null Beeld

De 7 hoofdzonden: Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne (21) is ganz geil. Hij staat op de loonlijst van Chelsea, is na zeven speeldagen dé man van Werder Bremen, deed als Rode Duivel met scherpe invalsbeurten Nederland, Wales en Kroatië sidderen en beven en is klaar om ook Servië (vrijdag) en Schotland (volgende week dinsdag) pijn te doen.

ssl/svb

HUMO Voetballers op de bank zijn nooit tevreden. Maar aan welke hoofdzonde ga je je dan te buiten? Gramschap, jaloersheid, hoogmoed, of al die zondes samen?

Kevin De Bruyne «Normaal gezien is het toch vooral gramschap, maar bij de Rode Duivels heb ik dat niet. Tijdens de vorige campagne zat ik nog in de tribune, nu ben ik toch al invaller: ik maak vooruitgang. De concurrentie is ook groot, dus is het makkelijker om je daarbij neer te leggen.»

HUMO Maar als invaller heb je wel een verschil gemaakt. Verwacht je dan geen basisplaats?

De Bruyne «Ik zou dat super vinden, maar ik verwacht helemaal niks. Als ik weer op de bank zit, kan ik dat goed begrijpen.»

HUMO Als het spel van de Rode Duivels iets mist, dan is het diepgang. Jouw passen - die een verdediging uiteen kunnen rijten - kunnen dat misschien verhelpen.

De Bruyne «Ik weet dat niet. Ik heb mijn wedstrijden nog niet herbekeken, en op het veld doe ik gewoon mijn ding. Ik weet dat ik me goed voelde, en dat betekent meestal dat ik ook goed gespeeld heb, maar vraag me niet om een analyse. Dat laat ik aan anderen over.»


Traagheid

HUMO Welke van de zeven hoofdzonden past het best bij jou?

De Bruyne «Gemakzucht.»

HUMO Dus ben je maar voetballer geworden.

De Bruyne (lacht) «Als ik voetbal, ben ik nooit lui - ook op training niet - maar in het gewone leven durf ik er de kantjes wel aflopen. Ik ben nogal nonchalant, doe alles op mijn eigen tempo, en wat anderen daarover denken, kan me niet zo veel schelen.

»Op school deed ik altijd net genoeg om erdoor te zijn. 'Je kan beter,' zeiden de leerkrachten, maar dat interesseerde me niet. Waarom zou ik zeventig procent willen halen? Zestig was voor mij meer dan genoeg. Eigenlijk wil ik zo veel mogelijk genieten en me zo weinig mogelijk moe maken.»

HUMO Dan heb je toch het juiste beroep gekozen: een topsporter móét lui kunnen zijn. Wat doe jij als je een paar uur in de zetel doorbrengt?

De Bruyne «Series kijken op dvd of PlayStation spelen: voetbal, golf... Van alles eigenlijk, en vaak met vrienden. Ik vind het ideaal: je rust uit, en toch ben je ook aan het spelen.»

HUMO Je hebt ooit gezegd: 'Ik ben te lui om met mijn hoofd te werken.' Terwijl iedereen jou net een intelligente voetballer vindt.

De Bruyne «Dat ging over schoolwerk. Over voetbal denk ik gráág na, dat interesseert me. Maar ik wil het ook niet overdrijven: veel zogezegd slimme acties doe ik gewoon instinctief, zonder erbij na te denken.»

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234