null Beeld

De 7 hoofdzonden volgens Hugh Jackman

Als Wolverine in 'X-Men': 'Ik ben een heel lief, braaf, zachtmoedig lammetje. Vanaf volgende week goochelt Hugh Jackman als negentiende-eeuwse magiër in 'The Prestige'.

Redactie

'Wil je een goocheltrucje zien?'
Hugh Jackman
'X-Men'
'Swordfish'
'Van Helsing'

Sinds hij heeft meegespeeld in 'The Prestige', de nieuwe film van regisseur Christopher Nolan ('Memento', 'Insomnia', 'Batman Begins'), heeft de goochelwereld duidelijk geen geheimen meer voor Jackman. Jackman (38) vertolkt in 'The Prestige' de rol van Robert Angier, een negentiende-eeuwse magiër die een bitsig hocuspocusduel uitvecht met rivaal Alfred Borden (Christian Bale): vanaf volgende week op onze schermen. Maar wij zijn niet hierheen gekomen om balletjes te zien verdwijnen, wij zijn hier om de biecht af te nemen. De Zeven Hoofdzonden volgens Hugh Jackman.


HUGH JACKMAN « Wacht, ik denk wel dat ik ze alle zeven ken... Onkuisheid, gulzigheid, traagheid, hoogmoed, gramschap, jaloezie...»


HUMO Je bent er bijna! Ben je katholiek opgevoed misschien?

JACKMAN « Nee, maar ik heb wel 'Seven' gezien (lacht). Zullen we beginnen met jaloezie?»

Jaloezie

JACKMAN « Ik ben altijd ontzettend jaloers geweest op mannen die precies weten wat ze willen. Zelf ben ik een twijfelaar; vroeger wist ik totaal niet wat ik wilde aanvangen met mijn leven. Pas toen ik naar de toneelschool ging, begon er zich een soort doel in mijn leven af te tekenen.»


HUMO Robert Angier, jouw personage uit 'The Prestige', lijkt me ook extreem jaloers.

JACKMAN « Ja, jaloezie is de motor die hem vooruitdrijft. Hij is stikjaloers op zijn grote concurrent Borden, die betere goocheltrucs heeft. Angier weet wel hoe hij een show moet opbouwen en inkleden, maar zijn trucs sucken een beetje. Borden heeft meer talent, is creatiever, en dat maakt Angier gek. Tussen de twee hangt eigenlijk ongeveer dezelfde dynamiek als tussen Salieri en Mozart


HUMO Als je het scherm moet delen met een topacteur als Christian Bale, hangt er dan ook een soort rivaliteit tussen jullie? Wil je de beste zijn?

JACKMAN « Nee, absoluut niet. Mijn eerste acteerprof zei altijd: 'Luister, Hugh, de meeste acteurs stappen het podium op voor het applaus. Ze willen de beste zijn, gerespecteerd worden, de beste kritieken krijgen. Maar de waarheid is dat je maar zo goed bent als je tegenspeler.' Een waardevolle les. Een goed acteur zorgt er altijd voor dat zijn tegenspeler óók kan schitteren. Daarom probeer ik altijd samen te werken met goeie, genereuze acteurs: omdat ik weet dat ze me beter kunnen maken. Christian is zo'n acteur: speel een scène met Christian, en je voelt je vanzelf groeien.

» Daarom was ik ook zo blij dat ik kon samenwerken met Michael Caine, die in 'The Prestige' mijn mentor speelt. Ik wist dat Michael me met zijn kunde en ervaring beter zou maken.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234