null Beeld

De 7 Hoofdzonden volgens Kobe Ilsen

Jan Hertoghs

Onkuisheid

HUMO Ik stel me voor dat de vrouwen aan je voeten liggen - en jij daar rijkelijk van profiteert.

Ilsen «Dan moet ik je teleurstellen: ik zit nog maar in mijn tweede relatie.

»Toen mijn grote jeugdliefde me plots in de steek liet, raakte ik totaal in de put. Nee, ik zwierf niet laveloos door de straten; ik zat in mijn kamertje te huilen. Ze was bloedmooi, superintelligent en onwaarschijnlijk gevoelig: dat zijn mijn normen gebleven.

»Vijf jaar later ontmoette ik Laurence, en straks gaan we samenwonen. Ik kan al niet meer wachten om er iets moois van te maken. Als je me over zestig jaar opnieuw komt interviewen en ik heb mijn woord niet gehouden, mag je me billenkoek geven.»

HUMO Laat me raden: in die vijf jaar als vrijgezel stond je elk weekend als een Duracell-konijn te dansen in de Antwerpse discotheek NOXX, en sleurde je elk model mee naar je hol.

Ilsen «Nee, ik ben in heel die tijd hooguit vijf keer met iemand naar bed gegaan. En ik kan supergoed dansen, maar dan wel met Laurence in de woonkamer, de badkamer en dan in de slaapkamer. De NOXX of andere danstenten heb ik nog nooit vanbinnen gezien. Noem me wat dat betreft gerust aartsconservatief: ik voel me daar uitstekend bij.»

HUMO Je bent geen jager?

Ilsen «Tuurlijk wel. Dat zit in mannen ingebakken, zeker bij vrijgezellen. Je gaat meer uit en je hebt meer oog voor. Er zullen in die vijf jaar wel mensen geweest zijn die mij een vrouw hebben zien kussen, maar seks is nooit de motor geweest. Soms wel de motorolie, maar nooit de motor zelf.»

HUMO Je bent voor een snel leven maar tegen snelle seks.

Ilsen «Ja. Vrienden van mij kicken daar wél op: ik veroordeel ze niet, maar begrijp ze ook niet. Niet dat ik bang ben voor ziektes, of om te kwetsen of gekwetst te worden. Seks is gewoon iets heel intiems voor mij. Je moet er allebei helemaal klaar voor zijn. Eerst loop je over van de buitenkant, dan ga je de binnenkant exploreren.

»Ik kan aleen eten aan een tafel die perfect gedekt is en waar geen krasje op het glas zit, als je begrijpt wat ik bedoel. De ober moet zijn stiel kennen, de spijzen moeten vers en gaar zijn, en de wijnen bedwelmend. Als het op seks aankomt, heb ik een zwakke maag. Het heeft ook een hele tijd geduurd voor ik met Laurence in bed ben gedoken.»

HUMO Die vrijgezeljaren moeten een kwelling geweest zijn.

Ilsen «Het was niet de leukste tijd van mijn leven, maar een kwelling? Nee.»

HUMO Misschien ben je te kieskeurig.

Ilsen «Wat is boeiender: een kortgerokte meid die na de opnames van 'Volt' aan de poorten van de VRT staat, de borsten vooruit en de lippen getuit, klaar om je te bespringen? Of iemand moeten veroveren, diep in je reserves moeten tasten? Dat rocksterren met groupies in bed duiken, gaat er bij mij niet in.

»Nu, misschien komt dat ook doordat nog niemand zich ooit écht voor mijn voeten heeft gegooid, met de woorden: 'Grote, fantastische, goddelijke, wereldbekende Kobe Ilsen! Néém me!'»

HUMO Het leven is onrechtvaardig!

U leest het volledige interview op dinsdag 21 september in Humo 3655/38.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234