null Beeld

Dagelijkse kost: Jeroen Meus


Eureka! Na 'SOS Piet', 'Komen eten', 'Koken met Guy', 'Het caloriecomplot', 'Lekker van bij ons', 'Mijn restaurant!', 'Top Chef: New York', 'Kitchen Nightmares', 'Kok op kot', 'Bills Food', 'Start to Cook', 'De snelle hap', 'De perfecte keuken' en 'De beste hobbykok van Vlaanderen' - allemaal op de concurrerende zenders - zijn ze nu ook bij Eén op het glansrijke idee gekomen om eens een gezellig kookprogramma op het menu te zetten.

Noud Jansen

Het heet 'Dagelijkse kost', duurt telkens tien minuten en zal iedere weekdag tot aan het journaal van zes uur gepresenteerd worden door Jeroen Meus.


HUMO Eh... Jeroen?

Jeroen Meus «Ja, ik weet het, alwéér een kookprogramma. Aan de andere kant: de meeste kookprogramma's op de Vlaamse tv zijn geen échte kookprogramma's - 't is human interest met een culinaire toets.

»Op de keper beschouwd is er maar één echt kookprogramma op de Vlaamse tv, tenminste als je de kleine zenders niet meetelt, en dat is 'SOS Piet'. Niet dat ik die humaninterestprogramma's per se slecht vind, hoor. Peter (Goossens) en Sergio (Herman) zijn bijvoorbeeld perfect gecast voor 'De beste hobbykok'. Als ik ooit half zo goed zal kunnen koken als één van die twee, dan zal ik een heel gelukkige mens zijn.»


HUMO Leg even uit: wat is 'Dagelijkse kost'?

Meus «'t Is een eenvoudig, pretentieloos programmaatje, waarin ik met niet te veel tralala of moeilijke woorden simpele maaltijden bereid. In de eerste aflevering is dat bijvoorbeeld een pasta die ik vaak thuis voor mezelf maak, met pancetta, kerstomaatjes, een sjalotje en wat look, en op het laatste wat verse rucola. Heel lekker!»


HUMO Kom jij met al die tv-opnames eigenlijk nog wel eens in je Leuvense restaurant?

Meus «O ja, dat valt heel goed mee. Daarbij is Luzine een atypisch restaurant, in die zin dat we het met drie chefs runnen. Heel handig, want ik zit natuurlijk ook nog eens met de opnames van het derde seizoen van 'Plat préféré', dat binnenkort van start gaat.»


HUMO Juist: wil je me daar ook al iets over vertellen?

Meus «Welja, we hebben ondermeer een aflevering over Marlon Brando, waarvoor we Alice Cooper hebben weten te strikken. En Arno komt me in het casino van Oostende helpen om de favoriete maaltijd van Marvin Gaye te bereiden: chicken curry.

»En dan hebben we ook nog de plat préféré van de legendarische voetballer Ludo Coeck: ossobuco, maar dan met frieten (lacht). Schitterende combinatie, toch? Voor die aflevering zijn we speciaal een grootheid van de Italiaanse keuken gaan bezoeken in Londen.»

HUMO Carluccio?

Meus «Carluccio indeed.»

HUMO Doet me eraan denken: jij zou de laatste tijd nogal wat gewicht verloren zijn.

Meus «Begin jij nu ook al? Jongens toch! Ik moet daar echt aan wennen: ik kom van Canvas en begin nu op Eén - van het kunstschaatsen naar het voetbal, zeg maar - en ineens krijg ik aan de lopende band van dat soort vragen voorgeschoteld. Nog érgere vragen dan over mijn gewicht zelfs - je wil het niet weten. Dat ik moest zeggen: 'Beste vriend, dat zijn gewoon uw zaken niet. Laat mij gerust!'

»Maar goed, om op je vraag terug te komen: ja, ik ben wat kilo's kwijt (lacht). Zo goed?»

Bekijk de vodcast 'Jeroen Kookt':

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234