null Beeld

De 7 Hoofdzonden volgens Axelle Red

Un coeur comme le mien', de nieuwe van Axelle Red, is opgenomen in Woodstock. Het is een mooie plaat geworden, die we op de volgende bladzijden grotendeels zullen negeren: vandaag interesseren ons des péchés comme les siennes - haar 7 Hoofdzonden.

Serge Simonart

Enkele quotes

«Aan de Bijbel heb ik een hekel, omdat vrouwen er vooral in worden voorgesteld als hoeren, bitches of volgzame, karakterloze tweederangsburgers. Alleen masochistes zijn blij met de Bijbel. Als reactie daartegen heb ik overwogen om m'n eerste dochter Jezebel te noemen. Ik heb vaak gewerkt met beroemde én diepgelovige muzikanten uit de Bible Belt, en die waren geschokt: 'Je kind naar de duivel noemen, da's heiligschennis!' Het is uiteindelijk Janelle geworden.»

«Ik voel me wel een wereldburger, ja. Maar mijn boerencomplex - de frustratie dat ik 'maar' uit een Limburgs dorp kom en niet in New York - heeft me artistiek gevoed, en daar ben ik dankbaar voor. Overcompensatie is vaak een motor. Veel artiesten komen uit een gebroken gezin. Of ze zijn heel klein - ik ben nu eerder klein, maar als kind was ik groot. Hoe dan ook: ik ben soms bang dat mijn kinderen, die zich nu al hippe Parijzenaars voelen, die drive zullen missen, dat ze niet het gevoel zullen hebben iets te moeten bewijzen.»

«Vorig jaar in september heb ik last minute een artiest vervangen op een festival. Dat was om allerlei redenen zwaar werk, en toen heb ik tegen m'n man gezegd: 'Ik doe het, maar nadien wil ik zwaar gaan shoppen met de kinderen.' Mama verdient iets! Die keer heb ik veel geld opgedaan, en daar had ik later een beetje spijt van. Zie je: ik veroorloof me dan een uitspatting, maar niet zonder dat ellendige schuldgevoel.»

«Het cliché wil dat je ofwel eerder sadistisch bent, ofwel eerder masochistisch: ik ben geen van beide. Wat mensen zien in bestialiteit, sadisme, masochisme of necrofilie, is mij een raadsel. Vooral pijn vind ik een afknapper. Maar mijn hart bloedt ook als ik denk aan die miljoenen vrouwen die vroeger van meneer pastoor de raad kregen: 'Ach mevrouw, de huwelijkse seks... Bijt op uw tanden!'»

«Machtsmisbruik op seksueel vlak vind ik gortig. De gynaecoloog die mijn drie kinderen op de wereld heeft gezet, is later geschorst omdat hij vijf patiënten zou hebben verkracht.»

Het volledige interview leest u in Humo 3684

Weet u de echte naam van Axelle Red? Speel nu het 'Benoem de BV spel'

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234