null Beeld

Danira Boukhriss: 'Ik heb Lieven Van Gils echt gestalkt'

Op Eén is het niet langer Lieven Van Gils die u een goedmoedig slaapzoentje geeft, maar wel Danira Boukhriss Terkessidis. We weten al dat haar late night-talkshow ‘Vandaag’ zal heten – Danira is nu eenmaal niet van gisteren – maar kan ze er ook al iets meer over vertellen?

Jeroen Maris

Danira Boukhriss «Nog niet veel, eigenlijk.»

HUMO Dankjewel voor het gesprek!

Boukhriss «Nee, ’t is dat ik de boel niet wil jinxen. Als ik nu zeg dat we een prachtige studio hebben, dat ik me er helemaal klaar voor voel, en dat ik vooral uitkijk naar die drie naakte dansers die me elke dag naar de presentatorsstoel zullen dragen, dan gaat het in de eerste aflevering sowieso helemaal mis. Dus zeg ik dat allemaal niet (lacht).»

HUMO Maar heb je er een beetje zin in, Danira?

Boukhriss «Absoluut! Spannend is het wel. Want ik heb me grondig voorbereid, maar zo’n actuatalkshow steunt voor een deel op de vangst van de dag, en die is per definitie onvoorspelbaar.

»Hoe dan ook geloof ik dat ik er klaar voor ben. Ik heb de mentale rust die je ervoor nodig hebt. Zo ben ik me ervan bewust dat ik zal moeten groeien, en dat ik mezelf daarvoor de tijd moet geven. Alle collega’s die ik daarover gesproken heb – Lieven Van Gils, Phara de Aguirre, Kathleen Cools, Annelies Beck, allemaal heb ik ze gestalkt – zeiden hetzelfde: je bent nooit áf als talkshowhost. Je kunt enkel de beste versie van jezelf zijn die je die dag in je hebt.»

HUMO En je moet van de buitenwereld die kans krijgen. Een vrouw als host, niet lelieblank bovendien: dat wordt smullen in de catacomben van het internet.

Boukhriss «Ook daar zal die mentale rust helpen: ik lees het allemaal niet meer, en als ik het wel lees, deert het me niet.»

HUMO Er lijken me geen honderd manieren te zijn om een talkshow te maken.

Boukhriss «Nee, klopt: we gaan het warm water niet opnieuw uitvinden. We gaan wél proberen om het flink op temperatuur te houden. De basis blijft een goed gesprek aan tafel, en ik vind het belangrijk dat dat heel breed gaat: Bart De Wever en Willy Sommers moeten hier met elkaar kunnen praten. Als de kijker maar iets boeiends meekrijgt, net voor het slapengaan, zonder dat zijn hersenen te hard moeten labeuren.»

HUMO Wie zijn de talkshowhosts die je bewondert?

Boukhriss «De Nederlanders: ik kijk veel naar ‘De wereld draait door’, ‘Jinek’ en ‘Pauw’. Hopelijk kunnen we een snuifje van die Nederlandse praatcultuur in ‘Vandaag’ injecteren. Wij zijn in Vlaanderen altijd heel beleefd wanneer we op televisie komen, hè, terwijl praatgasten in Nederland zich meteen in het gesprek stórten.

»En de queen is natuurlijk Oprah. Als ik ooit de Belgische Opr… (ziet Humo driftig noteren en bedenkt zich) Néén, niet opschrijven! Da’s uiteraard een grapje. Het wordt geen personalityshow. Het gaat om de gasten, ik ben maar het bindmiddel. De maizena zijn: dat lijkt me een mooie ambitie.»

HUMO Tot slot: al op de Evanna van Gert Verhulst uitgenodigd om ‘Vandaag’ voor te stellen?

Boukhriss (lacht) «Neen, nog geen Gert gehoord. Nogal moeilijk ook, hè: we zitten in hetzelfde tijdsblok. Maar misschien zou het wel geestig zijn om eens, zonder vooraf iemand in te lichten, van plaats te wisselen: Gert die plots op mijn stoel de kijker van Eén welkom heet, en ik op de Evanna die van VIER. ‘Hey James, wie zit er daar bij jou aan de bar?’ (lacht)

»Serieus: we zien wel wat het allemaal wordt. Maar je merkt dat in mijn hoofd de spannendste dingen gebeuren.»

HUMO In dat van mij ook, Danira. In dat van mij ook.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234