De 7 Hoofdzonden van Pommeline: 'Goeie borsten, goeie kont, smalle taille: ik vind een zandloperfiguur móói. Waarom zou ik dat dan niet kopen?'

Kénnen we de vrouw die haar volk bilvergrotingen leerde livestreamen? Nee? Gelukkig is er Humo!

'Ik wil graag kinderen. Ik kijk ernaar uit om alles wat ik van mijn mama heb meegekregen, op mijn beurt door te geven'

Tijdens het interview heeft ze Fabrizio Tzinaridis (26) aan haar zijde, ook een ‘Temptation’-alumnus en nu al zo’n half jaar haar vriend. Pommeline en Fabrizio zijn één van de koppels die gevolgd worden in ‘Sex Tape’, het nieuwe VIJF-programma van Goedele Liekens waarin stelletjes zichzelf filmen in de slaapkamer, om zo een nieuw licht te werpen op het olijke duo relaties en seksualiteit. Maar eerst: een geklede biecht.

Pommeline Tillière «Ik heb de typische katholieke rituelen doorlopen – doopsel, eerste communie, vormsel – maar ik geloof niet in iemand die God heet en over me waakt. Mijn mama heeft me ook heel vrij opgevoed. Waren mijn ouders samengebleven, dan was het allemaal wat strakker geweest. Mijn vader is iemand die van discipline en heldere afspraken houdt. Maar mijn moeder is erg aan vrijheid gehecht. Ze is een heel uitbundige, ongeremde vrouw, en ze heeft me nooit in een korset willen steken. Dat vind ik fijn, ja: ik kreeg ontzettend veel vertrouwen van haar.»


HOOGMOED

Pommeline «Zelfvertrouwen is nodig. Iets sterks uitstralen is belangrijk, maar het mag nooit overhellen naar arrogantie. Ik ontmoet veel mensen van wie ik denk dat ze het wel érg goed met zichzelf kunnen vinden. Zelf probeer ik net erg om met mijn beide benen op de grond te staan. Toch krijg ik vaak het tegenovergestelde te horen: mensen zien me lopen en denken dat ik me boven de anderen verheven voel. Dat heeft te maken met mijn lichaam en mijn uitstraling. En met mijn blik: blijkbaar kijk ik nogal zelfverzekerd uit m’n ogen, terwijl dat helemaal niet is hoe ik me voel.

»Mijn lichaam bezorgt me zelfvertrouwen. Maar het blijft een omhulsel, die harde buitenkant verandert niets aan de zachte binnenkant. Ik ben heel kwetsbaar: ik vind dat mensen zo hárd kunnen zijn. Dan heb je twee opties: je keert je af van de wereld en kruipt in je schulp, of je probeert je te wapenen. Ik heb voor het tweede gekozen, omdat ik niet wil buigen voor die harde wereld. Maar vanbinnen ben ik wel nog altijd datzelfde verlegen, zelfs mensenschuwe meisje. Ik ben heel klein, maar ik wil me groot aan de wereld presenteren.»

HUMO Nochtans lijken programma’s als ‘Temptation Island’ en ‘Sex Tape’ je als gegoten te zitten.

Pommeline «Schijn bedriegt: in wezen is dat allemaal niets voor mij. Dat ik toch durfde mee te doen aan ‘Temptation Island’, en dat het ook echt is gelukt, voelde als een mijlpaal. Ik wil mijn verlegenheid absoluut overwinnen, en die programma’s hebben me daarbij geholpen.»

Fabrizio Tzinaridis «Het is een manier om je hakken in het zand te zetten. Om overwinningen te boeken op jezelf én de wereld: ‘Hier ben ik, en ik hoef me niet te schamen voor mezelf. Ook niet als jij iets lelijks over me zegt.’ En kijk, het werkt. (Trots) Pommeline is nu een rolmodel met 276.000 volgers op Instagram.»

HUMO Tegelijk krijg je ook veel kwaadaardig commentaar te slikken.

Pommeline «Is dat ook niet een vorm van hoogmoed: geloven dat je het recht hebt om de grofste beledigingen naar het hoofd te slingeren van iemand die je niet kent? Ik probeer mezelf voor te houden dat er meer mensen zijn die naar me opkijken dan mensen die me verafschuwen. Maar makkelijk vind ik dat niet: ik ben iemand die van nature op het negatieve focust.»

Fabrizio Dan zeg ik haar: ‘Kijk, schat, 90 procent van de mensen vindt je mooi, lief en interessant. En die resterende 10 procent reageert alleen maar uit onwetendheid en jaloezie.’»


JALOEZIE

HUMO Heb je de indruk dat veel mensen jaloers zijn op jou?

Pommeline «Enorm veel. Al vind ik het verschrikkelijk om dat uit te spreken, want het klinkt zo verwaand. Maar het is de enige verklaring waarom zoveel mensen zo haatdragend zijn: ik heb iets wat zij ook zouden willen hebben.»

HUMO Hoe heb je dat bereikt? Wat gaf de doorslag: talent, doorzettingsvermogen of geluk?

Pommeline «Geluk, denk ik, want in wezen heb ik niets bijzonders gedaan. Ik toon mezelf gewoon aan de wereld zoals ik ben, en blijkbaar valt dat in de smaak – meer moet je er niet van maken. Daardoor ook komt kritiek extra hard aan: het gaat altijd over mij, niet over een rolletje dat ik speel. Als ik ervoor kies om in bikini op billboards in heel België te staan (een gecontesteerde reclamecampagne van Star Casino, red.), dan doe ik dat omdat ik me daar prima bij voel. Waarom voelen mensen dan toch de drang om te zeggen dat zoiets absoluut niet kan? Enfin, ik weet wel hoe dat komt: het is jaloezie. Ik heb met m’n kop in heel België gehangen, en zij niet.»

HUMO Ben je jaloers in de liefde?

Pommeline «Ja, en dat is nieuw. Vroeger heb ik dat nooit gevoeld. Als ik nu terugkijk op mijn vorige relaties, zie ik te weinig grote passie. Die jongens konden me te weinig kwetsen. Met Fabrizio is die kwetsbaarheid er wel. Maar hij is ook heel jaloers, hoor.»

Fabrizio «Ik heb trust issues. Ik ben te vaak genaaid om nu plots naïef een vrouw als een godin te aanbidden. In het begin van onze relatie was Pommeline onbetrouwbaar. Althans, zo zag ik het, want om het even welke vrouw was op dat moment onbetrouwbaar in mijn ogen. Maar Pommeline heeft mij laten zien dat ik haar kan vertrouwen. Dat ze niets te verbergen heeft. Dat heeft tijd gekost, veel tijd, en alleen al daarom bewonder ik haar zo. Elk ander meisje had het al lang opgegeven, maar Pommeline zei gewoon: ‘Ik ben te vertrouwen. En neem gerust je tijd om daarvan overtuigd te raken.’»

Pommeline «Ik begreep hem, want ik ben zelf ook al slecht behandeld. Maar dat is passé composé, en het heeft mijn geloof in de liefde niet aangetast.»

Fabrizio «Bij mij was dat wel zo. Ik had besloten om de rest van m’n leven single te blijven. Ik was daar radicaal in: geen kwetsbaarheid meer. Maar toen kwam Pommeline en moest ik dat principe wel laten varen.»

HUMO Laten we eens kijken naar de rozige variant van jaloezie: bewondering. Naar wie kijk je op?

Pommeline «Ik zoek het steeds meer in mijn nabije omgeving. Mijn mama en mijn oma, bijvoorbeeld. En mijn zus. (Denkt na) Ja, ik koester een grote bewondering voor mijn zus. Ze is dertien jaar ouder, en een ontzettend sterke vrouw. Ze heeft drie kinderen en runt samen met haar man een drukke zaak. En ondertussen is ze ook nog een huis aan het verbouwen. Ze is zoveel in één: echtgenote, moeder, carrièrevrouw. En ze is fantastisch in ál die rollen. Dat vind ik ongelofelijk knap.»

HUMO Wat heeft ze voor jou betekend?

Pommeline «Door het leeftijdsverschil heb ik haar nooit echt als een zus beschouwd. Ze is meer een tweede moeder voor mij. Dat is ook wat ze doet: mij bemoederen. Mijn mama laat me vooral vrij, en vindt dat ik zelf maar moet uitzoeken waar ik gelukkig van word. Mijn zus stuurt meer. Toen ik zag dat er kandidaten voor ‘Temptation Island’ werden gezocht, leek me dat niets voor mij. Ik zag mezelf niet als iemand die zich daar vol zelfvertrouwen en met veel lawaai zou profileren. Maar mijn zus en haar man zeiden me dat ik dat moest doen, dat het goed voor me zou zijn. Ze hadden gelijk (glimlacht).»

HUMO Wat beschouw je als je grootste talent?

Pommeline «Dat weet ik niet. Mag het ook een eigenschap zijn? Dan is het m’n eerlijkheid. Je weet altijd wat je aan mij hebt. Je kunt bij mij terecht met een geheim, of met een probleem waarover je liever niet te veel mensen in vertrouwen neemt. Want dat is wat ik fundamenteel ben: te vertrouwen. Daar ben ik trots op, ja. En het is net dat wat ik zo vaak mis bij andere mensen. Ik begrijp simpelweg niet hoe je lief kunt zijn in het gezicht van iemand, en achterbaks zodra die persoon z’n rug heeft gedraaid.»


WOEDE

HUMO Kun jij héél boos worden?

Pommeline (knikt naar Fabrizio) «Bij hem wel, ja. Ik ben iemand die alles opkropt. Tot het moment dat het niet meer lukt om alles te stapelen, en het er in één geut uitkomt. En dan kun je beter weggaan. Roepen, met dingen gooien, slaan: alles staat plots in brand.»

Fabrizio «Het is een keer of twee gebeurd, en inderdaad: dan rolt er een pletwals over je heen. Hoe hard je ook schreeuwt, je kunt haar niet overstemmen. Ze is dan onherkenbaar.»

Pommeline «Het stoort me wel dat ik mezelf niet herken in die woeste furie. Het lucht op om alles eruit te gooien, maar toch voel ik achteraf vooral schaamte: wie was die boze vrouw? Nu, het gebeurt maar zelden, hoor. Je moet me héél ver drijven voor er zo’n uitbarsting komt.»

'Van mijn mama mocht ik alles proberen, zolang het maar bij experimenteren bleef: ik heb overal aan gesnuffeld'

HUMO En hoe doe ik dat?

Pommeline «Met woorden. Ik ben ontzettend gevoelig voor wat mensen tegen me zeggen. Hoe zal ik het uitdrukken? Mijn hart ligt op straat, en veel mensen wandelen er voorzichtig omheen, maar er zijn er ook die er brutaal op trappen. En dan kan ik echt breken. Ik ben nogal… (aarzelt) Ontvlambaar: is dat het juiste woord?»

Fabrizio (knikt)

Pommeline «Ik kan héél kwaad zijn, héél verdrietig, héél gelukkig. En de rode draad is: janken. Ik huil heel makkelijk, net als mijn mama. Daarom heb ik een rots nodig waarop ik kan leunen. Zonder Fabrizio zou ik verloren zijn. Dat klinkt melig, maar het is zo. Ik ben niet sterk: ik heb iemand nodig die me overeind houdt.»


HEBZUCHT

Pommeline «Ik verdien goed m’n boterham, en dat vind ik belangrijk, want ik ben wel een luxepaardje, ja. Ik wil de dingen kunnen doen die ik wil doen, zonder daarbij te moeten denken: ‘Zal het dan op het einde van de maand nog wel lukken?’»

HUMO Waar kun je veel geld aan uitgeven?

Pommeline «Kleren. Schoenen. Handtassen. Dat is een weinig origineel antwoord, nee? (lacht) Ik draag gewoon graag mooie dingen. Exclusieve spullen ook, die bijna niemand anders heeft. Ik schaam me daar niet voor, want ik wérk ervoor.

»Ik heb dat van mijn mama, denk ik. Zij is ook wel een luxebeest. Ze vond het heerlijk om mij als kind laarsjes van Dolce & Gabbana cadeau te doen. Nochtans zijn er periodes geweest waarin ze het financieel niet makkelijk had. Maar ze had één groot principe: haar kinderen zouden daar niet onder lijden. En ik ben nooit iets tekortgekomen.»


TRAAGHEID

HUMO Kun je makkelijk een dag nietsdoen?

Pommeline «O, ja. Ik heb daar geregeld nood aan. Twee dagen met een lege agenda: ik vind het altijd weer een prachtig vooruitzicht. En dan doen Fabrizio en ik ook echt níéts, behalve in de zetel liggen luieren.

»Het hangt allemaal af van wat voor mens je bent. Neem nu mijn zus: zij werkt keihard, voedt drie kinderen op en verbouwt dat huis. Ik vraag me soms af of zij ooit slaapt. Maar dat is wat ze wil: voortdurend in beweging zijn. Je doet haar geen plezier met lege dagen. Mij daarentegen... (lacht)»

HUMO Ben je bezig met het onrecht in de wereld?

Pommeline «Niet op een actieve manier, maar ik ben er me wel erg van bewust. Mijn mama heeft me als 9-jarige meegenomen naar Afrika. We hebben daar toen een rondreis gemaakt: met de quad reden we naar dorpjes waar veel armoede was, en we schonken daar onze oude kleren weg. Die reis heeft ongelofelijk veel indruk op mij gemaakt.

»Het lot van anderen kan me plots sterk aangrijpen. Op vakantie zag ik een bedelaar met een hondje. Het was fel aan het regenen, en dat hondje had een pancarte in z’n mond. Het was zo’n immens droevig beeld, dat ik meteen begon te huilen. Dat soort momenten maak ik vaak mee.»


GULZIGHEID

Pommeline «Ik kan echt héél goed eten. Het is één van mijn favoriete bezigheden. Zeker op restaurant. Gewoon een sappige steak in een goeie brasserie, of sushi in een fijne tent: heerlijk.»

HUMO Hou je van alcohol?

Pommeline «Ik vind het niet lekker: ik lust geen wijn, geen bier, geen champagne. Het is de alcohol die me niet bevalt. Zodra ik die in een drankje proef, haak ik af. Is het je in ‘Temptation Island’ niet opgevallen dat ik daar bijna nooit meedronk? Ze zijn speciaal voor mij een fles amaretto gaan kopen, omdat dat het enige drankje is dat ik lust.»

HUMO Word je gelokt door drugs?

Pommeline «Van mijn mama mocht ik alles proberen, zolang het maar bij experimenteren bleef. En dat heb ik gedaan. Ik heb overal aan gesnuffeld, zonder een regelmatige gebruiker te worden. Dat is nu voorbij: het hing samen met uitgaan, en dat doe ik niet meer.»

HUMO Wil je graag alles uit het leven persen?

Pommeline «Ja, maar ik heb wel iemand nodig die me vooruitstuwt. Van nature laat ik de dingen over me heen komen. Maar Fabrizio is heel energiek en ambitieus, en trekt me mee.»

Fabrizio «Voor mij is dat de zin van het leven: jagen op meer, mooier en beter. In mijn jeugd werd ik voortdurend aan de kant gezet. Ik was waardeloos, het zou nooit wat worden met mij… Aan die vernederingen heb ik een gigantische prestatiedrang overgehouden. Ik wil absoluut het ongelijk bewijzen van de mensen die neerkeken op mij. En als ik dan zie waar ik nu sta, én waar die anderen staan – aan het doppen, of gevangen in een leven dat ze eigenlijk niet willen – geeft me dat een grote voldoening.»

Pommeline «Bij mij speelt dat ook. Al wil ik toch eerder revanche nemen op mezelf: ik vind het belangrijk om niet meer die bedeesde Pommeline van vroeger te zijn. De drang om de bange versie van mezelf te overwinnen: dat is mijn brandstof.»

HUMO Ontbreekt er nog iets in je leven?

Pommeline «Ik wil absoluut kinderen. En het is niet de bedoeling om daar lang mee te wachten. Ik ben drager van het virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, en mijn gynaecoloog heeft me gezegd dat ik best vóór m’n 30ste kinderen krijg. Ik kijk er geweldig naar uit om alles wat ik van mijn mama heb gekregen, op mijn beurt door te geven.»


ONKUISHEID

Pommeline «Ik vind dat we nog altijd heel krampachtig omgaan met seks. Het is een probleem, of iets waar we grappen over maken, of iets waar we over zwijgen – maar nooit is het eens iets waar we nuchter over praten. Ik begrijp dat niet: seks is verdorie de reden waarom een mens bestaat! Ik hoop dat we daar met ‘Sex Tape’ iets aan kunnen veranderen. Het interessante is dat het programma toont hoe andere mensen seks beleven. Zelf zie je alleen maar wat er tussen je eigen vier muren gebeurt, hè.»

Fabrizio «Mensen zullen zien dat er bij ons niets anders gebeurt dan bij henzelf. Als ik moe ben van een hele dag IKEA-kasten in elkaar te draaien, dan heb ik geen zin in seks. Dat is herkenbaar, toch?»

HUMO Wat vind je onkuis, Pommeline?

Pommeline «Ontrouw. Als het echt goed zit in je relatie, als je die andere oprecht graag ziet, dan ga je niet vreemd. En ik ben uiteraard niet heilig: ik heb in het verleden al iemand bedrogen, en Fabrizio heeft dat ook al gedaan. Maar dat waren dan flinke wake-upcalls: als ik zover ga, dan zit ik niet goed in mijn vel in mijn relatie.»

HUMO In ‘Temptation Island’ was het expliciet de bedoeling om mannen tot ontrouw te bewegen.

Pommeline «Ja, en dat is niet helemaal wie ik ben. Dat zag je ook: ik was niet het type verleidster dat zich op haar prooi stortte. Voor mij was het geen spel met winnaars en verliezers. Het bewijs: ik heb er een relatie aan overgehouden (met Merijn, red.).»

HUMO Sommige mensen vinden tatoeages onkuis.

Pommeline «En mijn borstvergroting en bilimplantaten jagen hen al helemaal de kast op. Ik ben daar resoluut in: de wetenschap heeft het mogelijk gemaakt om je lichaam te corrigeren, waarom zou je dat dan niet doen? Transgenders voelen zich niet thuis in hun lichaam en kunnen daar nu iets aan doen. Dat is toch fantastisch? Ik ben niet van geslacht veranderd, maar het principe is hetzelfde: ik voelde me niet goed met m’n kleine borsten en m’n smalle poep. Sinds die ingrepen voel ik me meer vrouw.»

HUMO Maar zo hou je wel een schoonheidsideaal in stand dat door velen als verstikkend wordt ervaren.

Pommeline «Maar ik hoef mij toch niet te excuseren omdat ik dat nu toevallig een aantrekkelijk schoonheidsideaal vind? Goeie borsten, goeie kont, smalle taille: ik vind een zandloperfiguur oprecht móói. Waarom zou ik dat dan niet kopen als ik het toevallig niet van Moeder Natuur heb meegekregen? Echt, ik begrijp niet waar mensen zich druk over maken. Het heeft me zoveel gelukkiger gemaakt.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234