null Beeld

Comedy: Tegen de sterren op

We hebben nog maar zo'n halve minuut van het nieuwe seizoen van 'Tegen de sterren op' te zien gekregen, maar op basis daarvan durven we u toch al te zeggen dat er minstens één uitstekende reden is om te kijken: de Selah Sue die Clara Cleymans neerzet (praat- én zangstem, alstublieft) is niet alleen zéér grappig, maar ook verdomd moeilijk van het origineel te onderscheiden.

Redactie

Helemaal fantastico, dus!

HUMO Naar verluidt wilde je zelf blijkbaar absoluut die rol van Selah Sue spelen. Waarom precies haar?

Clara Cleymans «Ten eerste omdat ik haar heel goed vind: ik vind het fijn om de grap te halen uit een personage dat je enorm respecteert. En ten tweede omdat ze tegenwoordig all over the place is, wat bijna een uitnodiging is om haar te imiteren.

»En bovendien is het ook fijn om een jong iemand bezig te zien die iets te vertellen heeft, die qua handelingen net iets anders is dan de rest en die een specifiek karakterkoppeke heeft: ze springt eruit, hè.»

HUMO Hoe lang doe je erover om zo'n nieuw typetje goed te krijgen? Uren? Dagen? Weken? Maanden?

Cleymans «De zangstem van Selah Sue deed ik sowieso al na. Maar er waren ook dingen die ik niet opgemerkt had door gewoon passief naar haar te kijken: de manier waarop ze praat, en haar mimiek, die heel apart blijkt te zijn. Daar moet je dan even voor gaan zitten en de beelden bestuderen.

»Veel vrouwen vind ik eigenlijk best moeilijk om na te doen. Ik ben me momenteel over Katja Retsin aan het buigen, en dan denk ik: 'Hélp! Waar zijn haar tics? Ik zie ze niet.'

»Dat is best frustrerend. Katja Retsin is niet zo'n typetje dat iedereen meteen herkent als je haar op café eventjes nadoet. Je hebt er eigenlijk al een pruik en kledij voor nodig, maar aangezien ik bij mij thuis geen pruiken liggen heb, is dat lastig.

»Het is eigenlijk veel fijner om lelijke, dikke of oude vrouwen te imiteren, of vrouwen met mankementjes, maar die zijn er helaas niet: alle vrouwelijke televisiefiguren zijn mooi en jong en slank. Op dat vlak hebben mannen het makkelijker: daar zitten er flink wat tussen die niet eens op tv zouden mógen als ze vrouw zouden zijn.»

HUMO Krijg je veel reacties van de mensen die je imiteert?

Cleymans «Valt goed mee. Jammer, want ik zou wel willen weten of ze ermee konden lachen.»

HUMO Misschien krijg je net geen reactie omdát ze er niet mee konden lachen?

Cleymans «Bwoa, zelf vind ik het net leuk als ik bij jullie in Het Gat Van De Wereld belachelijk word gemaakt. Wat ik wél viavia hoor: iedereen die geïmiteerd wordt vindt het programma wel leuk, maar zijn eigen imitatie toevallig nét de minste (lacht).

»Nu, Selah Sue heeft me vooraf al een berichtje gestuurd via Facebook, om te zeggen dat ze ernaar uitkeek: 'Doe uw best, en doe maar eens goed zot met dat haar!' Ik denk dat ze ermee zal kunnen lachen.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234