null Beeld

Code 37: Carry Goossens

Wie heeft Elke verkracht en Vicky vermoord? Van wie heeft Franco Fedrigo de opdracht gekregen om Hannahs moeder te verkrachten, en waar hangt haar halfbroer Bart uit? Waarom werd Hannahs vader ontvoerd? En is haar bovenbuur Koen wel volledig te vertrouwen? Hoofdbrekens!

Katrien Depecker

Volgens de vtm-site bereikt de queeste van Hannah Maes (Veerle Baetens) in de laatste aflevering van het tweede seizoen van 'Code 37' een 'nieuw dramatisch hoogtepunt': dat wordt dus een cliffhanger vanjewelste.

En daarna wordt het wachten op de film die dit najaar in de zalen komt en de overgang vormt naar het derde en allerlaatste seizoen. We hopen voor Carry Goossens, die Hannahs vader Robert speelt, dat hij daarin gespaard blijft van wrede martelingen: wat hij enkele weken geleden moest ondergaan, leek ons geen pretje.

Carry Goossens (58) «Ik heb al leukere momenten op de set beleefd, ja (lacht). Ik werd ingesmeerd met glycerine en kreeg emmers koud water over me heen. Weliswaar in een mooi decor - een oude industriële ruimte - maar het was toch erg uitputtend. Ik was content dat ik 's avonds een douche kon nemen.

»Ik mag helaas niet verklappen of Hannah er door de ontvoering van haar vader nu van overtuigd is dat hij niet mee in het complot zit: dat is de rode draad die door het verhaal loopt, en ik wil de fans hun kijkplezier niet ontnemen.»


HUMO Je speelde jarenlang rollen in allerlei komische series: ben je blij dat je je in 'Code 37' eens van een andere kant kunt laten zien?

Goossens «Absoluut. Ik vermoed dat men door m'n rol in 'Koning van de wereld' (miniserie uit 2006 met o.a. Jan Decleir, Koen De Bouw en Josse De Pauw, waarin Goossens de vader van bokser Stan - rol van Kevin Janssens - speelt, red.) heeft beseft dat ik ook serieuze rollen aankan.

»De meeste acteurs worden in een hokje geduwd waar ze de rest van hun carrière niet meer uitraken, terwijl het net erg prettig is om het evenwicht tussen comedy en drama te kunnen bewaren. En ik merk ook dat de kijker dat van mij accepteert: ik krijg alleen maar positieve reacties op m'n rol in 'Code 37'.»


HUMO Het is niet de eerste keer dat je meespeelt in een politiereeks: de opnames voor 'Wolven', dat draait rond de antifraudedienst van de federale gerechtelijke politie, zijn al enkele jaren achter de rug. Maar toch hebben we het resultaat nog niet kunnen zien op het scherm. De reden?

Goossens «Geen idee: we vragen het ons zelf ook af. Het blijft maar op het schap van de VRT liggen. Voor mij valt het nu nog mee: als grote baas van de antifraudedienst - een soort Fernand Koekelberg, maar helaas zonder affaires met secretaresses - speel ik maar een bijrol, maar ik kan me voorstellen dat het voor Gène Bervoets en Axel Daeseleire lastiger is. De VRT kennende zal het wel weer een financiële kwestie zijn, zeker?»


HUMO Voor het theatergezelschap de Komedie Compagnie stond je nog eens samen met Danni Heylen op de planken: jullie speelden in 'Als de kat van huis is' een koppel dat al vijfentwintig jaar getrouwd is en vecht tegen de sleur. Was het niet vreemd om nog eens met Pascalleke uit 'F.C. De Kampioenen' te spelen?

Goossens «Integendeel, het was erg leuk. Er zat zeventien jaar tussen, maar Danni en ik waren meteen weer op elkaar ingespeeld. Vóór 'F.C. De Kampioenen' hadden we ook al acht jaar samengewerkt bij het Reizend Volkstheater, dat was zeker een voordeel.

»Marijn (Devalck, red.) en Loes (Van den Heuvel, red.) zie ik ook nog af en toe, maar dat komt omdat we dezelfde hobby delen: paardrijden. De andere acteurs uit 'De Kampioenen' heb ik niet meer gezien, maar zoiets weet je op voorhand: als acteur werk je een tijdlang intens met elkaar samen, tot iedereen zich op een nieuw project stort.»


HUMO Wat is er trouwens waar van de geruchten dat je niet wilde meespelen in de laatste reeks van 'F.C. De Kampioenen' omdat je de scenario's te zwak vond?

Goossens «Niets. Ik heb zelfs geen scenario's gelezen, en het ging ook niet over centen, zoals hier en daar te lezen stond. Ik ben benaderd door de producer en we hebben er erg lang over gepraat, maar uiteindelijk is er beslist dat ze zonder mij aan de opnames zouden beginnen.

»Jammer, maar ergens wel begrijpelijk: ik heb maar vier van de eenentwintig seizoenen meegedraaid, dus ik was misschien de vreemde eend in de bijt geweest. Al moet ik zeggen dat ik op straat nog altijd als 'Oscar' aangesproken word, zelfs door jonge kinderen. De vele herhalingen, hè. De eerste jaren na m'n vertrek heb ik me daar weleens druk om gemaakt, maar nu beschouw ik het als een compliment.

»Ik heb van de laatste reeks af en toe een aflevering meegepikt, en het viel me op dat er afgeweken werd van het originele concept: vroeger moesten minstens zeven van de dertien afleveringen over voetbal gaan - F.C. De Kampioenen is nog altijd een voetbalploeg - terwijl het nu vaak over iets anders ging. Maar gelet op de hoge kijkcijfers heeft het publiek daar blijkbaar geen probleem mee.»


HUMO Je bent nog tot de herfst te zien in 'Familie'. In 2009 liep je exclusiviteitscontract bij vtm af, maar zo te zien heb je geen moeite om bezig te blijven?

Goossens «Dat contract bood me natuurlijk wel financiële zekerheid, maar de variatie nu is ook aangenaam. Jef spelen in 'Lili en Marleen' of Robert in 'Code 37': ik doe het allebei even graag.

»Momenteel zijn we bezig aan de opnames van 'De zonen van Van As', dat draait rond een familiebedrijf in grond- en afbraakwerken - een onderwerp dat in Vlaanderen nog niet aan bod gekomen is in fictiereeksen.

»We werken met een heel diverse cast: Jaak Van Assche, Peter Van den Eede, Tania Kloek, Jonas Van Geel... Normaal komt het eind dit jaar op vtm. Nee, ik mag niet klagen: exclusiviteitscontract of niet, er zijn altijd oudere acteurs nodig. Ik kan nog wel even mee.»


Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234