null Beeld

Dag en nacht: Hotel Eburon

Wij vertellen de fans van 'Hotel Babylon' niets nieuws: sterrenhotels zijn oorden van verderf, ontucht en overspel (is het u overigens ooit opgevallen dat - televisiewet! - alleen reizende dames steevast juist gedoucht hebben wanneer de bellboy hun kamer binnenkomt? En vervolgens al even steevast de kamerjas van hun lijf laten glijden? Terzijde.).

Noud Jansen

Wat ons betreft mag u zich dus al vol verwachting in de handjes beginnen te wrijven voor het nieuwe Eyeworks-vehikel ‘Dag en nacht: Hotel Eburon’, een zogeheten dramady die zich grotendeels afspeelt in een Tongers sterrenhotel met dezelfde naam (‘Eburon’ bedoelen we, niet ‘Dag en nacht’) en die naast hoofdrolspelers Kevin Janssens en Charlotte Vandermeersch ook op de acteerkwaliteiten van meisjesidool Antony Arandia (23) kan bogen. Arandia, twee jaar geleden nog winnaar van ‘Sterren op de dansvloer’, speelt

een barman die naar de ernstig op de lachspieren werkende naam Titus Reynebeau luistert.

Antony Arandia «Ja, de figuranten hebben er al een paar keer goed om moeten lachen: ‘Ah, de Marc zijne zoon is dus ne barman.’ (lacht)

»Maar ’t is een zeer interessant personage om te spelen. Titus is een ritselaar, die in ruil voor riante fooien gezelschapsdames naar binnen loodst, of ongezien vreemde pakjes naar kamers brengt. En verder probeert hij onophoudelijk de vrouwtjes te versieren, maar zonder

noemenswaardig succes. Dat vind ik nu juist zo leuk aan hem: hij denkt dat hij de grote jan is, maar hij is het allerminst.»

HUMO Mag ik ‘Dag en nacht’ omschrijven als een Vlaamse versie van ‘Hotel Babylon’?

Arandia «Mmmja. 'Hotel Babylon' heeft natuurlijk wel een veel groter budget. En het speelt zich af in Londen, terwijl wij in het net iets minder glamoureuze Tongeren zitten. Maar ter voorbereiding heb ik thuis toch de eerste twee reeksen van 'Hotel Babylon' bekeken - uiteraard vooral om de barman bezig te zien, Gino.»

HUMO De cast van 'Hotel Babylon' logeerde bij wijze van research enkele weken in een vijfsterrenhotel. Wat jij?

undefined

Arandia «Nu je het zegt, ik had dat als beroepskosten moeten aanrekenen (lacht).

undefined

»Nee, ik heb nog nooit in een vijfsterrenhotel geslapen, meneer. Mijn madam en ik komen juist terug van een weekje New York - 'k heb nog altijd een stijve nek van de hele tijd naar boven te kijken - en daar zijn we in een heel eenvoudig hotel in Manhattan verbleven.

»Maar ter voorbereiding van mijn rol heb ik wel lessen gekregen van flair bartenders - zo van die mannen à la Tom Cruise in 'Cocktail', die met flessen jongleren en zo. En de manager van Hotel Eburon heeft me een keer een rondleiding gegeven. Ik heb toen ook met de echte barman van het hotel samengezeten en hem een tijdje geobserveerd. Een secuur werkje, hoor.»

HUMO Heb je 'm gevraagd of het er ook in de realiteit zo aan toe gaat: gezelschapsdames binnenloodsen in ruil voor wat drinkgeld?

undefined

Arandia «Jaja, en blijkbaar gebeurt het inderdaad zo. Er bestaat zelfs een codewoord voor gezelschapsdames: 'extra garnituren'. Nu weet je dus wat er bedoeld wordt wanneer er aan een hotelbalie om een spaghetti met extra garnituur wordt geroepen.»

undefined

vtm: Dag en nacht: Hotel Eburon

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234