null Beeld

De 7 Hoofdzonden: Prins Filip

Op 15 april wordt Filip Leopold Lodewijk Maria vijftig jaar. Wat voor een mens schuilt er achter het bordkartonnen imago?

Jan Lippens

undefined

Lees enkele quotes van vier insiders:

Jan van den Berghe «Eigendunk heeft hij in elk geval. Denk maar aan uitspraken als 'Ik ben een taaie, hoor'. Hij ziet zichzelf zeker niet als het lulletje rozenwater dat veel mensen in hem zien, en hij is erg overtuigd van zijn capaciteiten. Zelf heb ik hem een aantal keren ontmoet, maar hij maakte nooit een verpletterende indruk. Guust Flater met een kroontje, heb ik hem wel eens genoemd (lacht).

Kathy Pauwels «De koppigheid van de Coburgs heeft hij zeker. Net zoals bij Laurent zie ik ook bij hem een mengeling van koppigheid en verwend zijn. Dat maakt het soms moeilijk om zijn gedachtekronkels te volgen. En één keer op z'n tenen trappen is al te veel. Hij bewaart het allemaal op z'n harde schijf. Dat is onverstandig.»


Wilfried Martens «Uit zijn optreden kun je afleiden dat hij nogal hardnekkig is. Dat lijkt me iets anders dan koppig.»

Van den Berghe «Als jongeman was zijn omgang met de meisjes zodanig sobertjes dat men dacht dat hij misschien wel de Griekse beginselen was toegedaan (lacht). Toch had hij oog voor vrouwelijk schoon, dat bewijst zijn huwelijk met Mathilde.

»Met zijn uitgebreide gezin heeft hij bewezen dat hij tot bedprestaties in staat is en dus een echte von Seksen Coburg is. Hormonale opstoten maken een koning populair bij het grote publiek - kijk maar naar de joie de vivre van Albert.»

Noël Vaessen «Men heeft me ooit gevraagd of hij homo was. Ik weet het niet, en het zijn mijn zaken niet. Dat is privé. Laurent was een laatbloeier, maar heeft ruim z'n schade ingehaald.

»Van Filip weet ik alleen dat hij het eerder zocht onder het huispersoneel. Dat vond hij veiliger. 'Une femme de chambre is al goed voor m'n broer,' zei Laurent me ooit.

»Hij heeft ook geen gevoel voor humor, want hij kan ook met zichzelf niet lachen. De vader van Mathilde en een paar anderen hebben zijn huwelijk geregeld.»


HUMO De kans is klein dat er ooit een natuurlijke dochter van Filip opduikt, zoals Delphine bij Albert?

Van den Berghe «Ik acht de kans heel klein, en áls er een nieuwe Delphine zou opduiken krijgt hij de grootste problemen met zijn diamanten Mathilde. Maar je weet natuurlijk nooit. Zeker omdat prinsen en koningen op sommige vrouwen de uitwerking van een afrodisiacum hebben.

»Hij is nu vader van een mooi gezin: nu alleen nog vader des vaderlands worden. De klok tikt, en ik denk dat Filip op dat punt stilaan zijn houdbaarheidsdatum nadert. Ik zal het wellicht niet meer meemaken als het hem lukt (lacht)

U vindt het volledige interview vanaf dinsdag 6 april in Humo 3631.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234