null Beeld

De 7 Hoofdzonden volgens Frieda Van Wijck

Frieda Van Wijck is nog steeds aan het revalideren van rugproblemen, en toch presenteert ze zonder mopperen vier keer per week 'De Laatste Show'. Als vlijt een hoofdzonde zou zijn, was ze er gloeiend bij.

Redactie

De vakantie vóór het tweede seizoen van 'De laatste show' heeft Frieda Van Wijck (57) noodgedwongen in de zetel doorgebracht. Rugproblemen. 'Alleen al bij de gedachte aan opstaan, naar de tuin strompelen en mezelf daar op een andere ligstoel hijsen, zonk de moed me in de schoenen. Dan maar géén zon.' Ze lacht erbij, zoals dappere mensen doen. Ze is nog steeds aan het revalideren, en toch presenteert ze zonder mopperen vier keer per week een talkshow. Als vlijt een hoofdzonde zou zijn, was ze er gloeiend bij. Eens kijken hoe het met de échte 7 Hoofdzonden volgens Van Wijck gesteld is.

undefined

undefined

undefined

undefined

Hoogmoed

HUMO Je staat bekend als een bescheiden mens. Hoe is dat zo gekomen?


Frieda Van Wijck «Sta ik zo bekend? Ik weet nochtans heel goed wat ik wel en niet kan.»


HUMO In interviews bestempel je jezelf steevast als 'een gemiddeld mens'. Als ze zeggen dat je grappig bent, corrigeer je: 'Ik maak af en toe een grapje - Guy Mortier, díé is geestig.'

Van Wijck «Ik blaas nooit hoog van de toren. Ik doe mijn werk naar behoren, en ik doe het ook ongelooflijk graag, maar er is niks waarin ik excelleer.»


HUMO Je bent anders wel binnengehaald bij Woestijnvis, hét productiehuis voor toptalenten.

Van Wijck «Ach, er zijn ongetwijfeld mensen die even goed zijn in wat ik doe. Marcel Vanthilt en Ben Crabbé kunnen 'De laatste show' zó overnemen. 't Is ook de redactie die het programma maakt, hè.»


HUMO Uit jouw mond klinkt het bijna alsof het niet uitmaakt wie er aan die tafel zit.

Van Wijck «Je succes als talkshow host wordt bepaald door één vraag: heeft de kijker je graag of niet? Vergeet ook niet dat wij in de entertainmentindustrie werken, waar niks van levensbelang is.»


HUMO Is er niet iets meer ego nodig om een programma als 'De laatste show' te dragen?

Van Wijck «Ik geloof van niet. Ik heb mezelf nooit opgeworpen als de ultieme kandidaat om Mark Uytterhoeven op te volgen - zo zit ik niet in mekaar. Als ik voor een programma werk, ben ik alleen dáármee bezig en zit ik niet weg te dromen over wat ik nog allemaal zou kunnen doen. Maar ze zijn het me toch komen vragen.

»Ik amuseer me enorm met 'De laatste show', maar stel dat er morgen iemand met een waanzinnig goed voorstel komt aanzetten, dan zeg ik niet meteen nee.»


HUMO Woestijnvis is gewaarschuwd.

Van Wijck «Ik ben een loyaal mens, hoor. Ik ga nooit zomaar weg. Dat soort dingen gebeurt ook in overleg, met alle betrokken partijen.»


HUMO Om financieel een betere deal in de wacht te slepen?

Van Wijck «Nee, ik ben heel slecht in onderhandelen. Kinderen van zelfstandigen zijn daar beter in, denk ik. Ik kom uit een familie van ambtenaren: hard werken voor een gewaarborgd inkomen. Dat wou ik ook. Bij mijn overstap naar Woestijnvis ben ik zelfstandige geworden, maar dat had ik twintig jaar geleden nooit gedurfd.»

(gob)

undefined

U kunt de overige hoofdzonden volgens Frieda Van Wijck lezen in Humo 3520

'De laatste show'
Eén, van maandag tot donderdag, rond 22.00

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234