null Beeld

De 20 langverwachte films van 2016

Leonardo DiCaprio die in de clinch gaat met een beer, Ben Stiller die nog eens zijn ‘Blue Steel’-pose bovenhaalt en Cate Blanchett die het met een andere vrouw doet! De terugkeer van Captain America, surfgoeroe Bodhi én Rocky Balboa!

Erik Stockman


Januari

THE HATEFUL EIGHT

Van: Quentin Tarantino.

Met: Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum, Kurt Russell, Tim Roth en Michael Madsen.

De pitch: ‘Reservoir Dogs’ in het Wilde Westen.

Uit op: 6 januari.

Zo snel als een kogel naar de cinema, want: James Gunn, de regisseur van ‘Guardians of the Galaxy’, heeft ‘The Hateful Eight’ omschreven als ‘misschien wel de beste Tarantino ooit’ : : Tarantino draaide zijn achtste film in het ouderwetse Ultra Panavision-formaat, wat adembenemend mooie beelden zou moeten opleveren : : ‘The Hateful Eight’ is de allereerste Tarantino met een originele soundtrack: niemand minder dan Ennio Morricone heeft voor de eerste keer in veertig jaar nog eens een score voor een western gecomponeerd.

Op de loop hiervoor, want: Tarantino begint in herhaling te vallen: dit is gewoon ‘Reservoir Dogs’ met cowboyhoeden op : : Eigenlijk is het al van ‘Kill Bill’ geleden dat Tarantino nog eens een film heeft gemaakt waar je echt high van kunt worden : : Voor de dialogen of de plot hoeft u niet meer te gaan kijken: het script staat al ruim twee jaar online.


CAROL

Van: Todd Haynes.

Met: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson en Kevin Crowley.

De pitch: jonge griet valt op getrouwde vrouw.

Uit op: 13 januari.

Om uw hart aan te schenken, want: Cate Blanchett zet als de naar liefde en vrijheid smachtende Carol alweer een fenomenale vertolking neer : : Regisseur Todd Haynes tekende eerder voor het zielsontroerende ‘Far from Heaven’ en voor de magnifieke televisiereeks ‘Mildred Pierce’ : : Wees er maar zeker van dat ‘Carol’ straks een vracht Oscarnominaties zal binnenhalen.

U zult deze niet kunnen pruimen, want: sinds het compleet over het paard getilde ‘La vie d’Adèle’ hebt u het gehad met films over vrouwenliefde : : Is Haynes ook niet de regisseur van die irritante Bob Dylan-biopic ‘I’m Not There’?


POINT BREAK

Van: Ericson Core.

Met: Luke Bracey, Edgar Ra-mírez, Ray Winstone, Teresa Palmer en Clemens Schick.

De pitch: ‘Point Break’, de remake.

Uit op: 13 januari.

In vrije val naar de cinema, want: als de remake ook maar een klein beetje de magie van het origineel uit 1991 benadert, staat ons een adrenalineopwekkende wow-ervaring te wachten : : De in hyperheldere 3D opgenomen surf- en valschermscènes zullen u geheid van de sokken blazen : : De muziek is van Junkie XL.

Leer liever surfen, want: wie, o wie zit nu te wachten op een remake van één van de strafste films uit de jaren 90? : : Hoe goed de nieuwe acteurs ook mogen zijn, de betreurde Patrick Swayze blijft de enige echte Bodhi.


CREED

undefined

Van: Ryan Coogler.

Met: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad en Tony Bellew.

De pitch: de terugkeer van Rocky Balboa.

Uit op: 20 januari.

Mep u desnoods een weg naar de zaal, want: de Amerikaanse critici hebben ‘Creed’ uitgeroepen tot één van de beste films van 2015 : : Regisseur Ryan Coogler gooide in 2013 hoge ogen met het pakkende drama ‘Fruitvale Station’ : : Hey, het is een ‘Rocky’-film!

Ga liever krulbollen, want: jammer genoeg staat niet Rocky centraal, maar wel de zoon van zijn legendarische tegenstander Apollo Creed : : ‘Creed’ is de eerste ‘Rocky’-film die niet door Stallone zelf werd neergepend: ai, ai : : Om Stallone op z’n 70ste nog steeds met dat Rocky-hoedje op te zien: pijnlijk.


THE REVENANT

undefined

Van: Alejandro González Iñárritu.

Met: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter en Lukas Haas.

De pitch: met Leo op trektocht door de wildernis.

Uit op: 27 januari.

Pak nu al uw ransel in, want: DiCaprio is ronduit indrukwekkend als de ontdekkingsreiziger die in de Rocky Mountains wordt aangevallen door een wilde beer en door zijn medereizigers voor dood wordt achtergelaten : : Alejandro González Iñárritu (‘Birdman’) heeft van de daaropvolgende survivaltocht een overweldigende visuele ervaring gemaakt : : Cast en crew dienden te werken in extreem barre weersomstandigheden: heerlijk wanneer zoiets gebeurt!

null Beeld

Blijf maar gezellig bij uw haardvuur, want: de productie van ‘The Revenant’ werd geteisterd door financiële problemen, logistieke rampen en exploderende ego’s: geen goed teken : : Sinds ‘Jeremiah Johnson’ heeft u uw bekomst van dit soort winterse mens vs. natuur-epossen.

Eveneens uit in januari: Jennifer Lawrence speelt in ‘Joy’ de uitvindster van de zichzelf uitwringende dweil : : In ‘Broer’ vertolkt Koen De Bouw de broer van Koen De Graeve : : Manu Riche verfilmde ‘Problemski Hotel’ van Dimitri Verhulst : : In ‘The Danish Girl’ zien we naast Eddie Redmayne ook Matthias Schoenaerts opduiken : : De horrorfilm ‘The Boy’ belooft u de daver op het lijf te jagen : : En het hospitaalmelodrama ‘Miss You Already’ met Drew Barrymore belooft vooral tranen en gesnotter.


Februari

SPOTLIGHT

undefined

Van: Tom McCarthy.

Met: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber en Stanley Tucci.

De pitch: van klokken, klepels en pennen.

Uit op: 3 februari.

Met lichtsnelheid naar de donkere zaal, want: dit waargebeurde drama over enkele journalisten van de Boston Globe die een pedofilieschandaal binnen de katholieke kerk op het spoor komen, kondigt zich aan als één van dé toppers van het voorjaar : : Regisseur Tom McCarthy (‘The Visitor’) liet zich naar eigen zeggen beïnvloeden door ‘All the President’s Men’, ‘The Insider’, ‘Network’ en ‘Ace in the Hole’: referenties die kunnen tellen : : Deze ode aan de onderzoeksjournalistiek is zó meeslepend dat u achteraf zélf iets in de media zult willen doen.

Check liever nog eens uw Facebook, want: 128 minuten zitten kijken naar doodernstig kijkende journalisten die in hemdsmouwen rond bureautafels en tekstverwerkers staan? Nee, hoor : : Films waarin geen Marvel-superhelden rondflitsen, mogen van u in het verborgene blijven.


STEVE JOBS

undefined

Van: Danny Boyle.

Met: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels en Michael Stuhlbarg.

De pitch: leven en werken van Steve Jobs.

Uit op: 3 februari.

'Michael Fassbender in de coltrui van Steve Jobs? Bring it on!'

Een appel om in te bijten, want: in plaats van een uitgesponnen biografie krijgen we in real time drie cruciale events te zien uit het leven van de Apple-CEO: de lanceringen van de Macintosh, de NeXT-computer en de iMac : : Het scenario is van scherpedialogengrootmeester Aaron Sorkin (‘The Social Network’, ‘The Newsroom’) : : Michael Fassbender in de coltrui van Steve Jobs? Bring it on!

Dit wordt prut met peren, want: u hebt het intussen wel gehad met de verering van de overleden Applegoeroe : : Het computertaaltje dat de personages aldoor uitslaan, zou naar verluidt onbegrijpelijk zijn : : U hebt een hekel aan coltruien.


45 YEARS

undefined

Van: Andrew Haigh.

Met: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James, Dolly Wells en Richard Cunningham.

De pitch: krasseknarrenliefde.

Uit op: 3 februari.

Desnoods met een looprek naar de zaal, want: dit Britse liefdesdrama over een man en een vrouw die zich gereed maken voor hun 45ste huwelijksverjaardag, is te midden van al die infantiele romcoms en superheldenflicks niets minder dan een verademing : : Eindelijk krijgen de karakteracteurs Charlotte Rampling en Tom Courtenay waar ze al sinds mensenheugenis recht op hebben: twee magistrale hoofdrollen.

Laat maar voorbijschuifelen, want: u valt bij het lezen van het bovenstaande al in slaap : : Charlotte Rampling is een ouwe droge doos die uw grootje zou kunnen zijn : : Zolang u zelf geen rollator nodig hebt, zit u liever in de zaal waar ze ‘Fast & Furious 7’ spelen.


HAIL, CAESAR!

undefined

Van: Joel en Ethan Coen.

Met: George Clooney, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Ralph Fiennes en Tilda Swinton.

De pitch: één dag uit het leven van een wanhopige Hollywoodagent.

Uit op: 17 februari.

Een heildronk op de Coens, want: na drie melancholisch gestemde films op rij (‘A Serious Man’, ‘True Grit’ en ‘Inside Llewyn Davis’) wagen de broertjes zich eindelijk nog eens aan een pure komedie : : ‘Hail, Caesar!’ speelt zich net als hun meesterwerk ‘Barton Fink’ af in het Hollywood van de gouden jaren 40 en 50 : : Dolph Lundgren speelt mee! En Christopher Lambert!

U ziet hier geen heil in, want: wanneer de Coens zich aan onversneden satire wagen, zijn ze altijd net iets minder memorabel (zie ‘The Ladykillers’ en ‘Intolerable Cruelty’) : : Wat lijkt te worden bevestigd door de van gekke smoelen, uitzinnige outfits en rare kapsels bol staande trailer.

Van: John Crowley.

Met: Saoirse Ronan, Jim Broadbent, Maeve McGrath, Julie Walters en Emma Lowe.

De pitch: een Iers meisje in New York.

Uit op: 24 februari.

Hier wilt u uw broek best aan verslijten, want: rijzende superster Saoirse Ronan (‘Lost River’, ‘The Host’) vertolkt in deze verfilming van de bestseller van Colm Tóibín een Iers meisje dat anno 1952 naar Brooklyn emigreert : : Nick Hornby, van ‘High Fidelity’-faam, pende het script : : ‘Mijn Heer, zo mooi. Eén van de mooiste liefdesdrama’s die ik ooit heb gezien.’ Aldus Cate Blanchett – en Cate is lang niet de enige die er zo over denkt.

Liever een modebon voor de Brooklyn, want: dit is weer één van die typische Oscarseizoenmelodrama’s: academisch in beeld gezet, sentimenteel, oerklassiek en met acteurs die er even deftig uitzien als de decors waarin ze rondstruinen.

Eveneens uit in februari: ‘Chocolat’ vertelt het verhaal van de eerste Franse zwarte circusartiest : : in ‘Fifty Shades of Black’ drijft de ploeg van ‘Scary Movie’ de spot met Mr. Grey en Anastasia : : Cecilia Verheyden verfilmde het theaterstuk ‘Achter de wolken’ met Chris Lomme en Jo De Meyere : : In ‘Deadpool’ trekt Ryan Reynolds de outfit van superheld Deadpool aan : : Thomas Vinterberg blikt in ‘The Commune’ terug op zijn kindertijd in een Deense commune : : En ‘The End of the Tour’ reconstrueert het beruchte, vijf dagen durende interview van Rolling Stone-journalist David Lipsky met de schrijver David Foster Wallace.


Maart

LONDON HAS FALLEN

undefined

Van: Babak Najafi.

Met: Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett en Radha Mitchell.

De pitch: pief, poef, paf!

Uit op: 2 maart.

Zelfs de dipsaus juicht mee, want: als deze even bespottelijk, even campy en even genietbaar wordt als ‘Olympus Has Fallen’, waarin een groep Noord-Koreaanse terroristen het Witte Huis binnendrongen, dan staat ons een juweeltje te wachten : : Na al die doodserieuze Oscardrama’s zijn we allemaal dringend toe aan een portie heerlijk leeghoofdige actiefun.

Liever een drama van Aleksandr Sokoerov, want: het zijn idiote actiefilms als ‘London Has Fallen’ die verantwoordelijk zijn voor de neergang van de Hollywoodcinema : : Antoine Fuqua, de regisseur van de vorige aflevering, weigerde om opnieuw in de regiestoel plaats te nemen: hij vond het script niet sterk genoeg : : Alsof wij naar ‘London Has Fallen’ gaan kijken voor het script.


BELGICA

undefined

Van: Felix Van Groeningen.

Met: Stef Aerts, Tom Vermeir, Charlotte Vandermeersch, Stefaan De Winter en Sam Louwyck.

De pitch: seks, drugs, bier en rock-’n-roll.

Uit op: 2 maart.

Nu al santé, want: Van Groeningen vertelt in dit autobiografisch getinte drama het verhaal van de Charlatan, het roemruchte Gentse danscafé dat zijn vader indertijd oprichtte : : Elke noot muziek die u hoort, is afkomstig van Soulwax : : Eén van de twee hoofdrollen wordt vertolkt door Tom Vermeir, de Vlaamse Michael Fassbender.

Liever een pintje in café De Video, want: een hoofdacteur (Matthias Schoenaerts) die de productie verliet, een montage die ongeveer acht jaar in beslag heeft genomen, een release die keer op keer werd uitgesteld: er bestaan betere omens : : Sinds u er een blauwtje hebt opgelopen, wil u niks meer met de Charlatan te maken hebben.


ZOOLANDER 2

undefined

Van: Ben Stiller.

Met: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Olivia Munn en Benedict Cumberbatch.

De pitch: Derek Zoolander staat opnieuw op de catwalk.

Uit op: 16 maart.

Blij heupwiegend naar de zaal, want: wanneer u terugdenkt aan Derek Zoolander (Ben Stiller) die in ‘Zoolander’ (2001) zijn ‘Blue Steel’-blik oefent, schiet u spontaan in een schaterlach : : En uw lever krijgt nog meer redenen om te schudden van het lachen: ook Owen Wilson en Will Ferrell zijn opnieuw van de wufterige partij : : Komedies waarin Kim Kardashian en Justin Bieber in hun hemdje worden gezet, kunnen op uw sympathie rekenen.

In de kattenbak ermee, want: de sequel zou eerst geschreven en geregisseerd worden door Justin Theroux, maar die werd opzijgeduwd door Stiller himself, waarna de opnames eindeloos lang bleven aanslepen : : Stiller heeft dringend een hit nodig: ziedaar de enige reden waarom hij dit vervolg op het hopeloos onkomische ‘Zoolander’ wilde draaien.


A BIGGER SPLASH

undefined

Van: Luca Guadagnino.

Met: Dakota Johnson, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts en Aurore Clément.

De pitch: seks, begeerte en hartsgeheimen met Matthias Schoenaerts.

Uit op: 16 maart.

Onze harten gaan nu al in overdrive, want: dit is de nieuwe prent van de Italiaanse maker van één van de allerstrafste films uit 2009: ‘Io sono l’amore’ : : Voor een moderne versie van de zwoele Franse klassieker ‘La piscine’, met Matthias Schoenaerts als het lief van de Schotse godin Tilda Swinton, komen wij graag uit ons zwembad : : Ook al is het een ontketende Ralph Fiennes die hier weergaloos de show steelt.

undefined

'Voor een moderne versie van de zwoele Franse klassieker 'La piscine', met Matthias Schoenaerts als het lief van de Schotse godin Tilda Swinton, komen wij graag uit ons zwembad'

Geef ons maar een glas chianti, want: ‘A Bigger Splash’ werd op het jongste filmfestival van Venetië op luid boegeroep onthaald : : Schoenaerts speelt hier een Belg die Paul De Smedt heet: klinkt eigenlijk niet zo cool.


BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE

undefined

Van: Zack Snyder.

Met: Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams, Jesse Eisenberg en Michael Shannon.

De pitch: Batman tegen Superman, tiens.

Uit op: 27 maart.

Spring in uw Batmobiel, want: mocht het Zack Snyder lukken om nog eens het weergaloze niveau van zijn epos ‘300’ te halen, dan wordt dit historische duel de shit van de eeuw : : De studiobonzen van Warner Brothers waren naar verluidt zo diep onder de indruk van het eindresultaat, dat ze prompt drie vervolgfilms bestelden.

null Beeld

Mega Mindy v Kapitein Zeppos ware beter geweest, want: wie Snyders vorige debacles heeft gezien (‘Man of Steel’, ‘Sucker Punch’), weet wat eraan zit te komen: een overdosis aan pretentieuze slow motion, hier en daar een kleffe rocksong, en veel Michael Bay-achtige vernielingen in migraineverwekkende 3D : : Ben Affleck als Batman? Jeetje.

Eveneens uit in maart: ‘Game of Thrones’-lieverdje Carice Van Houten speelt mee in de horrorfilm ‘Incarnate’ : : In ‘Divergent: Allegiant’ volgen we de verdere factie-avonturen van Tris, Four en Christina : : In ‘A Perfect Day’ proberen hulpverleners Tim Robbins en Benicio Del Toro de dreigende burgeroorlog in de Balkan te voorkomen : : Luk Wyns en zijn Crimi Clowns keren terug in ‘Uitschot’ : : En ‘My Big Fat Greek Wedding 2’ zal ons leren of het huwelijk tussen Toula (Nia Vardalos) en Ian (John Corbett) heeft standgehouden.

Van: Jon Favreau.

Met de stemmen van: Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Christopher Walken en Ben Kingsley.

De pitch: daar is Mowgli weer!

Uit op: 13 april.

undefined

'Kaa de slang is in de 'Jungle Book'-remake een vrouwtje, maar geen erg: ze spreekt met de stem van Scarlett Johansson'

Zo soepel als een panter naar de bioscoop, want: alleen al het horen van de namen Mowgli, Baloe en Bagheera maakt u week van nostalgie : : Hoe plezierig ook, de Disneyklassieker uit 1967 oogt vandaag ietwat gedateerd: het was hoogtijd voor een remake : : Kaa de slang blijkt in deze versie ineens een vrouwtje te zijn, maar geen erg: ze spreekt met de stem van Scarlett Johansson.

Gooi maar onmiddellijk voor de wolven, want: u hebt een hekel aan sprekende dieren, zeker wanneer ze te pas en te onpas in kleffe musicalnummers losbarsten : : De naam Akela roept bij u net iets te veel nare herinneringen op aan die akelige takleider uit uw scoutsjaren.


THE HUNTSMAN: WINTER’S WAR

undefined

Van: Cedric Nicolas-Troyan.

Met: Chris Hemsworth, Sam Claflin, Charlize Theron, Emily Blunt en Jessica Chastain.

De pitch: de jager uit Sneeuwwitje gaat solo.

Uit op: 20 april.

Onder het zingen van ‘Hey-ho! Hey-ho!’ naar de cinema, want: de door Chris Hemsworth vertolkte Huntsman was veruit het coolste personage uit ‘Snow White and the Huntsman’ (2012): leuk dat hij nu zijn eigen film krijgt : : Boosaardige ijskoninginnen, wraakzuchtige toverheksen, een bijlslingerende jager met fotogenieke lange blonde lokken: ‘The Huntsman: Winter’s War’ heeft alles om u en uw nacho’s een luchtig multiplexavondje te bezorgen : : Met Charlize Theron (die opnieuw in het vel van de toverbitch Ravenna kruipt), Emily Blunt en Jessica Chastain zitten er drie van de allerhotste actrices van het moment in de cast.

Maak liever een wandeling door het betoverde bos, want: zoals ‘In the Heart of the Sea’ onlangs nog bewees, heeft die Hemsworth ongeveer even weinig uitstraling als een thermisch onderhemd : : U hebt het na ‘Red Riding Hood’, ‘Mirror Mirror’, ‘Hansel & Gretel: Witch Hunters’ en ‘Cinderella’ echt wel gehad met Hollywoods verfilmde sprookjesrazernij.


CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR

undefined

Van: Anthony en Joe Russo.

Met: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Paul Rudd en Jeremy Renner.

De pitch: Captain America clasht met Iron Man.

Uit op: 27 april.

Allen daarheen, want: euh, omdat u een nerd bent die maar niet genoeg krijgt van die steeds saaier, irritanter en ziellozer wordende superheldenflicks?

De Hulk mag dit smashen, want: alleen de hardnekkigste fans voelen nog enige begeestering bij de zoveelste migraineverwekkende aflevering uit de Marvel-superheldencanon : : Vooral sinds het oneindig coole ‘Mad Max: Fury Road’ en het weergaloze ‘Star Wars: The Force Awakens’ groeit zowel bij de critici als bij het grote publiek het stekende besef dat Captain America, Iron Man en Thor nu echt wel hun beste tijd hebben gehad en stilaan mogen opkramen : : Behalve Black Widow dan, die mag ons blijven lastigvallen.


EDDIE THE EAGLE

undefined

Van: Dexter Fletcher.

Met: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Rune Temte en Jo Hartley.

De pitch: Eddie waagt zijn schans.

Uit op: 27 april.

Skivliegend naar de bios, want: deze biopic vertelt het ongelofelijke verhaal van Eddie Edwards, de legendarische Britse schansspringer die bekendstond om zijn overgewicht, zijn bijziendheid en zijn bar slechte prestaties : : Zijn trainer wordt vertolkt door de Wolverine himself: Hugh Jackman : : U bent dol op het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen.

Geef ons maar Eddy Wally, want: de echte Eddie Edwards heeft verklaard dat slechts een fractie van de plot op zijn leven is gebaseerd : : De scenaristen hebben de feiten omgebogen tot één van die irritante, vol begeesterende speeches stekende ‘de menselijke spirit overwint alle tegenslagen’-melodrama’s : : U verkiest de après-ski.


MONEY MONSTER

undefined

Van: Jodie Foster.

Met: Julia Roberts, George Clooney, Jack O’Connell, Dominic West en Giancarlo Esposito.

De pitch: ‘Dog Day Afternoon’ meets ‘Network’.

Uit op: 27 april.

Hier mag u uw geld op inzetten, want: dit drama over een aan de grond zittende jongeman die de populaire presentator van een financiële televisieshow gegijzeld houdt, schiet met scherp op Wall Street, de sensatiezucht van de media en de macht van de multinationals : : George Clooney vertolkt de Amerikaanse Paul D’Hoore: een beursgoeroe die u rijk maakt in 100 dagen : : Op de generiek staan de namen van twee topdames te blinken: Julia Roberts en Jodie Foster.

Dan nog liever een aandeel van Lernout en Hauspie, want: de vorige film van regisseuse Jodie Foster, ‘The Beaver’, was maar een gênante bedoening : : Julia Roberts is echt wel passé : : U vertrouwt die Paul D’Hoore van geen kanten.

Eveneens uit in april: de goddelijke Emilia Clarke, beter bekend als drakengriet Daenerys Targaryen, speelt de hoofdrol in het drama ‘Me Before You’ : : Jackie Chan en Johnny Knoxville vormen een duo in de vechtfilm ‘Skiptrace’ : : ‘All Roads Lead to Rome’ is een romcom met Sarah Jessica Parker : : In ‘Term Life’ moet Jon Favreau op de loop voor een legertje huurmoordenaars; en regisseur Kevin Reynolds (‘Fandango’, ‘Robin Hood: Prince of Thieves’) verfilmde in ‘Risen’ de verrijzenis van Christus. Bij dezen: zalig Pasen!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234