null Beeld

De Andalusische droom

Twee jaar geleden zei Christian Van Thillo dat de tijd van reality-tv stilaan voorbij is. Valse hoop: van waar wij staan, ziet het genre er nog altijd springlevend uit. Na succesvolle reeksen van 'Boer zkt. vrouw' en 'De beste hobbykok van Vlaanderen' presenteert vtm u heden: 'De Andalusische droom'. Net als in 'De Italiaanse droom' vorig jaar begeleidt Francesca Vanthielen een aantal Vlaamse koppels in hun pogingen om hun vurigste wens - een eigen Bed & Breakfast in een zonnig land - werkelijkheid te maken. Plaats van gebeuren: Osuna in Zuid-Spanje.

Frederick Vandromme

HUMO Is er behalve de locatie nog meer veranderd aan het concept?

FRANCESCA VANTHIELEN «We starten met meer koppels dan vorige keer, en de nadruk ligt ook veel meer op de integratie bij de plaatselijke bevolking. Daarom overnachten ze nu ook allemaal bij een gastgezin.

»In 'De Italiaanse droom' was 'maak van dit pand de mooiste Bed & Breakfast die je je kunt inbeelden' een belangrijke opdracht, maar het domein in Osuna is al van bij het begin ontzettend mooi en overweldigend; dat speelt dus minder mee. Vorig jaar hebben we wat kritiek gekregen dat de B&B te klein was: 'Veel te krap om mensen te laten overnachten en er ook nog eens zelf te wonen.' Geloof me: dat zullen we dit jaar niet horen. Net als vorige keer mag de winnaar de B&B een jaar lang kosteloos uitbaten, alleen hebben ze nu niet meer de mogelijkheid om het pand daarna te kopen - dat zou in dit geval werkelijk onbetaalbaar zijn. Ze kunnen het nu huren, als ze willen.»

HUMO (IJverig alles noterend) Heb je nog iets vernomen van An en Jos, het winnende koppel van vorig jaar?

VANTHIELEN «Niet rechtstreeks, maar ik weet wel dat ze er ondertussen weer vertrokken zijn. Zij heeft een kindje gekregen, dat zal er zeker mee te maken hebben. Voor een baby zorgen én zo'n zaak uitbaten: da's geen voor de hand liggende combinatie, hoor. Een B&B is vollen bak van de lente tot de late zomer, en je kan niet zomaar om vijf uur 's middags stoppen met werken, hè.»

HUMO De kandidaten worden net als vorig jaar beoordeeld door een geheime dorpsraad. Hanteren ze in Spanje andere criteria als in Italië?

VANTHIELEN «Eigenlijk niet. De consejo zoekt gewoon uit wie van de koppels het beste in hun dorp past, en wie ze het meest geschikt achten om een B&B open te houden. Maar natuurlijk letten de raadsleden onderling wel op andere dingen. Van 'Spreken ze nu nog altijd onze taal niet?' over 'Ze zijn niet vriendelijk genoeg!' tot 'Die vrouw is té mooi.' (lacht) Echt gebeurd, in de vorige reeks. Toen was er een jonge vrouw van rond de twintig bij: een ranke, slanke verschijning met mooie blonde haren. Alle vrouwen van het dorp zeiden meteen: 'Die blijft hier niet wonen!' 't Is een reden als een ander, zeg maar.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234