De 7 Hoofdzonden volgens Dina Tersago

'Ik zou nooit een man willen zijn: ik vind het véél te leuk om veertig paar schoenen te kunnen dragen.' De 7 Hoofdzonden volgens Dina Tersago.

De regen valt met bakken uit de hemel, die woensdagmiddag op het Kantineplein in Heverlee. Vanuit De Oude Kantien zit een stelletje pubers meewarig te staren naar de schuifelaar met het bandopnemertje, wiens date ook na vijftien minuten nog altijd niet is opgedaagd. Luttele minuten later wandelt diezelfde schuifelaar aan de overkant van het plein toch maar mooi de Lodge binnen aan de zijde van Dina Tersago (27). Losers!


HUMO Ben jij katholiek opgevoed?

DINA TERSAGO « Niet extreem. Ik ben gedoopt en ik heb mijn communie gedaan, en op feestdagen gingen we met het hele gezin naar de kerk. Maar ik kreeg zeker niet constant te horen: 'Pas op of God zal je straffen.' Mijn ouders waren niet superkatholiek.»


HUMO Zou je jezelf nu nog gelovig noemen?

TERSAGO « Vroeger was ik heel rationeel: eerst zien en dan geloven. Maar de laatste tijd weet ik het niet meer zo goed. Ik zit me vaak af te vragen: waarom is het allemaal zo gelopen? Waarom ben ik Miss België geworden en presenteer ik nu tv-programma's?

» Toen ik zestien was, dacht ik dat ik gewoon juffrouw zou worden, in Puurs. Ik droomde er zeker níét van om bekend te worden, en ook in mijn omgeving had niemand dat verwacht. Waarom dan toch? Zit er misschien iets of iemand over mijn schouder mee te kijken? Heb ik het dan toch niet allemaal zelf in de hand? Als het nog niet duidelijk is: ik zit in een twijfelende fase (lacht)


HUMO Het zal de leeftijd zijn.

TERSAGO « Ik praat vaak met mensen die wél geloven dat er na dit leven misschien nog iets is, of die bezig zijn met een 'hoger bewustzijn', of die 'tekens' ontwaren in wat hun overkomt. Onlangs ben ik gebotst met de wagen, en ik had het meteen zitten: 'Zie je wel, Dina, je bent niet goed bezig, je jaagt je veel te veel op' (lacht). Als ik in één week drie films zie die toevallig over hetzelfde onderwerp gaan, begin ik meteen te piekeren: willen ze mij misschien iets duidelijk maken?

» Vroeger dacht ik dat het licht na onze dood voorgoed uitgaat: de grond in en opgefret door de wormen. Maar nu begin ik, misschien om mezelf te sussen, te hopen op een iets mooiere afloop. Tja, we zullen het pas weten als het zover is.»

Het verrukkelijke coverbeeld dat Dina heeft gemaakt in samenwerking met Oxfam Fairtrade kan je ook als e-card doorsturen.

Alle Hoofdzonden volgens Dina Tersago vindt u in Humo 3449

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234