null Beeld

Concert van de week: Evil Superstars

Alwéér een neus gezet door Evil Superstars: na hun eenmalige terugkeer op Pukkelpop vorige zomer en de al even geweldige resem concerten die de heren er vervolgens aan breiden, kunt u deze week opnieuw getuige zijn van een Evil Superstarsconcert. Het Cultuurcentrum Mechelen mag deze keer ground zero spelen.

Tom Raes


Zaterdag 4 juni - 20u. - Info en tickets: cultuurcentrummechelen.be

Even polsen bij Tim Vanhamel welke reünie van Evil Superstars we deze keer te zien zullen krijgen. De versie van 2004, toen de Superstars terugkeerden om het bijna één uur lange ‘Jerusalem’ van Sleep te coveren? Die van 2013, toen ze een kosmische set in de AB brachten? Of toch maar die van vorige zomer, waarbij oud en nieuw werk elkaar een tong draaiden en ons met roodgloeiende koontjes weer naar huis stuurden?

Tim Vanhamel «Ik wil nog niet te veel verklappen, maar ik heb ook niets te verbergen, dus hou ik het hierbij: het zal in de lijn van ons Pukkelpop-optreden liggen. Wat betekent: een mix van oud en nieuw spul. Maar ik heb wel het gevoel dat het de laatste keer zal zijn dat we het op die manier doen. Als we hierna nog concerten spelen, zullen die er wellicht anders uitzien.»

HUMO Het eerste leven van Evil Superstars was kort maar hevig. Welke herinneringen aan die hoogdagen koester je vandaag het meest?

Vanhamel «Het klinkt als een torenhoog cliché, maar gewoon: het samenzijn met mijn vrienden. Lachen van begin tot eind, repeteren, op een tourbus zitten en om Mauro z’n grappen gieren: voor mij zijn dat allemáál kostbare herinneringen. De eerste repetities voor onze terugkeer zaten ook direct juist. We klonken aanvankelijk nog als een coverband van onszelf die stond te repeteren voor een caféoptreden, maar het voelde wel meteen aan als vroeger.»

HUMO De stilaan klassieke vraag: wordt dit nu de laatste keer dat we Evil Superstars live kunnen meemaken?

Vanhamel «Ah, maar bij de vorige concerten hebben we nooit beweerd dat het de laatste keer zou zijn. Ik denk dat we altijd zullen blijven bestaan, in welke vorm dan ook. Er bestaan geen wetten over hoe een groep er precies moet uitzien, of over hoe vaak ze moet optreden. Al zullen Evil Superstars-concerten sowieso altijd iets sporadisch blijven. En puur voor het geld, natuurlijk.»

HUMO Al veel aanvragen gekregen sinds de comeback?

Vanhamel «Geen idee. Zou goed kunnen, maar ik krijg al die aanvragen niet persoonlijk te zien. Trouwens, dat van dat geld was maar om te lachen, hè.»

HUMO Genoteerd.

Vanhamel «Al helpen alle beetjes als je muzikant bent. Af en toe krijg ik telefoon van de VDAB, die me nog altijd graag van werk wil voorzien. In december dachten ze na lang zoeken éíndelijk iets gevonden te hebben dat bij mij paste: ze nodigden me uit om Sinterklaas te spelen in een shoppingcenter. Niet eens de échte, ik zou de reservesint zijn – de Sinterklaas op de bank, zeg maar. Ergens moest ik toegeven dat ik wel vereerd was, maar tegelijk kon ik me toch niet van de indruk ontdoen dat ik wel érg laag gevallen was (lacht).»

HUMO En? Hoe is het verlopen?

Vanhamel «Ik heb het aanbod kunnen afslaan, want ik had die dag gelukkig net een optreden met The Hickey Underworld. En je raadt nooit waar: in Sint-Niklaas.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234