null Beeld

De 7 Hoofdzonden volgens Tom Lenaerts

In het Woestijnvis-programma 'Voor eens & voor altijd', elke vrijdag op Canvas, gaat Tom Lenaerts (40) samen met Michiel Devlieger na of de heersende vooroordelen over hun gasten kloppen of niet. Over Lenaerts zelf bestaat er naar ons weten maar één vooroordeel: dat hij de ideale schoonzoon is - beleefd, verstandig, zorgzaam, populair én geestig.

Diederik Van den Abeele

HUMO Waar staat seks op jouw prioriteitenlijstje?

Tom Lenaerts «Zeker in de topvijf. Seks is heel belangrijk voor mij - net zoals voor iedere andere gezonde man van veertig, zeker? - maar het is vooral een basisvoorwaarde voor een goede relatie. Bij goeie seks kun je volledig jezelf zijn én beleef je plezier aan de ander.

»Ik heb de voorbije weken een paar interviews gelezen met Koen Aurousseau en zijn vrouw, naar aanleiding van de film 'SM-rechter'. Het frappeerde mij dat die man telkens zei dat hij er zelf geen enkel plezier aan beleefde om zijn vrouw te pijnigen, maar dat hij het deed 'uit liefde voor haar'. Een heel rare redenering: iets tegen je natuur doen, wat heeft dat nog met liefde te maken?»

HUMO Heb jij al eens betaald voor seks?

Tom Lenaerts «Nee, al heb ik absoluut geen probleem met mensen die dat wel doen. Ik heb wél ooit een vrouw afgewimpeld die met mij naar bed wilde, en die daar zelfs geld voor over had. In die periode presenteerde Walter Grootaers een soort verborgencameraprogramma, waardoor ik dubbel op mijn hoede was. Toen ik wat later besefte dat die vrouw daar niks mee te maken had, voelde ik me bijna schuldig, omdat ik zo bot tegen haar geweest was (lacht). Enfin, het deed me plezier toen ik haar later op een commerciële zender zag verschijnen en in de vakpers vernam dat ze de man van haar leven had gevonden.»

HUMO Wat is de langste periode sinds je kindertijd dat je het zonder seks hebt moeten stellen?

Tom Lenaerts «Ik had mijn eerste relatie toen ik vijftien was: met dat meisje ben ik voor het eerst naar bed geweest. Sindsdien heb ik nooit langer dan een paar weken zonder lief gezeten, tot ik zeventien jaar geleden mijn vrouw heb leren kennen.»

HUMO Ben jij monogaam?

Tom Lenaerts «Ja, natuurlijk.»

HUMO En vind jij dat zij ook monogaam moet zijn - jij die zogezegd niets van je vrouw verwacht?

Tom Lenaerts «Ik verwacht niets, tenzij je een afspraak met elkaar hebt, en zo'n afspraak hébben we. Ik weet niet hoe ik zou reageren als blijkt dat ze met iemand anders naar bed is geweest. Ik ga ervan uit dat ik het er zeer moeilijk mee zou hebben, maar 't zou niet het einde van de wereld zijn, denk ik.»

HUMO Als je je relatie gelukkig noemt, aan wat schrijf je dat dan toe?

Tom Lenaerts «Aan het gevoel dat wij elkaar stimuleren, troosten en beter maken.»

HUMO Ben je tijdens je huwelijk al op een andere vrouw verliefd geworden?

Tom Lenaerts «Dat zijn jouw zaken niet. En nog minder die van de Humo-lezers (lacht).»

undefined

HUMO Was het zo erg, ja?

Tom Lenaerts «Ik kan je wél zeggen tot welk type vrouw ik me aangetrokken voel: een kruising tussen een Française en een Argentijnse, héél vrouwelijk en sensueel. Tineke is zo, en Juliette Binoche ook.»

HUMO Tot slot: stel dat Tineke je een bon cadeau doet om een scheve schaats te rijden, voor wie zou je dan kiezen?

Tom Lenaerts «Op één staat Grace Kelly: een geweldige combinatie van natuurlijke schoonheid, maturiteit, kwetsbaarheid en onvoorspelbaarheid. Ik heb ooit een foto gezien waarop haar gezicht samengesmolten werd met dat van Gwyneth Paltrow: dat had een onaf kantje, waardoor Grace nog onweerstaanbaarder werd. Op twee staat Charlotte van Monaco, en op drie Caroline van Monaco.»

HUMO Amusez-vous.

Tom Lenaerts in Schalkse Ruiters

Tom Lenaerts in 'Mannen op de rand van een zenuwinzinking'

Oliesjeiks:

Poeperkesdag:

Tom Lenaerts in 'Onvoorziene omstandigheden'

Tom Lenaerts in 'Buiten de zone'

Tom Lenaerts te gast in 'De Laatste Show'

Gefressenes funden

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234