null Beeld

De 7 Hoofdzonden volgens Freddy De Kerpel

'Wie wil leven zoals ik heeft één kans op de duizend om te slagen. Mij is het gelukt.' De 7 Hoofdzonden volgens boks- en Uitlaatmonument Freddy De Kerpel

Redactie

Iederéén heeft het in zich om uit te groeien tot een nationale Uitlaat-hype. West-Vlaamse coureurs, rockjournalisten, bassistes van tv-spelletjes, en dus ook Freddy De Kerpel; ex-bokskampioen, televisiecuriosum en trotse bewoner van de strafste lichaamskathedraal this side of Mr. T. Maar wat ons vooral bezighoudt: wat stelt zo'n De Kerpel nog voor na een afmattende, drie uur durende interviewmarathon? Wat heeft hij dán nog te piepen? Only one way to find out! Hiér met die 7 Hoofdzonden, en snel een beetje!

HUMO Voor we aftrappen; was je je er eigenlijk van bewust dat je het onderwerp bent van een Uitlaat-tsoenami?


FREDDY DE KERPEL (lacht) « Het was me niet ontgaan.»


HUMO Wat vind je ervan?

DE KERPEL « Dat het best grappig is. Ik weet niet zo goed waarom ze nu plots moppen over mij zijn gaan bedenken, maar ik vind de meeste wel sympathiek. Ik vermoed dat het komt doordat de mensen - en dat doet mij plezier - zien dat ik écht ben. Dat ik geen strandjanet ben die veel cinema verkoopt.»


HUMO Om welke mop heb je het hardst moeten lachen?

DE KERPEL « 'Freddy De Kerpel heeft ooit meegedaan aan het 'Rad van fortuin'. Hij was als eerste aan de beurt en het wiel kwam pas tot stilstand na 45 minuten.' Die vond ik wel goed. En ook: 'Freddy De Kerpel heeft geen horloge. Hij bepaalt zelf wel hoe laat het is.' (lacht) Je moet er maar opkomen. Maar het zou nu zo onderhand wel gedaan mogen zijn.»

undefined

Gulzigheid

HUMO We geven het door! Maar in de tussentijd: hoe gulzig ben jij?


DE KERPEL « Ik leef sober. Ik rook niet, ik drink geen alcohol en ik neem geen drugs. Ik keur dat niet af, iedereen doet wat hij wil. Meer nog, mocht ik nu zelf graag whisky drinken, ik zou bij wijze van spreken per dag tien flessen soldaat maken. Maar het zegt me niets, dus blijf ik er vanaf.»


HUMO Iets zegt me dat je wél heel gulzig bent naar aandacht en waardering.

DE KERPEL « Absoluut. Iedereen wil iémand zijn, iets betekenen in dit leven. Dat is het allerbelangrijkste instinct van de mens. Shakespeare zei het al: 'To be or not to be' - dat is de essentie van alles. Een goeie sportman heeft meer dan alleen talent, hij heeft ook een gezonde portie geldingsdrang. Als Eddy Merckx dat kannibaleninstinct niet had gehad, was hij op zondag gewoon gaan fietsen met zijn maten in plaats van zich af te beulen tijdens al die koersen.»

HUMO Behoor jij tot het type mensen dat, als ze eenmaal iets willen, niet rusten voor ze het ook hebben?


DE KERPEL « Ik heb géén geduld, en maar goed ook; dat is geen goede eigenschap voor iemand met ambitie. Je moet natuurlijk realistisch zijn. Je moet beseffen dat je niet van de ene dag op de andere bokskampioen kan worden. Daar heb je minimaal vijf jaar voor nodig, maar heel die tijd moet je wel zo ongeduldig zijn dat je bij wijze van spreken elke dag vloekt omdat het nog niet zover is. Mensen met geduld bereiken nooit hun doel.»


HUMO Heb je geduld als het om vrouwen gaat? Kan je ze lange tijd uitgebreid het hof maken, als dat nodig is?

DE KERPEL « Dat is een ander verhaal. Daar moet je gewoon de natuur zijn gang laten gaan. Zoals iedereen weet, heeft geen enkele man ooit een vrouw veroverd. Het zijn de vrouwen die kiezen. Een vrouw weet onmiddellijk; dié wil ik, en dié heb ik liever niet in een straal van twintig meter om me heen. Het maakt niet uit wat je verder nog allemaal tegen ze zegt. Dus als ze jou niet wil, verlies je tijd dan niet en zoek een andere. Wie weet kom je tien vrouwen tegen die nog veel mooier zijn, en die je wél kan krijgen (lacht)

(fvd)

undefined

U vindt het volledige interview met Freddy De Kerpel in Humo 3476

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234