null Beeld

De 7 Hoofdzonden volgens Isolde Lasoen

Het is zo opwindend de frêle Isolde Lasoen (33) vanachter haar drumstel swingend en zingend heel subtiel te zien heersen over de drie mannen die haar begeleiden. Ik ben in het café bij mij in de straat waar Lasoen en haar eerste eigen band de ruimte vullen met heerlijke sixtiesgeluiden: France Gall, Serge Gainsbourg, Ella Fitzgerald.

Stefanie De Jonge

Ze is zo helemaal anders dan toen ze elf jaar geleden diep in de achtergrond, bijna onzichtbaar, mee mocht beginnen te drummen met de beats van Daan. Daar speelt ze natuurlijk ook al lang geen bijrol meer: naast de drums hanteert ze er – even bevlogen – de vibrafoon, flügelhorn en de bassynthesizer, én ze zingt een aardig stukje mee. Zou de lieftallige Lasoen misschien ambitieuzer zijn dan ze lijkt? Je begint het je af te vragen, want er zijn nóg bands waarbij ze erop los drumt. Niet alleen bij Saint-Marteau en Isolde et Les Bens, maar nu ook weer bij The Happy, het nieuwe project van Reinhard Vanbergen van Das Pop.


Gulzigheid

Lasoen «Ik eet ook als een man. Waar ik ook niet tegen kan: als Piet en ik allebei een biefstuk bestellen, en de ene is groter dan de andere, dan vindt de dienster het logisch om de kleinste aan de vrouw te geven. ‘Geef de grote maar aan mij,’ zeg ik dan.»

HUMO Laat je je makkelijk gaan?

Lasoen «Nee. Ik zou dat soms wel beter willen kunnen. Mijn muzieksmaak is vaak heel groots en meeslepend: ik hou van Ennio Morricone, psychedelische rock, bigbands, Wagner en Mahler... – hoe meer bombast en drama, hoe beter. Maar in het echte leven ben ik heel realistisch. Ik denk altijd: ‘Eerst zien en dan geloven.’ Mij zal je nooit horen zeggen: ‘Volgend jaar gaan we in Frankrijk toeren,’ voordat dat bevestigd en wel in mijn agenda staat.»

HUMO Drinken kan helpen om de remmen een beetje te lossen.

Lasoen «Ja, maar dat kan ik me niet permitteren. Ik heb migraine en als ik koppijn heb van de drank, gaat dat altijd daarin over. Dan ben ik drie dagen doodziek, en dat heb ik er niet voor over.»

HUMO Wat doe je als je een aanval hebt terwijl je moet optreden?

Lasoen «Dan ga ik zo laat mogelijk, en iemand moet me dan komen halen. Terwijl ik speel, gaat het altijd goed: dan heb je even die adrenaline die je hoofd nodig heeft. Ik speel dan meestal extra hard om de pijn er, zeg maar, uit te slaan. Maar als ik daarna thuiskom, komt de pijn meteen terug, en vaak drie keer zo hard.»

HUMO Wanneer ben je het allergelukkigst?

Lasoen «Vorige week is mijn vriend naar een optreden komen kijken van Daan, en hij zei achteraf: ‘Ik zie je soms gelukkiger op een podium dan gelijk waar anders.’ Dat is eigenlijk wel aangekomen. Het klopt ook: bij Daan spelen we op een hoog niveau, en op het moment dat we allemaal op hetzelfde level zitten en alles echt helemaal juist klinkt, kan ik echt intens gelukkig zijn. Dan denk ik even aan niks anders meer, alle zorgen vallen dan weg.

»Piet maakt me ook gelukkig, maar in het gewone leven heb ik toch altijd wel iets aan mijn kop. Dat is nu eenmaal mijn persoonlijkheid. Ik denk altijd na over wat er mis kan gaan, want ik wil op alles voorbereid zijn.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234