null Beeld

Clara van Klara over Beyoncé en de finale van de Koningin Elizabethwedstrijd

Naast een handvol waarlijk époustouflante cellisten is er in de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd, zaterdag op Canvas, nóg iets te zien dat meer dan de moeite waard mag worden genoemd: Clara De Decker, de nieuwbakken sidekick van Katelijne Boon.

Noud Jansen

Zie Clara door de gangen van Bozar fladderend gesprekjes aanknopen met Deze & Gene, en bedenk met ons: het begin van een rijkgevulde televisiecarrière?

Clara De Decker «Dat zou heel fijn zijn, natuurlijk. Toen ik mijn opleiding begon aan het Conservatorium van Antwerpen – ik zit in mijn laatste jaar woordkunst – was dat met het idee om ooit iets te kunnen betekenen voor één van mijn drie favoriete programma’s: ‘Vlaanderen vakantieland’, ‘Reyers laat’ of ‘Cobra’. Die programma’s bestaan inmiddels wel niet meer, maar voor iets gelijkaardigs ben ik altijd te porren. Ik hou van reizen, ik hou van cultuur, en ik hou ervan om me te verdiepen in de verhalen van allerlei boeiende mensen – ’t zou geweldig zijn om ooit een talkshow te mogen presenteren. Wat ik nu mag doen voor de Koningin Elisabethwedstrijd, is in ieder geval een fantastische eerste opdracht.»

HUMO Vertel eens: wie ben jij, en hoe ben je hier beland?

De Decker «Ik ben 25, studente woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, en ik studeer hopelijk in juni af. Vorig jaar heb ik een maand stage gelopen bij Klara, en sindsdien werk ik zowat los-vast voor die zender. Zodoende hebben ze me gevraagd om eens een test te komen doen voor de Elisabethwedstrijd. Allemaal heel interessante uitdagingen die ervoor zorgen dat ik me wat meer in klassieke muziek ben gaan verdiepen dan daarvoor.»

HUMO Toepasselijke voornaam heb jij trouwens om bij Klara te werken.

De Decker (lacht) «I know. Ik heb trouwens ook nog voor het reclamebureau gewerkt dat de campagnes voor Klara maakte, en ik ben jarenlang het gezicht geweest van het Klara-festival: het lijkt wel alsof het in de sterren geschreven stond. Op de redactie is het soms wel erg verwarrend, in die mate zelfs dat ik me tijdens vergaderingen meestal ‘Rosie’ laat noemen.»

HUMO Vorig jaar heb jij het al eens tot ‘Het journaal’ geschopt, omdat je voor je eindwerk naar Amerika wilde afreizen om er een goed gesprek te voeren met Beyoncé.

De Decker «Ik loop nog altijd een beetje euforisch rond, want gisteren was het mijn Grote Moment: ik had een bioscoop op het Antwerpse Zuid afgehuurd om de documentaire die ik over mijn reis heb gemaakt, te vertonen aan de jury en aan mijn familieleden en vrienden. Iedereen was na afloop enthousiast.»

HUMO En? Heb je Beyoncé effectief ontmoet?

De Decker «Laat ik het zo zeggen: ik dacht dat ik onderweg was naar Beyoncé, maar eigenlijk was ik op weg naar mezelf.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234