null Beeld

De 7 hoofdzonden: Lesley-Ann Poppe

Lesley-Ann Liliane Fabienne Poppe (34) schoot drie jaar geleden in de vaart der volkeren op via de prachtprogramma's ‘Komen eten’ en ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’, en ze is sindsdien amper uit the public eye verdwenen

Noud Jansen


Onkuisheid

HUMO Door wie ben je voorgelicht?

Poppe «Door mijn schoolvriendinnen: die kwamen met de meest grave verhalen af over wat mensen met elkaar uitspookten in de slaapkamer. Ik was vaak ronduit gechoqueerd: ‘Shit, zit dat zó?’ Eén keer kwam er een jongen uit mijn klas op me af, die me zei: ‘Als ik de mijne afrol, dan komt-ie tot aan mijn knieën.’ ‘Wow!’ dacht ik. ‘Als het bij hem al tot aan zijn knieën komt, wat moet dat dan bij een volwassen man zijn?’

»Zodoende heb ik lang gedacht dat mannen hun ding rond een stokje draaiden en met een elastiek samenbonden. Je kunt je voorstellen hoe groot mijn verbazing was toen ik er voor de eerste keer eentje zag.»

HUMO Wanneer was dat?

Poppe «In het laatste leerjaar, toen we voor de les biologie een boek kregen met blote mensen erin. Daarin zag ik voor het eerst een naakte man: met een bos schaamhaar waar een worstje onder hing (lacht). Ik dacht: ‘Dat is een gehandicapte!’»

HUMO Wanneer zag je er voor het eerst eentje in het echt?

Poppe «Ik moet ergens voor in de twintig zijn geweest. Ik was er pas laat bij, wat dat betreft.»

HUMO Hoe ging dat, die eerste keer?

Poppe «Sorry, maar daar heb ik het liever niet over. Mijn man gaat dat niet leuk vinden.»

HUMO Hoeveel bedpartners heb je sindsdien gehad?

Poppe «Niet veel. Maar opnieuw: ik wil het daar eigenlijk niet over hebben.»

HUMO Experimenteer je graag in bed?

Poppe «Als je het niet erg vindt, ga ik daar ook niet op antwoorden. Mijn man gaat kwaad zijn.»

HUMO Euhm... word je weleens verliefd op een andere man?

Poppe «Nee. Daar moet je voor openstaan, denk ik, en dat is bij mij niet het geval. Ik kan wel een andere man knap vinden, maar dat is enkel fysiek.»

HUMO Noem eens een bekende Vlaamse man die jij knap vindt?

Poppe «Sorry, maar daar is Vlaanderen te klein voor. Die gaat dat gegarandeerd lezen, en dan sta ik daar met rode kaken als ik 'm op een feestje tegenkom.»

HUMO Zo gereserveerd, Lesley-Ann? Toen ik je twee jaar geleden sprak over je ‘Handboek voor blondines’, was je een stuk opener.

Poppe «Dat komt omdat ik toen onbevangener was. Twee jaar geleden zei ik nog wat ik dacht, zonder daar al te veel bij stil te staan. Maar inmiddels heb ik geleerd dat ik op mijn woorden moet letten. Want hoe gaat dat: een terloopse uitlating wordt uit zijn context gerukt en als kop gebruikt van een internetartikel waarin je jezelf helemaal niet herkent. Ik heb de laatste jaren al veel negatieve reacties op dat soort artikels gekregen, vooral uit mijn onmiddellijke omgeving: ‘Waarom zég je zoiets toch?’ Sindsdien heb ik veel meer argwaan, ook al omdat ik weet dat sommige journalisten slechte intenties hebben.

»Een tijdje terug werd me gevraagd om mee te doen aan de Franse versie van ‘Big Brother’, ‘Les anges de la télé-réalité’, een programma dat zeven miljoen kijkers trekt. Hoe ze bij mij terecht waren gekomen, je ne sais pas: alleszins heb ik nee gezegd, want ik had er geen zin in. Nu, ik had geen enkel interview gegeven aan de Franse pers, maar toch verschenen er artikels waarin ze me ‘La Nabilla belge’ noemden, ‘De Belgische Nabilla’. Ik wist niet wie die Nabilla was, dus ik ben haar eens gaan googelen: bleek het een nogal goedkoop snolletje te zijn dat op tv met mensen naar bed gaat en zo. Zonder dat iemand van die journalisten me gesproken had, kreeg ik een stempel op mijn voorhoofd. Dat bedoel ik dus met slechte intenties.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234