?»


Dokter in de liefde

HUMO In 2013 ben je begonnen met de studie toegepaste psychologie aan de Thomas More-hogeschool in Antwerpen. Vanwaar die interesse?

DONCKERS «Door jong mama te worden heb ik een stukje van mezelf opzijgeschoven. De enige opleiding die ik had gevolgd, was die van schoonheidsspecialiste. Die heb ik tijdens m’n zwangerschap afgerond: op donderdag heb ik m’n eindexamen afgelegd, de maandag erop ben ik bevallen. Daarna was studeren niet aan de orde, er moest geld verdiend worden. Toen ben ik voor GUNKtv (opgericht door Frank Molnar, red.) beginnen te werken en ben ik in de verkoopbranche gestapt. Maar rond m’n 29ste kreeg ik plots een quarterlifecrisis: ‘Wie bén ik eigenlijk?’ In het middelbaar heb ik humane wetenschappen gevolgd, en omdat de vakken gedrags- en cultuurwetenschappen mij toen het meest interesseerden, besloot ik psychologie te gaan studeren. Op m’n 31ste ben ik weer fulltime naar school gegaan.

»In m’n eerste jaar heb ik die studie gecombineerd met ‘Beet’ (verborgencameraprogramma op 2BE, red.) en de VTM-programma’s ‘De grote sprong’ en ‘MasterChef’, maar die bekendheid heb ik helaas niet kunnen verzilveren. Het tweede en het derde jaar waren te zwaar om er nog iets anders bij te nemen, en ik wilde mezelf bewijzen dat ik genoeg discipline had om dat diploma te halen. Ondertussen heb ik het op zak, maar met een bachelor raak je helaas niet altijd ver in die branche. Minister Maggie De Block heeft begin 2016 de wet over de geestelijke gezondheidszorgberoepen verstrengd, en nu heb je een masterdiploma nodig als je erkend wil worden als zelfstandig psychotherapeut. Ik heb nog een paar jaar te gaan.»

undefined

'Soms vraag ik me af wat er op mijn pad was gekomen als ik niet op de cover van Playboy had gestaan, maar dat heeft geen zin ''

HUMO En dan wil je je eigen praktijk beginnen?

DONCKERS «Ik zou heel graag in een relatiebureau willen werken of er zelf één opstarten. Mensen in de liefde begeleiden, dat is mijn droom – the love doctor (lacht). Zelfliefde is heel belangrijk, en daar heb je vaak al een probleem. Los je dat niet op, dan dreig je te vervallen in relatiepatronen die destructief in plaats van constructief zijn.

»Je moet wel de theorie en de praktijk gescheiden houden. In ruzies mag ik niet vervallen in: ‘Volgens de theorie ben jij zus en zo!’ (lacht) Maar ik heb enorm veel bijgeleerd. Wist jij bijvoorbeeld dat niet iedereen vatbaar is voor een burn-out? Er zijn mensen die net energie krijgen door hard te werken, maar zij weten ook wanneer ze nee moeten zeggen. Ze beschikken over voldoende zelfvertrouwen om hun grenzen te durven aangeven. Maar wie als kind niet voldoende liefde heeft ontvangen of niet voldoende veiligheid heeft gekend, zal door zijn onzekerheid vaker het gevoel hebben dat hij zich moet bewijzen. En wie allerlei taken blijft aannemen, zal uiteindelijk zijn fysieke en mentale grenzen overschrijden. Maar dat beseft hij pas wanneer hij met een burn-out thuiszit.

»Ik heb door mijn studie veel aan zelfonderzoek gedaan, en dat heeft me doen groeien als mens. Nu weet ik dat ik niet te kritisch voor mezelf mag zijn, omdat ik daar faalangst van krijg. Door die faalangst heb ik al veel professionele plannen laten varen.

»Ik las onlangs ook een artikel over creatieve generalisten, mensen met een breed interesseveld en een grote nood aan variatie, die je niet in één hokje kunt stoppen. Ik dacht: ‘Yes, ik ben niet alleen!’ Behalve psychotherapeute in opleiding en model ben ik ook een onderneemster – ik ben bezig met een project waar ik nog niets over kwijt kan – en ik beheer de sociale media van een dakwerkbedrijf. Ik heb die verschillende jobs nodig om mijn drive te behouden.»

HUMO Dat heb je alvast gemeen met Axel: hij zou niet kunnen aarden in een nine‑to‑five-job.

DONCKERS «‘Project Axel’ was een succes (vijf daklozen kregen elk 10.000 euro om hun leven weer op de rails te krijgen, red.), maar het betekent niet dat er dan tien werkaanbiedingen op je liggen te wachten. Hij weet niet wat 2018 voor hem zal brengen. Andere mensen zouden flippen, maar hij kan met die onzekerheid omgaan. Naast zijn acteerwerk is hij ook nog dj, en hij zit vaak in zijn atelier te schilderen. We bekijken wekelijks hoe onze agenda eruitziet.»

HUMO Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

DONCKERS «Op een brillenpresentatie in het Felixpakhuis in Antwerpen. Als ik al naar tv kijk, zijn dat niet vaak Vlaamse series. Ik had zijn naam wel al gehoord, maar ik wist niet goed wie hij was. We hebben toen fijn gebabbeld, en een paar maanden later vroeg hij me mee uit eten. Ik had die dag al andere plannen, dus heb ik vriendelijk bedankt, maar we zijn wel contact blijven houden. Mijn 32ste verjaardag wilde ik vieren met mijn vriendinnen, en ik heb hem toen opgebeld om te vragen waar the place to be was – dat zou hij als dj wel weten, dacht ik. Hij is de hele avond mee op stap geweest, en toen is de vonk overgeslagen. We hebben voor het eerst gekust in The Villa (Antwerpse nachtclub, red.). Daarna hebben we de tijd genomen om elkaar rustig te leren kennen, en na een paar maanden wisten we dat er meer in zat dan alleen maar vriendschap.»

HUMO Hij zei ooit: ‘Als ik een serieuze relatie wil, zie ik een vrouw al van kilometers afstand denken: ‘Niet met mij, Axel, want jij bent een eersteklas flierefluiter.’ Maar dat klopt voor geen millimeter.’ Was dat ook jouw eerste reactie?

DONCKERS «Ik moet eerlijk zeggen dat ik zijn imago niet kende. Ik ben wel geschrokken van de verhalen die later zijn opgedoken, maar ik ben blij dat ik die nog niet had gehoord vóór we samen waren. Dan zou ik hem beoordeeld hebben op zijn verleden, en niet zoals hij nu is. We zijn ondertussen 2,5 jaar samen. Als hij nog steeds een flierefluiter was geweest, dan had ik geen serieuze relatie met hem kunnen uitbouwen. Ik vond hem gewoon een leuke, boeiende man. Hij is met veel dingen bezig, hij heeft al de helft van de wereld gezien en hij kan mij dus nog veel bijleren. Daarom ben ik ook verliefd geworden op hem. Want die verliefdheid is moeten groeien, ik had niet meteen een grote crush op hem.»

HUMO Vind je hem een macho?

DONCKERS «Het publiek vereenzelvigt hem met de machorollen die hij heeft vertolkt, maar hij heeft een warm hart, hij is bijzonder gul en ontzettend lief. Dit huis is bijvoorbeeld het Berenhuis: Viktor (haar chihuahua, red.) is Kleine Beer en Axel is Grote Beer.»

HUMO Hij schrijft ook poëzie. Pent hij weleens gedichten voor jou?

DONCKERS «Nu en dan. Voor het slapengaan krijg ik weleens een mooi gedichtje per sms. Maar hij kan evengoed plots in een schilderperiode zitten. Hij noemt mij zijn muze, daarmee heeft hij me wel weten te charmeren. (Wijst naar een schilderij aan de muur, met de tekst ‘Littekens vergulden de ziel’ tegen een zwarte achtergrond) Dat heeft hij voor mij geschilderd.»

HUMO Een redelijk atypisch liefdesgeschenk.

DONCKERS «We hebben allemaal een duistere kant, die bestaat uit voorvallen die we naar het onderbewuste hebben verdrongen. Maar die hebben, zonder dat we het beseffen, toch een groot effect op ons denken en handelen. Veel mensen lopen weg van hun verdriet in plaats van het onder ogen te zien. Hij vlucht er daarentegen niet van weg, en dat vind ik mooi. Iedereen heeft littekens, en die vergulden inderdaad de ziel. Door obstakels te overwinnen, word je een rijker mens.

»Zijn werk werd al twee keer tentoongesteld in de Antwerpse galerie Verbeeck-Van Dyck. Heel knap.»


Weg van de pampers

HUMO Axel is veertien jaar ouder dan jij. Voel je dat leeftijdsverschil?

DONCKERS «Hij is gelukkig nog erg jong van geest. Maar ik merk het soms aan de gespreksonderwerpen wanneer ik met zijn vrienden aan tafel zit. Zij hebben allemaal meer levenservaring. Als ze het over vroeger hebben, merk ik dat ik van een andere generatie ben en dan zit ik de hele avond aandachtig te luisteren. Er valt nog zoveel te ontdekken! Hij heeft me al veel bijgeleerd op het vlak van wijn, cultuur en kunst – ik vergezel hem soms naar een veiling. Hij reist elk jaar naar Thailand, en binnenkort doen we dat voor de tweede keer samen. Dat hij me op sleeptouw neemt, vind ik geweldig.»

HUMO Zijn vader, een advocaat, was erg streng. Toen Axel zijn rechtenstudie wilde inruilen voor de Studio Herman Teirlinck, moest hij een verhandeling schrijven waarin hij die ommezwaai verantwoordde. Dat belandde daarna in zijn dossier – zijn vader hield van al zijn kinderen dossiers bij.

DONCKERS «Dat is het eerste wat ik daarvan hoor. Zelf ben ik niet zo streng opgevoed. Tot mijn 12de woonden we in Borgerhout, en daarna verhuisden we naar Broechem. Plots kwam ik in een boerengat terecht. Ik zat bij de scouts en ging één keer per maand naar de dorpsfuif. Daar gebeurde ook weleens wat, maar in een beschermde omgeving. Op mijn 17de moest ik om twee uur ’s nachts thuis zijn, en geen vijf minuten later. Ik ben nog altijd heel stipt, het tegenovergestelde van Axel.»

HUMO Hij werd na het derde jaar weggestuurd van de Studio omdat hij dikwijls te laat kwam.

DONCKERS «Hij heeft geen besef van tijd, maar ik heb geleerd om me daar niet meer druk over te maken (lacht).»

HUMO Hoe doet hij het als pluspapa?

DONCKERS «Ik heb nooit van hem verwacht dat hij de vaderrol op zich zou nemen. We kunnen op hem rekenen als we hem nodig hebben. Voor mij is het vooral belangrijk dat mijn dochter een thuis heeft waar ze gelukkig is en waar ze zich altijd welkom voelt. Axel woont in Antwerpen, maar straks komt hij naar hier, in Brasschaat, om voor ons te koken en samen de avond door te brengen. Maar hij zit vaak in het buitenland. Vorig jaar was hij bijvoorbeeld in Nederland voor de opnames van de misdaadreeks ‘Penoza’. Zijn leven heeft weinig structuur, en dat weet Laura ook. Maar ze kunnen het heel goed vinden met elkaar. Als ze hem ziet, gaat dat altijd met een warme knuffel en een ‘Hey, Papabeer!’ gepaard.»

undefined

'Ik ben wel geschrokken van de verhalen over Axel die later zijn opgedoken, maar ik ben blij dat ik die nog niet had gehoord vóór we samen waren ''

HUMO In Humo’s Grote Mannendebat uit 2010 liet hij weten dat hij erg op zijn vrijheid is gesteld, en dat hij samenwonen niet makkelijk vindt. Zou je ooit willen samenwonen?

DONCKERS «Laura gaat hier in Brasschaat naar school. Ik vind het belangrijk dat ze omringd is door haar vrienden. En Axel en ik hebben dit huis samen gekocht, dat wil toch zeggen dat onze relatie belangrijk genoeg is. Ik woon hier supergraag, en ik begin trouwens zelf meer en meer op mijn vrijheid gesteld te raken.

»In mijn vorige relaties woonde ik wel samen. Toen Axel dat niet wilde, dacht ik eerst: ‘Ziet hij me wel graag genoeg als hij zoveel afstand neemt?’ Maar ik heb geleerd dat dat er niets mee te maken heeft. De ene mens heeft nu eenmaal meer behoefte aan nabijheid dan de andere. Het heeft me ook geleerd dat ik zelf ruimte nodig heb om te kunnen blijven groeien.»

HUMO In datzelfde Mannendebat vond hij de belangrijkste eigenschap in een vrouw ‘dat ze haar zelfstandigheid en identiteit bewaart’.

DONCKERS «Tijdens m’n quarterlifecrisis werd net dát mij ook duidelijk. Anders stopt je evolutieproces. Ik heb hem bijvoorbeeld gezegd dat ik geen tweede kind wil. Ik wil nu voor mijn carrière gaan, en niet opnieuw voor de pampers (lacht). En ik heb zo’n waanzinnig fantastisch kind, dat ik ervan overtuigd ben dat het niet meer beter kan.»

HUMO Kijk jij anders tegen de liefde aan sinds je scheiding?

DONCKERS «Op het moment zelf voelde ik: ‘Hier stopt het voor mij.’ Als ik er vandaag op terugkijk, vind ik het nog steeds de beste keuze. Elke relatie is natuurlijk verschillend, maar ik hoef niet per se nog eens te trouwen.»

HUMO Het is wellicht vervelend om je liefdesleven breed uitgesmeerd te zien in de roddelpers?

DONCKERS «Dat weet je vooraf: als BV ben je bladvulling voor de roddelblaadjes. Soms speelt dat in je voordeel, soms niet. Je probeert het zo weinig mogelijk te lezen. En kun je het niet laten om het toch te lezen, dan kweek je er een olifantenhuid door.

»Axel en ik hebben pas na een jaar onze relatie bekendgemaakt in een interview in P-magazine, om de boekskes voor te zijn.»


Babe van 35

HUMO In februari 2010 sierde je de cover van Playboy, wat je toen een eer vond.

DONCKERS «Mocht ik die vraag vandaag krijgen, dan weet ik niet of ik nog zou toehappen. Toen was ik 28 en zag ik het als een bevestiging: ‘Ik ben een mooie vrouw.’ Ik ben nog altijd tevreden over die foto’s: het is artistiek verantwoord naakt, geen pornografie. Het is alleen spijtig dat ik daardoor naast andere opdrachten heb gegrepen, want sommige merken wilden niet meer met mij samenwerken. België is op dat vlak nogal kleingeestig. Soms vraag ik me af wat er op mijn pad was gekomen als ik het niet had gedaan, maar dat heeft geen zin.»

HUMO Deed de dood van Playboy-baas Hugh Hefner jou iets?

DONCKERS «Hij heeft vast een droomleven geleid, maar: nee (lacht). Ik heb ooit aan de poort van zijn Playboy Mansion gestaan met ‘mijn’ Playboy onder de arm, maar ik werd niet binnengelaten. Toen de security me via de veiligheidscamera zag, dachten ze wellicht: ‘Wat staat die hier te doen?’ (lacht) Ik heb dat exemplaar van Playboy dan maar in z’n brievenbus gestopt.

»Ik hoopte die bekendheid vooral achteraf te kunnen verzilveren, maar dat is niet gelukt. Als model word je vaak afgewezen als je niet beantwoordt aan het type dat ze zoeken. Ik krijg nu vaak te horen dat ik een te hoog babegehalte heb, dat kan blijkbaar niet meer voor een 35-jarige moeder. Niet dat ik daardoor aan mezelf ga twijfelen. Ik heb net nog zelf een kalender met mooie lingeriefoto’s op de markt gebracht.»

HUMO De opbrengst van die kalender gaat integraal naar de vzw Lostdogzzz. Mede dankzij hen vond je afgelopen zomer je hondje Viktor terug, nadat hij was weggelopen tijdens een vuurwerk. Zijn verdwijning haalde zelfs de krant.

DONCKERS «Door die media-aandacht heeft Jessy, de bezielster van Lostdogzzz, wel contact met me opgenomen. Hun flyers hebben er mee voor gezorgd dat iemand Viktor is komen terugbrengen. Hij was vier dagen vermist. Dat was emotioneel een zware tijd, want hij is mijn derde been. Ik wilde dus graag iets terugdoen voor die organisatie.

»Axel is supertrots op mijn kalender. Hij is gelukkig geen jaloers type. Hij zal bijvoorbeeld nooit zeggen: ‘Amai, er zitten wel pikante foto’s tussen, hè?’ We vertrouwen elkaar.»

undefined

null Beeld

undefined

'Niet dat ik puur op het uiterlijk afga, maar ik ben toch blij dat Axel nog geen biertonnetje heeft.'

HUMO Krijg je vaak af te rekenen met schunnige opmerkingen?

DONCKERS (blaast) «Er zijn altijd mannen die minder subtiel zijn. Maar zolang ze van mijn lichaam blijven, kan ik er de humor wel van inzien. Misschien is dat nog een overblijfsel uit mijn La Rocca-periode (lacht).»

HUMO Axel zei eens: ‘Ik beschouw me niet als een adonis, maar ik durf mezelf toch een 7 op 10 te geven, en in de zomer soms een 7,5.’ Hoeveel geef jij hem?

DONCKERS «Voor zijn leeftijd ziet hij er alleszins nog heel goed uit (lacht). Ik vind hem heel aantrekkelijk, anders zou ik ook geen relatie met hem kunnen hebben. Niet dat ik puur op het uiterlijk afga, maar ik ben toch blij dat hij nog geen biertonnetje heeft. Doe maar een 8. Alhoewel, we moeten ook niet overdrijven: een 7 dan (lacht).»

Alsof de duivel ermee gemoeid is, staat de 7 op 10 plots voor de deur: de kok is gearriveerd. Staat op het menu: rosbief met witlof en gebakken aardappelen. Voor hij in de keuken verdwijnt, komt hij Jess nog snel een kus geven.

HUMO Zijn er nog dingen die de lezer niet van hem zou verwachten?

DONCKERS «In ‘Project Axel’ heeft hij zijn engagement voor de minderbedeelden laten zien.»

HUMO Er is ook kritiek op het programma gekomen. Armoede-expert Bea Cantillon vond het opzet ‘moreel verwerpelijk’: ‘Mensen in diepe armoede tonen om je kijkcijfers op te krikken, dat doe je niet.’ Trekt hij zich daar wat van aan?

DONCKERS «Hij heeft zoveel positieve reacties gekregen dat de negatieve weinig effect hebben gehad. Zoals Axel toen zei: ‘Niets doen is altijd makkelijker.’ De daklozen werden begeleid door psychologen, en de makers hebben geprobeerd zo eerlijk mogelijk een facet van onze samenleving te laten zien.

»Zijn engagement is niet gestopt na de opnames. Eind december was hij aanwezig op het diner voor daklozen in De Peerdestal (Antwerps restaurant, red.). Danny stond daar te koken: het programma heeft wel degelijk vruchten afgeworpen. En op oudejaarsnacht is Sahra afgezakt naar de SiamSally (het Thaise restaurant van Sally-Jane Van Horenbeeck in Antwerpen, red.), waar Axel toen aan het dj’en was.»

HUMO Wat voor moois mogen we jullie toewensen voor 2018?

DONCKERS «Veel mooie projecten en veel avonturen. Binnenkort gaan we drie weken rondtrekken in Thailand: dan hebben we echt tijd voor elkaar. Ik kijk er nu al geweldig naar uit.»

HUMO Maar eerst nog de rosbief, smakelijk!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234