null Beeld

Comedy: Chris D'Elia: White Male, Black Comic

Louis C.K. is niet de enige Amerikaanse komiek die zijn eigen tv-reeks afwisselt met stand-upspecials, ook Chris D’Elia behoort tot dat selecte clubje. De reeks: ‘Undateable’. De special: ‘White Male, Black Comic’, vanavond op Comedy Central.

vvp

- Gekke titel.

Chris D’Elia «Vind je? Ik mag het krediet ervoor niet opstrijken. De zwarte komiek Erik Griffin, een vriend van me, zei me eens: ‘Jij bent een zwartere komiek dan ik. Jij zou in het Apollo in Harlem moeten optreden!’ Misschien zag hij de invloed van Eddie Murphy op mijn humor. In ieder geval: sindsdien is het mopje blijven hangen.»

- Waarover gaat de show?

D’Elia «Die bestaat integraal uit materiaal dat ik al jarenlang aan het verzamelen ben en waarvan ik enorm blij ben dat ik het eindelijk met een publiek kan delen. Ik heb het over de kerk, over dronken grieten, over welke minderheidsgroep de beste lach heeft, en natúúrlijk over seks.»

- Je bent erg uitgesproken tégen hecklers, mensen uit het publiek die van alles roepen.

D’Elia «Fuck those guys, man! Of het nu vriendelijk en positief bedoeld is of niet: ’t is nog altijd ongepast en daar kan ik niet tegen. Ik heb er ook veel meer last van dan de gemiddelde komiek. Nu ik er zo over nadenk: ik maak altijd rare dingen mee. Onlangs nog bestormde een ladderzatte trien uit het niets het podium, ze viel me aan en trok de microfoon uit m’n handen.»

- Wat heb je toen gedaan?

D’Elia «Wat kon ik doen? ’t Was een meisje, ik kon dus niet zomaar even met haar op de vuist gaan. Ik ben gaan zitten en heb haar haar ding laten doen. Goeie speech, dat wel.»

- Je sketch over dronken meiden is hilarisch. Veel slechte ervaringen gehad?

D’Elia (lacht) «Jáá! Dronken grieten zijn de ergste hecklers die er bestaan. Tijdens de ‘White Male, Black Comic’-special begon er zelfs tíjdens die sketch iemand van haar neus te maken. Ze riep voortdurend ‘woo woo woo’, maar dat hebben we uit de tv-versie geknipt.»

- Wat doe je als zoiets gebeurt?

D’Elia «‘Shut the fuck up’ roepen natuurlijk. Wat anders?»

- Je bent de favoriete comedian van Justin Bieber. Is dat wel goed voor je reputatie?

D’Elia «Toen Bieber eens een optreden bijwoonde, nodigde ik ’m uit op het podium om een paar grapjes over hem te maken. Hij bleef er cool bij. En ik mocht ’m onlangs nog uitmaken in ‘The Roast’ bij Comedy Central – loved it. Maar om op je vraag te antwoorden: nee! Ik ben een echte Belieber. Nu maar hopen dat ik er dankzij hem zo veel mogelijk D’Eliebers bij krijg, haha!»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234