null Beeld

De 7 Hoofdzonden volgens Sylvia Van Driessche


Jelle De Beule mag dan, samen met de andere Neveneffecten, al weken furore maken in de Eén-hit 'Basta', ook zijn lief en de moeder van zijn peuter Ellis zit niet stil. De vierendertigjarige schone is niet alleen hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie, ze zetelt nu ook in de jury van 'Idool 2011' op vtm, waar ze haar ongezouten mening geeft over de kandidaten: Sylvia Van Driessche.

Diederik Van den Abeele

Enkele quotes uit het interview:
HUMO Ben je vaak ontgoocheld in mensen?

Van Driessche «Ik leg de lat hoog, voor mezelf en voor anderen. Dus ja: ik ben vaak ontgoocheld. Ik heb veel over voor mijn vrienden, en ik verwacht dat zij veel overhebben voor mij. Als ik niet op iemand kan rekenen, omdat hij niet eerlijk is of zijn beloftes niet nakomt, zet ik een punt achter onze vriendschap.»

HUMO Ben jij gemakkelijk om mee samen te werken?
Van Driessche «Mijn medewerkers bij Joepie schrokken in het begin wel even dat ik de lat zo hoog legde, denk ik. Maar ik neem mijn werk en het blad heel serieus.
»Ik zeg altijd waar het op staat. De dingen verbloemen, daar heeft niemand wat aan, en op een redactie met veel deadlines is er gewoonweg geen tijd voor. Als er iets op mijn lever ligt, zég ik dat gewoon, recht voor de raap. En ik heb graag dat anderen dat ook bij mij doen.»

HUMO Vind je het altijd even fijn om een vrouw te zijn?
Van Driessche «Absoluut. Ik ga graag shoppen, laat me graag leiden door mijn intuïtie, kleed me vrouwelijk, en vind het leuk om complimentjes te krijgen. Ik praat ook graag met vriendinnen over typisch vrouwelijke dingen, zoals onze venten en onze gevoelens. Ik sta er altijd van te kijken hoe weinig mannen tegen elkaar vertellen. Als een man bij zijn vrouw weg is, zegt hij daar vaak maar twee woorden over tegen zijn maats, of zelfs helemaal niks. Dat begrijp ik niet.
»Maar de belangrijkste reden waarom ik graag vrouw ben, is deze: in negen maanden tijd kan ik een kindje maken met mijn lijf. Dat is het strafste wat een mens kan doen. Alleen daarom al zou ik nooit een man willen zijn.»

HUMOHoe rijk zou je willen zijn?

Van Driessche «Ik ben blij met wat ik heb. Veel mensen denken dat ze gelukkiger zullen zijn als ze meer geld hebben, maar daarvoor went het veel te snel. Hetzelfde met huizen: iedereen droomt ervan om groter te wonen, maar ook een kast van een villa vind je na twee maanden normaal. Jelle en ik wonen in een vrij klein huis (in Gent, red.) en wat mij betreft zitten we daar nog lang goed.»

HUMO Als er nauwelijks een verschil in seksuele appetijt is, waarom gaan mannen dan naar de hoeren en vrouwen niet?
Van Driessche «Omdat mannen seks blijkbaar gemakkelijker kunnen loskoppelen van affectie. Of zoals die vriend van mij het verwoordde: een man pikt onderweg graag nog een hert mee, omdat hij geëntertaind wil worden. Vrouwen zijn daar veel selectiever in. Ik toch. Als ik niet verliefd ben, moet ik minstens iets voelen voor de man met wie ik naar bed ga.
»Mannen kunnen blijkbaar vrijen met een vrouw voor wie ze niets voelen, die ze zelfs dom vinden. Dat is voor ons heel moeilijk te begrijpen: dat een man, uit pure geilheid, naar bed kan gaan met een vrouw op wie hij neerkijkt. Dus om op je vraag te antwoorden: dáárom gaan mannen volgens mij naar de hoeren, en vrouwen niet.»

U leest het volledige interview op dinsdag 8 februari in Humo 3675/6.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234