null Beeld

De 10 beste films + soundtracks: AS GOOD AS IT GETS

Tien weken na elkaar bij Humo: een topfilm op dvd samen met de bijhorende soudtrack op cd. Uitgegeven in een luxe-editie met hardcover en 32 blz. foto's en informatie. Op 1 juli bij Humo: 'As Good As It Gets' voor maar 9,90 euro extra!

Redactie

undefined

'Op 1 juli bij Humo voor maar 9,90 euro extra'

Volgende week: 'Dead Man Walking'

undefined

Veel gestelde vragen ivm nabestellingen en defecte cd's of dvd's

undefined

undefined

undefined

Wedstrijd: win elke week een Pioneer NavGate!

Vanaf vandaag maakt u bovendien elke week kans op een brandnieuwe NavGate en installatie van deze multimedia GPS van Pioneer met Humo's grote ondertitelingswedstrijd.

null Beeld

undefined

Trailer

undefined

undefined

undefined

FILM: 'As Good As It Gets'

Er schuilen twee films in As Good As It Gets': een redelijk amusante, met Jack Nicholson in zijn gebruikelijke doen als cynische smeerlap die kleine hondjes van de trap smijt en boeren laat in een restaurant, en een vreselijk irriterende, met diezelfde Nicholson die het boeren moet bekopen met een gruwelijke transformatie tot voltijds mensch met een gouden hart.

Het schizofrene personage dat deze plotse en weerzinwekkende transformatie mogelijk maakt is Melvin Udall, een man die romantische pulpromannetjes schrijft voor vrouwen met celullitis maar zich ondertussen wel voordoet als de Dief! van zijn buurt. Alle sociale minderheden krijgen er van Melvin van langs: vrouwen (gevraagd hoe hij zo overtuigend over vrouwelijk leed kan schrijven, antwoordt deze Monika Van Paemel met ongeschoren ballen: I think of a man. And I take away reason and accountability'), homo's, negers, kinderen met astma, collecteurs voor het leger des heils.

Eind goed al goed dus, tot Nicholson de vrouw van zijn leven ontmoet in de gedaante van serveuse Helen Hunt, het wicht dat op televisie de hele tijd met heur haar speelt in de verkapte soap Mad About You' en zich nu geroepen voelt levenslessen uit te delen alsof het desinfectiedagen zijn bij de Bond Zonder Naam. Resultaat: Melvin ruilt zijn satanische ik voor een meer innemende persoonlijkheid die vriendjes wordt met de homo van op het tweede (voormalige talkshow-gastheer Greg Kinnear), pootjes geeft aan kleine hondjes en tot overmaat van ramp ook nog eens vriendelijk doet tegen negers die ooit met een Oscar gingen lopen (Cuba Show me the money!' Gooding Jr.).

Kortom, het soort gedrag dat zijn eigen kansen op een gouden beeldje vergroot tijdens de plechtigheid die over enkele weken Titanic' zal huldigen en waarover T&J u uiteraard uitgebreid zullen informeren. Voor het moment volstaat het te weten dat As Good As It Gets' werd geregisseerd door James L. Brooks, de mens die er in het verleden zelfs in slaagde nieuwslezers (Broadcast News') en Shirley MacLaine (Terms of Endearment') sympathiek te maken. Brooks serveert ons de transformatie van Melvin met dezelfde vanzelfsprekendheid die onze premier op één avond doet evolueren van fuck off-monster op het journaal naar de gevoelsmens die een traan wegpinkt omdat Franky uiteindelijk naast de schoen heeft gegrepen. We ain't buyin' it Jimmie, ook al omdat we weten dat Jack liever zijn eigen oor zou afbijten dan kleur te bekennen als janet.

Tom Paulus & Jeroen Olyslaegers - Humo 2998

undefined

SOUNDTRACK van Hans Zimmer

Wat hebben blockbusters als 'As Good As It Gets', 'Pirates of the Carribean', 'Driving Miss Daisy', 'Gladiator' en 'The Lion King' gemeen? Ze zijn allemaal van muziek voorzien door Hans Zimmer, één van Hollywoods onbetwiste toppers. En zelfs als u nooit een cinema binnenstapt, kunt u waarschijnlijk toch één nummer van deze uitgeweken Duitser meefluiten: Zimmer zat vroeger in Buggles, de groep die één wereldhit scoorde met 'Video Killed the Radio Star', en vervolgens in rook opging.


Zimmer «Ik vond rockmuzikanten oervervelende types, man. De gasten die jingles voor reclamespots schreven, die waren interessant! Ik was dan ook in de wolken toen ik mijn eerste echte soundtrackopdracht kreeg: een film van Nicolas Roeg. Toen ik hem vroeg wat voor muziek hij wou, keek hij mij aan alsof ik een complete idioot was en zei: 'Mijn beste, ik wil dat het klinkt alsof de aarde verkracht wordt.' Dat was het moment waarop ik wist dat ik mijn ware roeping gevonden had.»


- Meestal druipt de adrenaline van uw soundtracks, maar die van 'As Good As It Gets' is anders.

Zimmer «Ja, ik ben blij dat de buitenwereld dat gehoord heeft. 't Is zowat de antithese van de doorsnee-Hollywoodsoundtrack, hé: ik wou er iets subtiels van maken. De basis werd overigens gelegd tijdens een stroompanne in New York, toen ik samen met regisseur James L. Brooks rond een piano ging zitten om ideeën uit te wisselen.»


- Was u een beetje gelukkig toen u er een oscar mee won?

Zimmer «En of! Ik voelde me blij als een varken in een plas stront, man!»

undefined

1. As Good As It Gets

null Beeld

2. A Better Man

3. Humanity

4. Too Much Reality

5. 1.2.3.4.5

6. Greatest Woman On Earth

7. Everything My Heart Desires - Danielle Brisebois

8. Under Stars - Phil Roy

9. My Only - Danielle Brisebois

10. For Sentimental Reasons (I Love You) - Nat King Cole

11. Hand On My Heart - Judith Owen

12. Climb On (A Back That's Strong) - Shawn Colvin

13. Always Look On The Bright Side Of Life - Art Garfunkel

1998 Sony Music Entertainment Inc.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234