'De allerslimste mens ter wereld': de reservebank

Dat er ook politici meedingen naar de titel 'De allerslimste mens ter wereld' zou in normale omstandigheden niet meer zijn dan een vrolijk detail, ware het niet dat de aanslepende regeringsonderhandelingen op elk moment roet in het eten kunnen strooien. Caroline Gennez hield de eer vorige week al aan zichzelf: zolang er geen regering is, doet zij niet mee.

'Er zijn twee opties,' verklaarde presentator Erik Van Looy vorige week in Humo: 'Ofwel wordt de politieke crisis zo acuut dat ze onmogelijk nog naar de studio kunnen komen, ofwel wordt beslist om nieuwe verkiezingen te organiseren: dan gaat er een sperperiode in en vervangen we die politici door mensen die op de reservebank zitten.'

Om te achterhalen wie er in poleposition op die reservebank zit, probeerde Humo de redactie van 'De allerslimste mens ter wereld' achtereenvolgens te paaien, te bedreigen, om te kopen én hun centrale computer te hacken - allemaal zonder succes. Dan maar vijf ex-deelnemers gebeld van wie wij aan ons water vermoeden dat ze kans maken om alsnog voor de leeuwen gegooid te worden: Goedele Liekens (deelgenomen aan seizoen 7), Mieke Debruyne (5), Leen Demaré (2), Saskia De Coster (5) en Jean Paul Van Bendegem (6). Wéten ze eigenlijk dat ze misschien wel op de bank zitten? Zijn ze hun denkspieren al volop aan het losgooien? En zitten ze al aan de kalmeerpillen?

Enkele quotes


Goedele Liekens «Ik heb voor de veiligheid maar een oogoperatie ingepland. Niks ergs hoor, ze gaan gewoon een contactlens inbouwen. Ik dacht: 'Laat ik dat nu maar doen, dan loop ik niet het risico dat ze me alsnog optrommelen voor 'De allerslimste mens'. Maar voor alle zekerheid zit ik elke avond op mijn blote knieën te bidden dat het niet hoeft.»

Mieke Debruyne «Ik in de politiek? Ik mag er niet aan denken: ben ik véél te emotioneel voor. Maar ik heb het beste voor met dit land: laten we dus maar hopen dat er geen nieuwe verkiezingen nodig zijn.»

Leen Demaré «Geen idee of ik op de bank zit, maar ik zou geen seconde twijfelen en direct meedoen.»

Saskia De Coster «Ik beken: het wordt me nu al een beetje zwart voor ogen. Maar dat komt vast omdat er te veel lood in mijn drinkwater zit. Serieus: ik zou wel een klein beetje in paniek raken, maar toch niet hard genoeg om op zolder naarstig op zoek te gaan naar mijn oude schoolschriften.»

Jean Paul Van Bendegem «Zonder overdrijven: het effect van mijn deelname aan 'De slimste mens' was enorm. Ik geef al jaren lezingen voor allerlei culturele organisaties, en sinds 'De slimste mens' is de publieksopkomst letterlijk verdubbeld.

Het volledig artikel leest u in Humo 3666 van dinsdag 7 december 2010.

'De allerslimste mens': Filmpjes van de kandidaten!

Op humo.be/deslimstemens stellen wij vanaf heden dagelijks de nieuwe kandidaten van 's lands populairste tv-quiz aan u voor middels een geestig filmpje, én u kunt zich er bovendien aan een kleine voorspelling wagen: wij vernemen er graag wie volgens u de afvaller van de dag wordt.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234