null Beeld

Connie & Clyde

Deze week start op vtm ‘Connie & Clyde’. De reeks over een onorthodox relatiebureau is ontsproten aan de geest van Malin-Sarah Gozin, die eerder het overal gelauwerde ‘Clan’ bedacht. Slim gezien: sinds landgoederen en kinderen geen redenen meer zijn om de huwelijkband te blijven aantrekken en we alleen nog maar blijven voor Ware Liefde, is iedereen relationeel langzaam de weg kwijtgeraakt en hopen we steeds vaker op heil van relatiebureaus of datingsites.

Eva van der Gucht (36) – ondanks een bloeiende carrière in Nederland toch nog altijd dat meisje uit ‘Iedereen Beroemd’ van Dominique Deruddere – speelt Connie, die haar bureau licht hysterisch maar zeer doelgericht op koers houdt.

'Ik geloof niet dat je met cynisme ver komt'

HUMO Je woont al meer dan vijftien jaar in Nederland, maar in de liefde heb je sinds kort toch weer je heil gezocht bij een Belg.

Eva van der Gucht «Ja. Waanzinnig, hè? We wonen allebei al heel lang in Amsterdam maar we hadden, toen we elkaar ontmoetten, toch meteen een raar soort gevoel van thuiskomen.»

HUMO Heb je hem leren kennen via een bureau of site?

Van der Gucht « Neen, via het podium.»

HUMO Hij staat er ook op?

Van der Gucht «Nee, hij stond ervoor.»

HUMO Een bewonderaar!

Van der Gucht «Op dat moment wel, ja (lacht).»

HUMO Stel dat je alleen was, zou je dan naar een relatiebureau stappen?

Van der Gucht «Dat je dat vraagt, zegt iets, hè? Je vindt het duidelijk nog niet vanzelfsprekend. Dat ik nog nooit in zo'n bureau of op een site ben geweest, heeft daar ook mee te maken. Er zijn meer en meer mensen die er gebruik van maken, maar toch merk je dat een heleboel van hen dat nog steeds niet hardop durven te zeggen. Alsof ze daarmee een mankement toegeven: ‘Ik kon het zelf niet en heb hulp moeten vragen.’ Als we een telefoon kiezen of een auto zoeken, gaan we in tientallen winkels alle modellen bezichtigen. Maar als het om de liefde gaat, moet je maar naar het café en daar op goed geluk gaan zitten hopen dat net toevallig díé mens binnenkomt die jou bevalt, en dat-ie jou nog leuk vindt ook. En dan moet je dat ook nog eens doorhebben, én de sociale durf bezitten om eropaf te gaan. Geef toe: de kans dat dat allemaal samenkomt, is niet enorm. Terwijl de slaagkansen van relatiebureaus redelijk hoog zijn.

»En eigenlijk geeft het nog een extra dimensie aan de zoektocht ook. Het is beetje zoals meespelen met de lotto. Je weet: ik kan het groot lot winnen – die voorpret is al meegenomen. Misschien win je dat lot ook niet, maar dan is er nog niks verloren.»

HUMO Nu klink je precies als Connie. Die blijft ook hardnekkig geloven in haar eigen ware liefde, hoe hoog de bewijzen van het tegendeel zich ook opstapelen. En ook voor de gevallen die ze als klant binnenkrijgt, ziet ze steevast mogelijkheden.

Van der Gucht «Die naïviteit hebben we met elkaar gemeen. Dat is nog niet hetzelfde als domheid: ik geloof gewoon niet dat je met cynisme ver komt. Als ik een openstaande deur tegenkom, denk ik: ‘Die neem ik. Als ik 'm daarna in mijn gezicht krijg, zie ik wel weer.’ Ik denk nooit: ‘Ik neem 'm toch maar niet, want er zou weleens dit of dat kunnen gebeuren.’ Ik vind het een gave om zo in het leven te kunnen blijven staan.»

HUMO Ik las een paar oude interviews met je, en zonder uitzondering werd daarin gevraagd of je niet eens zou willen afvallen. En elke keer antwoordde je heel rustig...

Van der Gucht «...waarom zou ik? (lacht) Ik heb aanleg om te zijn zoals ik ben. Ik ben nooit gepest. Mijn ouders hebben me altijd het gevoel gegeven dat ik helemaal oké was, en ik voel me prima. Natuurlijk denk ik weleens dat ik anders zou willen zijn, maar niet meer dan andere vrouwen. Ik vind dat schoonheidsideaal zo van de pot gerukt. Er zijn honderden muziekgenres, duizenden stromingen in de kunst, maar de vrouw moet aan één ideaal voldoen. Daar doe ik niet aan mee, hoor. »

Bekijk de intro:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234