null Beeld

Concertreview: Anderson .Paak & The Free Nationals in de AB

Het breed glimlachende raspaardje dat lustig ronddraaft in het huidige muzieklandschap is naast een uitstekend zanger en begeesterend drummer ook relatietherapeut in bijberoep. Gunther en Veerle waren op de afspraak en maakten spontaan een nieuwe.

kdl

Na zijn felgesmaakte passage onder een brandende zon in Kiewit vorig jaar kwam Anderson .Paak, oftewel Brandon Paak Anderson volgens de state of California, de Brusselse AB van een stevige portie seks en funkiness voorzien. En goede muziek. Heel goede muziek.

Bij het betreden van de bühne leek hij al in zijn opzet geslaagd. Opener ‘Come Down’ ging erin als zoete koek en de handjes gingen niet voor de laatste keer de lucht in. Anderson .Paak heeft zodanig veel zelfvertrouwen en charisma op overschot dat hij het gaarne deelt met zijn aanhang. ‘Yes Lawd’, kirde hij van blijdschap om zoveel liefde. Hij ontblootte oprecht een rij parelwitte tanden.

Het volgende kwartier werd overschaduwd door een echtelijke twist naast uw dienaar waarbij niet nagekomen afspraken aan de oorsprong lagen van een potje gekissebis. Door ons brein al gauw bestempeld als ‘Gunther en Veerle’. Anderson zette ‘The Season/Carry Me’ in met de gevleugelde woorden ‘make some noise if you love your momma’. Het kabaal dat volgde zou moeders overal te lande tot tranen toe bewegen. Met sprekend gemak neemt hij plaats achter de drums en trommelt er met zulke flair op los dat menig drummer aan het puntje in zijn naam kan zuigen. Zijn muziek is zowel sexy als stoer, en wordt begeleid door zijn kenschetsende hese stem. Wij dachten het lovechild van d’Angelo en Shaft te aanschouwen. ‘You gotta fight for love’ riep hij de massa toe. Als er een kampioenschap ongemakkelijkheid bestond hadden Gunther en Veerle het geheid tot de finale geschopt.

Heel af en toe zakte het optreden een tikkeltje in door iets te lang soleerwerk en gejam van zijn begeleidingsgroep The Free Nationals. Of zoals een nobele West-Vlaamse onbekende die wijdbeens de bar opzocht het verwoordde: ‘Noh ne keir ofwa, ma how zeg.’ Jammer voor hem, want het raspaardje kwam net dan met de funky single ‘Am I Wrong’ aandraven. De passage ‘Open Your Heart’ uit ‘Silicon Valley’ bracht Gunther en Veerle schoorvoetend iets dichter bij elkaar. Het zegt iets over de man zijn oeuvre dat hij afsloot met ‘Milk N’ Honey’ en ‘Drugs’. Normaal gezien steevast de prelude, maar nu het slotakkoord van een negentig minuten durende ode aan de liefde.

Wij wensen Gunther en Veerle het beste. En de wereld veel meer Anderson .Paak.


Tweet


Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234