null Beeld

De 7 Hoofdzonden van Katrin Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens: 'Bij ons thuis was naakt rondlopen heel normaal'

‘Natúúrlijk ken ik de tien geboden: ‘Bovenal bemin één god, zweer niet ijdel, vloek noch spot...’ En zo gaat ze maar door: Kat Kerkhofs, die net het fitnessboek ‘Body Goals’ heeft uitgebracht en volop aan een eigen VIER-programma werkt, is onderlegd in de katholieke leer. Mevrouw Dries Mertens blijkt gelukkig ook praktijkervaring te hebben met de 7 Hoofdzonden: ‘Jaloezie zit in mij. Als ik dat niet meer zou voelen, zou er iets mis zijn.’

vvp

'Ik wil nog zoveel doen. Ik weet hoe kostbaar tijd is, omdat mijn papa zo vroeg is gestorven'

Kat Kerkhofs «De tien geboden, de zeven hoofdzonden: ik heb dat allemaal meegekregen van mijn grootouders. Supertoffe mensen, die zes zonen op de wereld hebben gezet, onder wie mijn papa, die dan weer super-rock-’n-roll was. De jongste drie hadden in dat katholieke huis een kelder waarin ze met de groep Big Bill de rockmuziek hebben uitgevonden. Er werd zelfs wiet gesmoord, al denk ik niet dat oma dat doorhad (lacht). Maar ze vond het allemaal niet erg. Mijn grootouders waren léúke katholieken: ze geloofden in God, maar ze sloten niemand uit. Ik ging elke woensdag met al mijn neven en nichten bij oma eten, tot ik 24, 25 was. Ik zegde de gebedjes mee op, ging naar de kerk en als ik bleef slapen, werd ik gewekt met versjes voor de Heer (lacht). Dat vrome is aan mij blijven kleven, net omdat oma zo open en lief was: gezinswaarden vind ik enorm belangrijk, en het huwelijk ook. Van God zelf heb ik dan weer nog niks vernomen – helaas.

»Dat gezegd zijnde, alle hoofdzonden zijn wel degelijk op mij van toepassing. Waar zullen we mee beginnen?»

HUMO Aangezien je een halfuur te laat op de afspraak verscheen...


TRAAGHEID

Kerkhofs «Als er een talentenjacht zou worden georganiseerd voor zetelhangen, dan zou ik met de vingers in de neus winnen. Ik bingewatch vooral graag tv-series, dat is mijn ultieme vorm van ontspanning. Ik zie zulke dagen vooral als compensatie voor mijn drukke bestaan. Als ik weer eens zeg dat ik moe ben, antwoorden mijn vriendinnen: ‘Logisch, jij leeft met 300 per uur!’ Na mijn werk ga ik vaak iets drinken, iets eten, op citytrip... En ik reis heen en weer tussen Italië en België. Avondjes thuis zitten er dus niet vaak in. Maar áls het ervan komt...

»Ik slaap ook héél graag eens uit. En dan bedoel ik niet tot negen uur, halftien. Onzin! Uitslapen doe je tot de middag (lacht).»

HUMO Heb jij, met jouw turbobestaan, last van stress?

Kerkhofs «Dat niet. Waarschijnlijk omdat ik zo nonchalant ben: ik trek mij van weinig iets aan en kan uitstekend relativeren – meestal ben ik superchill. Maar mijn nonchalance kan ook erg vervelend zijn: ik raak spullen kwijt, laat kasten openstaan, ruim weinig op... Ik merk bepaalde dingen gewoon níét op. Zo ben ik al minstens zeven keer stilgevallen met de auto omdat ik vergeten was om te tanken. En het is ook echt niet leuk als ik voor de zoveelste keer moet bellen: ‘Sorry-y-y-y, ik heb mezelf weer buitengesloten!’»

HUMO Je bent vrij opgevoed. Werkt dat luiheid in de hand?

Kerkhofs «Nee, want als jou de keuze wordt gelaten, kun je doen wat je passie je ingeeft: daar krijg je energie van.

»Ik voel me wel verwend. Ik was een zondagskind: ik hoefde thuis niet veel te doen, wellicht omdat ik de jongste ben. Op het vlak van huishoudelijke taken ben ik nog altijd niet de ijverigste – stof afdoen: horror! – maar verder ben ik wel altijd enorm ambitieus geweest.»

HUMO Met de verhuizing naar Napels had je makkelijk voor een luilekkerleventje kunnen kiezen.

Kerkhofs «Dat luilekkerleventje was net móéilijk. In het begin was het natuurlijk fantastisch: ik was 24 à 25, ik had net een jaar gewerkt... En je weet, dat eerste jaar is horrible: je denkt dat je na je studie even de wereld zult veroveren, en dan kom je terecht op één of ander grijs kantoor. In Napels aangekomen zat ik daarentegen in de eeuwige zomer. Dries en ik runden in het begin eigenlijk een hotel: er was voortdúrend volk op bezoek. Ik ging elke dag een paar uurtjes naar school om Italiaans te leren, maar verder? Luieren. En daar werd ik op den duur ongelukkig van. Het werd moeilijk om een reden te vinden om op te staan. Het is een strijd die ik nog steeds niet heb gewonnen.»

HUMO Hoezo?

Kerkhofs «Als ik jobs aanneem, wil dat zeggen dat ik in België moet zijn. En dan ben ik dus niet in Italië en bij Dries. En ja, voor mij persóónlijk zijn de laatste jaren natuurlijk een grote verrijking geweest.»

HUMO Even terug naar je jeugd: Dries omschreef de familie Kerkhofs ooit als ‘de familie Flodder’.

Kerkhofs (lacht) «Op een liefdevolle manier, hè! Het is niet dat wij in de zetel hangen, omringd door sigarettenpeuken en lege bierblikjes. Maar voor Dries was het nogal confronterend: hij komt uit een sportgezin – zijn papa is Belgisch kampioen turnen geweest – maar wij waren, euh, anders. Ik weet nog dat Dries eens huisarrest had gekregen omdat hij een slecht cijfer had op zijn rapport, terwijl ik het concept van huisarrest niet eens kénde.

»Ik was wel een gedisciplineerde student. Ik heb nóóit een buis gehad. Papa zei soms: ‘Katje, kom nu maar naar beneden, je hebt genoeg gestudeerd.’ Waarop ik: ‘Wablieft? Néé!’ (lacht)»

HUMO Als jij geen voetballersvrouw was geweest, zou je dan even ambitieus geweest zijn?

Kerkhofs «Ik heb veel zelfvertrouwen en ambitie meegekregen van thuis. Papa zei altijd: ‘Jij gaat het maken. Jij hebt talent.’ (Denkt na) Ik denk eigenlijk dat ik, als ik geen voetballersvrouw of ‘gewone’ echtgenote was geweest, nog harder zou gaan. Nu hou ik me in. Als een project te lang duurt of als ik te lang weg van huis moet zijn, dan wijs ik het per definitie af.»

HUMO Over traagheid gesproken: het onderwerp kinderen komt de laatste tijd weleens ter sprake.

Kerkhofs «Dus jij gaat óók die vraag stellen? Jij dúrft! (lacht)»

HUMO Je begint er zelf vaak over.

Kerkhofs «Ja, dat is waar. Maar... (Twijfelt) Het voelt alsof ik mij tegenover de hele wereld moet verantwoorden omdat ik nog geen kinderen heb. Maar ik zeg je heel eerlijk: op dit moment wil ik dat nog niet. Ik ben er niet klaar voor en ik heb er geen behoefte aan. Die biologische klok waar iedereen het over heeft? Ik voel ze nog niet.»

HUMO Jij bent niet lang geleden 30 geworden. Wat dacht je toen? ‘Oh, shit!’?

Kerkhofs «Toegegeven: die drie zorgt toch voor een soort ongerustheid. Ik ben een wildebras die graag uitgaat, die niet klaar is voor het megaverantwoordelijke leven. Ik wil nog zoveel doen, en ik weet uit ervaring hoe kostbaar tijd is, omdat mijn papa zo vroeg is gestorven.»

undefined

'Het voelt alsof ik mij tegenover de wereld moet verantwoorden omdat ik nog geen kinderen heb. Maar ik ben er niet klaar voor en ik heb er geen behoefte aan'


HEBZUCHT

Kerkhofs «Op mijn 15de ben ik beginnen te werken in de horeca, in cafés op de Oude Markt in Leuven. En vlak vóór ik mijn eerste job op een tv-redactie kreeg, werkte ik in een vestiging van Pizza Hut. Toen vroegen mensen me af en toe bezorgd: ‘Oei, is het gedaan met Dries?’ (lacht) Hij speelde al bij FC Utrecht en verdiende goed zijn brood. Maar ik studeerde nog, dus ik vond het logisch om wat zakgeld te verdienen. Op materialistisch vlak was ik níét verwend, hoor.»

HUMO Hoe belangrijk is luxe voor jou?

Kerkhofs «Ik wil zeggen: niet. Dat zou goed overkomen. Maar in alle eerlijkheid: als je een bepaalde levensstandaard gewend bent, is het moeilijk om daarvan af te stappen. Ik vind het belangrijk om te kunnen reizen en vaak op restaurant te kunnen gaan – kleren of zo kunnen mij al veel minder schelen. Dries en ik trakteren anderen ook graag. Als wij op vakantie gaan, boeken wij een huis en nodigen we vrienden en familie uit.»

HUMO Gierig zijn jullie niet?

Kerkhofs «Néé! Dries is net het tegenovergestelde: hij is enórm vrijgevig, de ongierigste mens ooit. Ik vind dat heel tof aan hem.»

HUMO Toen Dries kon gaan voetballen in China of in de Verenigde Arabische Emiraten, heb jij gezegd: ‘We hebben genoeg, we hoeven niet nog meer te hebben.’

Kerkhofs «Dat zal nog wel even een discussiepunt blijven, want tegen het einde van een voetbalcarrière begint dat soort clubs zich te roeren. Ik snap dat het verleidelijk is. Dries zegt: ‘We moeten één of twee jaar opofferen, maar daarna zijn onze kleinkinderen veilig.’ Waarop ik: ‘En dan? Die kleinkinderen zullen toch moeten werken?’ Eén of twee jaar is ook niet niks. Wij zijn mensen die het moeten hebben van ons sociaal leven, zon, terrasjes... Ik kan mij niet inbeelden dat we in China gelukkig zouden zijn. En dan is één jaar lang. Het kan ook veel kapotmaken. Zeg nooit nooit, en ik heb niks tegen de mensen die wél voor dat avontuur kiezen, maar voorlopig win ik de discussies.

»Daarbij: neem mij mee naar Saudi-Arabië – waar ik het uit ethische bezwaren al moeilijk mee zou hebben – en ik vlieg meteen de bak in. Ik zou gegarandeerd nietsvermoedend buitenkomen met blote schouders en een cocktail: écht iets voor mij!»

HUMO Bewonderenswaardige houding.

Kerkhofs (snel) «Maar vooraleer mijn uitspraken in de buitenlandse pers worden overgenomen: dit is geen uitnodiging voor clubs om méér geld te bieden, hè. Blijf weg met jullie riante bedragen! (lacht)»

undefined

null Beeld

'Ik weet heel goed hoe ik eruitzie en wat mijn positieve en mijn negatieve kanten zijn. Maar ik vind het vooral belangrijk dat Dries mij knap vindt, niet Rudy van drie provincies verder'


IJDELHEID

Kerkhofs «Door mijn nonchalance ben ik niet echt bezig met mijn uiterlijk. Je ziet dat ik redelijk hard opgemaakt ben, maar ik kom rechtstreeks van een opname: normaal gezien schmink ik mij niet zo. Mijn nagels zijn niet gelakt en ik heb haar op mijn benen. Maar ik hou wel van mooie kledij, ik zie er graag goed uit... Ik vind vooral: schoonheid mag niet te veel moeite kosten, want dan is het voor mij automatisch niet meer mooi. Snap je? Ik zie soms afgeborstelde grieten lopen...»

HUMO De ‘giraffen met perfecte maten’, zoals jij ze noemt?

Kerkhofs (lacht) «Ja! Ik kan weleens denken: chapeau, ik wilde dat ik er ook zo uitzag. Maar dan denk ik meteen ook: die opoffering kan het nooit waard zijn. Ik ben sowieso niet de prachtmeid of het supermodel: prima. Ik denk dat ik op een gezonde manier met mijn uiterlijk bezig ben.»

HUMO Op je 19de heb je een borstverkleining laten uitvoeren.

Kerkhofs «Dat was nodig. Ik had last van mijn rug, het ging gewoon niet meer. Toen ik dat vertelde, kreeg ik daar veel reacties op. Soms was het irritant: alle kranten hebben het overgenomen, ook in Italië, en zo las de hele wereld erover – ook de mensen in mijn omgeving die er niets van wisten. Die irritante eerlijkheid van mij ook! (lachje) Het goeie was dan weer dat héél veel meisjes mij lieve berichtjes hebben gestuurd: ‘Ik heb ook dat probleem. Hoe heb jij het aangepakt?’ ’t Is goed dat erover gepraat wordt.

»Het is écht niet leuk om te dikke borsten te hebben. Wees maar eens 16 met een dubbele D-cup! Ik herinner me dat ik eens over het strand liep, met mijn mama twee of drie meter achter mij. Ze merkte dat een groep vijftigers ongegeneerd naar mij aan het loeren was. Zij is woedend op die kerels afgestapt: ‘Schamen jullie je niet?’ Niet dat ik daarvoor die operatie heb ondergaan, maar toch... (Filosofisch) Borsten zijn áándacht.»

HUMO Toen je op de MIA’s een decolleté had, hadden mannen het moeilijk om je in de ogen te kijken.

Kerkhofs «Ik vind niet dat ik mezelf moet wegstoppen. Ik mag toch ook trots zijn? Maar je merkt het inderdaad: borsten zijn een issue. De commentaren op Instagram liegen er niet om.»

HUMO Krijgt je zelfbeeld een boost door al die complimenten?

Kerkhofs «Nee. En er zijn evenveel negatieve commentaren. Ik weet heel goed hoe ik eruitzie en wat mijn positieve en mijn negatieve kanten zijn. Ik vind het belangrijk dat Dries mij knap vindt, niet ene Rudy van drie provincies verder.»


WOEDE

Kerkhofs «Ik ben, laten we zeggen, temperamentvol. Als ik ruziemaak, hebben de buren het gehoord. Niet dat ik met het servies zal gooien, maar onlangs mocht mijn gsm er toch aan geloven. Als ik écht boos ben, wind ik mij serieus op, daar komt het op neer. Maar ik kan het ook snel weer loslaten. Als je mijn omgeving naar mijn beste eigenschappen zou vragen, is vergevingsgezindheid er zeker één van. Dat heeft met mijn nonchalance te maken: het leven is te kort om je druk te maken over pietluttigheden. De mensen die ik graag zie, mogen al eens een fout maken, ik ga ze daar niet keihard op pakken. Behalve Dries zo nu en dan (grijnst).

»Er zijn maar drie personen op wie ik écht boos kan worden: Dries, mijn zus en mijn mama. Mijn zus zegt soms: ‘Zo doe jij toch nooit tegen je vriendinnen?’ ‘Ja, duh, dat zijn mijn vriendinnen. Jij bent mijn zus.’ Zij is ook de enige met wie ik ooit fysiek heb gevochten. Voor het overige ben ik een bange muis: ik zal weleens provoceren, maar dan maak ik me uit de voeten (lacht).»

HUMO Hoe zit het met je zelfbeheersing?

Kerkhofs «Eén van mijn lelijkste eigenschappen is dat ik róép als ik ruziemaak. Dat heb ik van thuis, mijn ouders deden dat ook. Het is vooral irritant omdat je erop gepakt kunt worden. Als ik een inhoudelijk solide tirade afsteek, zegt Dries: ‘Stop eens met roepen.’ En dan is heel mijn argumentatie onderuitgehaald (lacht).»

HUMO Iets anders: #MeToo waait nog steeds door de twee sectoren die jouw leven beheersen, de voetballerij en de tv-wereld.

Kerkhofs «Mij vallen vooral de vaak boerse reacties van mannen op. Zelfs bij mijn vrienden. Voor mij is het duidelijk: mensen moeten hun machtspositie nooit misbruiken, punt. Dat is nooit oké en zal dat ook nooit zijn.»

HUMO Kun jij je opwinden over pakweg de opmars van Vlaams Belang, of leg je je daarbij neer?

Kerkhofs «Dat blijft me kwaad maken. Dat móét ook! Passiviteit is de doodsteek voor onze maatschappij. Praat erover met je vrienden. Discussieer met mensen die er een andere visie op na houden. Daar ben ik echt mee bezig.»

HUMO Kun je kwaad worden als mensen jou louter zien als ‘dat blondje van de tv’?

Kerkhofs «Zeker. Já, ik ben blond, en já, ik doe soms sexy kleren aan. Maar dat wil toch niet zeggen dat ik niet kan lezen? Pas maar op, of ik begin met mijn gsm te gooien (lacht).»


GULZIGHEID

HUMO Jij bent heden fitnesskoningin. Valt dat nog te combineren met jouw Italiaanse leven vol vijfgangenmenu’s en sloten wijn?

null Beeld

Kerkhofs «Ik heb al vaak gedacht: hoe grappig is het niet dat ík een fitnessboek uit heb? Het bourgondische sportmeisje (lachje). Het zit eigenlijk zo: ik drink nog altijd graag sloten wijn, maar net daarom is het belangrijk dat ik in beweging blijf. Mijn schema is ook helemaal niet zo fanatiek: ik sport drie keer per week, en ik sla liever een beurt over dan dat ik om zes uur opsta. Zo houd ik het tenminste vol, en dat is het belangrijkste.»

HUMO Is jouw alcoholconsumptie veranderd na ‘Tipsy’, de reeks op VIJF waarin je met je zus Lyn onderzocht hoe ongezond drinken is?

Kerkhofs «Eventjes (lacht). Maar de lokroep van de terrasjes is te sterk, zeker in de zomer. Ik drink gewoon te graag: zo gezellig! Waar ik wel trots op ben: ik kan goed drinken, maar ik ga niet over mijn grens. Ik behoud altijd de controle.»

HUMO Ik ging net vragen wanneer je laatst boven een toiletpot hing.

Kerkhofs «Dat moet van in ‘Tipsy’ geleden zijn. Helaas stond er toen wel een camera op gericht (lacht). Ik moet toegeven: één à twee keer per jaar gebeurt het weleens.»

HUMO Is dat niet vrij veel?

Kerkhofs «Ik ga váák uit, hoor (lacht). En de volgende dag weet ik alles nog. Nee, ik verlies écht niet graag de controle. Vandaar ook dat ik bang ben van MDMA en dat soort spul.»

HUMO Het ideale moment om te delen welke drugs je al wél hebt geproefd.

Kerkhofs «Nee, toch niet! Ik heb al wel iets geprobeerd, maar ik houd het bij softdrugs.»

HUMO Flauw: wiet heeft iederéén geprobeerd.

Kerkhofs «Ik ga toch niks zeggen (lacht). Wat ik wel merk: drugs zijn nu ‘in’. Sinds kort zie ik ze erg vaak opduiken. En dan heb ik het niet over BV-feestjes, want daar ga ik niet vaak naartoe. Drugs lijken opeens sociaal aanvaard te zijn.»

HUMO Wat zou je zelf eens willen proberen?

Kerkhofs «Ik vrees dat ik te bang ben voor alles. Ik zal je bellen als ik het ooit tóch zou doen, goed?»

HUMO Je hebt eens gezegd dat je voor het eerst dronken was bij je papa, en je eerste sigaret rookte met je mama.

Kerkhofs «Zo klinken wij écht als de familie Flodder, hè? (lacht) Nee, wij gingen gewoon op café met papa. En mama rookte, dus het was hypocriet geweest als zij het ons had willen verbieden. Hun filosofie was: ‘Doe wat je wilt, maar doe het niet stiekem.’ Ik vind dat een goede houding. Als mijn zoon of dochter ooit begint te drinken, ben ik er ook liever bij. Veel veiliger.»

HUMO Rook je?

Kerkhofs «Ik ben een gezelschapsroker. Ik heb nooit écht gerookt; ik ben niet vatbaar voor verslavingen.»

HUMO Je zei ooit: ‘De beste manier om mij te verleiden, is door mij eten te geven.’ Gaat dat nog altijd op?

Kerkhofs «Jazeker, een bezoekje aan McDonald’s is al prima. Ik zou echt niet samen kunnen zijn met een fitnessboy die elke portie afweegt en nooit op restaurant wil gaan.»


JALOEZIE

HUMO Op welk talent ben jij jaloers?

Kerkhofs «Dries is ongelófelijk attent. Hij kan stiekem een cadeautje kopen dat iemand al superlang wil. Ik denk daar niet aan. Ik kom vooral boertig over als ik weer eens op een babyborrel aankom zonder pakje. Dries is altijd voorbereid. Ik was vroeger ook jaloers op zijn eenduidige talent: voetballen. Op dat moment wist ik zelf totaal niet waar ik met mijn leven naartoe wilde, terwijl dat voor hem kristalhelder was. We kunnen niet allemaal Dries Mertens zijn, hè?

»Op Angèle ben ik ook gezond jaloers. Hoe zij stilaan de wereld verovert met haar kunst: wow!»

HUMO Je omschrijft Dries en jezelf als gezond jaloers.

Kerkhofs «Ja. Natuurlijk zijn er wel mensen of situaties die me écht jaloers kunnen maken. Maar ik moet mezelf daarin temperen – vroeger had ik er veel meer last van. Ik zou váák jaloers kunnen zijn: Dries wordt altijd verkozen als knapste Rode Duivel. (Legt haar hand op haar borst) Dat vleit mij wel. En ik kan alleen maar volmondig akkoord gaan.»

HUMO Jullie zijn vijftien jaar samen. Ben je dan nog écht jaloers?

Kerkhofs «Ja. Als dat zou overgaan, dan weet ik dat er iets scheelt. Jaloezie zit in mij, dus als ik niks meer zou voelen, zou dat willen zeggen dat Dries me te weinig interesseert.»

HUMO Het is geen geheim dat jullie een tijd geleden even uit elkaar waren.

Kerkhofs (glimlacht) «En daar ga ik niet over praten. Elke relatie heeft z’n ups en downs, maar bij ons worden die downs overal breed uitgesmeerd.»

HUMO Voor alle duidelijkheid: het gaat goed met jullie?

Kerkhofs «Ja, hoor. Zoals in elk huwelijk zeker: de ene week minder, de andere week beter (lacht).»


ONKUISHEID

Kerkhofs «Ik voel mezelf al snel onkuis, ik kan namelijk héél goed vuile praat verkopen. Ik ben niet verlegen en ik ben niet bang van mijn eigen seksualiteit. Maar ben ik dan onkuis? Wat ís onkuisheid? Dat is toch meer dan overspel alleen?

null Beeld

»Het is de ingewikkeldste hoofdzonde, vind ik. De meest artificiële ook, in het leven geroepen door de rooms-katholieke kerk. Volgens hun definitie is niemand kuis, iederéén heeft vieze gedachten. En daar hoef je niet voor veroordeeld te worden.»

HUMO Jij gaf in ‘Gert Late Night’ aan een lady in the streets, but a freak in the sheets te zijn. Maar er zijn momenten waarop Dries en jij elkaar weinig zien. Heb jij daar, euh, last van?

Kerkhofs «Wij zien elkaar nog altijd genoeg. En tegenwoordig is er zelfs technologie die je kan helpen (lacht).»

HUMO Ik gok dat seks bij de familie Kerkhofs geen taboe was.

Kerkhofs «Helemaal niet. Ik wist al snel waaraan en waaraf. Nog iets dat typisch was voor ons gezin: naakt rondlopen. Mijn vriendinnen vinden dat nog altijd raar. Onlangs was ik met hen op vakantie en ik liep in monokini rond in ons privéhuis, en ik snapte niet waarom zij dat niet deden. Waarop zij: ‘Wij zijn niet allemaal opgevoed zoals jij, hè.’ De badkamerdeur stond altijd open. En op zondag gingen we samen naar de sauna.»

HUMO Denk jij soms: Kat, deel je nu niet te veel?

Kerkhofs «O, jawel. Na dit interview is het ongetwijfeld weer van dat.»

HUMO Je zei ook eens: ‘Ik wist al op jonge leeftijd hoe je jongens om je vinger windt.’ Waaruit bestond jouw trukendoos?

Kerkhofs «Het belangrijkste was om open te zijn: veel mannen vinden dat intrigerend. Ik maakte mopjes en was stoer, maar kon ook geregeld toch weer het meisje spelen. Ziedaar het geheim van mijn succes (lacht).»

HUMO Wat weet je nog van je eerste kus?

Kerkhofs «Dat die is gegeven onder een boom in het park waar Dries mij later ten huwelijk heeft gevraagd (lacht). Zo klein is Leuven. Verder was het totaal niet spectaculair. Ik was jongens direct beu: ik vond het leuk om er één verliefd te laten worden op mij, en zodra dat lukte, ging ik over naar de volgende. Niet dat ik veel harten heb gebroken – ik ben al van m’n 16de met Dries samen – maar misschien wel een paar. Sorry, jongens!»

HUMO Jouw vreemdste sekslocatie is het toilet van een trein. Een minder sexy locatie kan ik me moeilijk inbeelden.

Kerkhofs «We waren jong, hè! Dries studeerde nog in Gent, en omdat we geen auto hadden, gingen we altijd met de trein naar Leuven... Zodoende. Het was inderdaad níét sexy.

»Die quote heeft me trouwens lang achtervolgd. In Italië was het nationaal nieuws. Dat weet de Belgische pers niet, maar alle interviews die ik geef, worden aandachtig bestudeerd in Napels. En ze halen er het liefst van al de pittigste quotes uit. Er waren memes van Dries die zijn neus ophaalde voor een gewoon bed, en zijn duim opstak naast een treintoilet. Hij kreeg er zelfs vragen over in matchinterviews! Dát zijn de momenten waarop ik denk: Kat, verdorie! Je arme schoonmoeder! (lacht)»

HUMO Nog iets dat je wilt melden aan de Italiaanse pers?

Kerkhofs (zonder knipperen) «Alleen dat ik hou van Italië, van Napels én van Dries.»

HUMO Stinkende treintoiletten buiten beschouwing gelaten: ben jij een romantisch meisje?

Kerkhofs «Zéér. Onder mijn stoere harnas schuilt een zachte Disney-prinses. Ik was vroeger helemaal betoverd door die films. Mijn vriendinnen zeggen dat mijn beeld van de liefde er nog altijd door wordt gekleurd. Maar die visie op romantiek is in de loop der jaren wel vermengd met mijn rock-’n-rollopvoeding.

»Ik wil vooral een diepe connectie hebben met iemand, voor elkaar blíjven kiezen, hoe zwaar of moeilijk het ook wordt. Het toppunt van romantiek is voor mij: door de shit raken en toch nog samen kunnen lachen. Kijk naar de film ‘Walk the Line’, het verhaal van Johnny Cash en June Carter: dát is het.»

HUMO Wat is het meest romantische dat Dries ooit voor jou heeft gedaan?

Kerkhofs «Hij heeft me eens meegenomen op een helikoptervlucht boven Napels, en na de landing zijn we naar een restaurant met een prachtig uitzicht op de zee gegaan. In de kleine dingen kan hij ook romantisch zijn: dan komt hij thuis met een boeket bloemen, of stuurt hij onverwacht een héél lief berichtje.»

HUMO Je hebt een goeie vast.

Kerkhofs «Ja, ja. Sóms toch (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234