null Beeld

Conservapedia

Conservapedia, een oerconservatieve, oerchristelijke en, als u het ons vraagt, oerdomme tegenhanger van Wikipedia, twee jaar geleden uit de grond gestampt door godvrezende Ned Flanders-types die misnoegd waren over de in hun ogen 'anti-Amerikaanse' en 'anti-christelijke' vooringenomenheid van 's werelds populairste online encyclopedie.

Redactie

Staat ongetwijfeld in het 'favorieten'-lijstje van Sarah 'steiler dan mijn kapsel' Palin en George 'the internets' Dubbeljoe: Conservapedia, een oerconservatieve, oerchristelijke en, als u het ons vraagt, oerdomme tegenhanger van Wikipedia, twee jaar geleden uit de grond gestampt door godvrezende Ned Flanders-types die misnoegd waren over de in hun ogen 'anti-Amerikaanse' en 'anti-christelijke' vooringenomenheid van 's werelds populairste online encyclopedie.

Enkele van de meest aangeklikte lemma's op 'the trustworthy encyclopaedia': homoseksualiteit (tegennatuurlijke smeerpijperij van het ergste soort), de opwarming van de aarde (niks van aan), de evolutieleer (een aan de zieke breinen van atheïsten en nazi's ontsproten verzinsel), intelligent design (een volkomen logische, tevens volkomen ware theorie over de oorsprong van Alles) en - hoe kan het ook anders - 'de libertijnse vooringenomenheid van Wikipedia'.

Voorts kunt u op Conservapedia terecht voor een dagelijks bijbelvers en een wekelijks meesterwerk van een nicht entartete kunstenaar, en voor even hilarische als schrijnende zinsneden als 'atheïsme is de oorzaak van de grootste massamoorden uit de geschiedenis' en 'alle kangoeroes stammen af van het koppel dat Noach meenam op zijn Ark'.

Nog een amusante Dubya-quote, nu hij nog in het ambt zit? 'Ik weet dat mens en vis vreedzaam kunnen samenleven'. We zullen je missen, George!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234