null Beeld

Concertreview: Angel Olsen (AB)

De paradox van Olsen? Ze pakt op intieme en tegelijk grootse wijze het publiek in.

zvm

Intiem, want terwijl BRNS in de hoofdzaal van de AB een uitverkochte thuismatch speelde, stond Angel Olsen in de eveneens uitverkochte Clubzaal. Het publiek zat bijna op haar schoot toen ze met haar vierkoppige band van wal stak. Een band die wat gendergelijkheid betreft trouwens stukken beter scoorde dan Michel I.

Groots, want Angel Olsen maakte meteen duidelijk dat ze niet gekomen was om haar nummers in een breekbaar jasje te steken. De versterkers bleven heel het optreden knallen. Een fantastisch ‘High Five’ zette al vroeg de toon, ‘Stars’ ging verder op hetzelfde elan. ‘Tiniest Seed’ werd voor de gelegenheid van een scheurende gitaarsolo voorzien, net zoals ander ouder werk een stevige make-over kreeg. Een fantastische keuze, zo bleek, want nummers als ‘Free’ en ‘Drunk And With Dreams’ werden er alleen maar beter door. Een heerlijk langgerekt ‘High & Wild’ bezorgde het publiek een mond vol tanden, die er vervolgens door Angel uitgeklopt werden. Wat een keelgat! Terwijl wij onze tanden bijeenraapten, besloten we al onze vooroordelen over singer-songwriters voortaan thuis te laten.

Slechts eenmaal had Angel Olsen zich tot dan toe op een glimlach laten betrappen, toen ze het podium opkwam en het publiek spontaan ‘Angel’ begon te scanderen. Nors en stoïcijns werkte ze haar setlist af. Enkele hoestbuien later werd echter duidelijk dat ze ziek was. Maar na een grapje met de drummer (‘It’s Hug-a-drummer-day!’) en een flinke eerste teug uit haar pilsje, hervond ze haar stem én een brede glimlach met een ronduit verschroeiend ‘Forgiven/Forgotten’, dat het slotkwartier inzette.

Voor het slotnummer moest de band toch even van het podium. ‘Iota’ was verstilde pracht, en Angel Olsen zong de tekst alsof ze het méénde: ‘If only all our hopes were to be here / we’d just close our eyes when we want to disappear.’ Wij sloten onze ogen en hoopten dat Angel Olsen nog de hele avond bisnummers zou spelen. Helaas, na slechts één bis hield ze het voor bekeken, om haar bed op te zoeken wellicht – en hoe zouden wij haar dat kwalijk kunnen nemen? Bij een volgende passage mag ze de halve ster die ze verloor door haar verkoudheid, komen ophalen.


Moment

Het wild om zich heen slaande ‘Forgiven/Forgotten’, met een breed glimlachende Angel Olsen.


Quote

‘I’m here to make fun, even though I’m sick!’, Angel Olsen liet de moed gelukkig niet zakken.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234