null Beeld

De andere kant: op zoek naar de man in Roos Van Acker

Over enkele weken wordt op Humo's jaarlijkse Pop Poll-festijn duidelijk of u Roos Van Acker (30) nog maar eens uit de kleren wil zien gaan. Vandaag al maakt genoemde Roos, tevens ceremoniemeester van 'Peking Express: Zuid-Amerika', u diets wat u in dat geval kan verwachten: 'Er zit een klein, vettig mannetje in mij geklemd.'

Redactie

Wij zijn het niet, kunnen we u met de hand op het hart zeggen, want wij zaten gewoon voor haar, met een bandrecordertje, een begrijpende, professionele blik en een hoop vragen. De Andere Kant van Roos Van Acker!

ROOS VAN ACKER « Ik weet ook niet waarom, maar ik zeg nogal vaak dat ik een halve vent ben. Ook tegen mezelf: als ik zenuwachtig ben of het lastig heb, ga ik voor de spiegel staan, klop mezelf op de borst en zeg: 'Who's the man!?' Dat helpt. Ik laat - om maar eens iets mannelijks te zeggen - ook graag scheten. Ik vind het echt leuk om met mijn vriend in de zetel een om-het-luidst-wedstrijdje te houden. 't Maakt het competitiebeest in me wakker: de laatste tijd doet hij het iets beter en ik krijg het gevoel dat ik daar dringend iets tegenover moet zetten.

» Toen we vorig jaar in Tibet zaten voor 'Peking Express' heeft een van onze klankmannen een scheet gelaten van 25 seconden lang. Dat weet ik nog goed, want we hebben het getimed. We zaten toen op 5000 meter; door die hoogte zwelt je buik helemaal op en daar moet je enorm van knallen. Zoiets vind ik plezant. Is dat een mannelijk trekje of is mijn anale fase nog niet helemaal uitgedoofd?»


HUMO Vertel jij het maar. Heb je als kind ooit gewenst dat je een jongetje was?

VAN ACKER « Ja! Nu nog altijd trouwens. Volgens mij is het voor een man gemakkelijker om gehoord te worden; om op tafel te kloppen en je gedachte te zeggen. Ik heb al vaak duopresentaties met mannen gedaan, en ik krijg dan altijd de indruk dat we niet helemaal als gelijken beschouwd worden. Stom voorbeeld: als ze ons iets willen uitleggen, richten ze zich haast altijd tot mijn mannelijke collega. Ik weet het; het klinkt heel kneuterig wat ik nu zeg, maar het is wel zo. Misschien is de televisiewereld één groot mannenclubje - ik weet het niet. In elk geval heb ik al heel vaak na een 'Peking'-opnameperiode gezegd: ik wou godverdomme dat ik een man was.

» Ik heb het Humo-interview met Tom Lenaerts gelezen. Het ging er ondermeer over dat vrouwen zo zelden een eigen televisieprogramma dragen, en zich nog altijd tevreden moeten stellen met de rol van assistente of sexy sidekick. Tom zei: 'Vrouwen klagen daar vaak over, maar ze blijven wel met veel plezier in hun blote kont voor P-Magazine poseren. Als ze serieus genomen willen worden, waarom doén ze dat dan nog?' Ik heb me toen stiekem heel kwaad gemaakt. Hij had wel gelijk, maar ik dacht toch: Tom, je bent een paar vrouwen vergeten. Mij, bijvoorbeeld. Ik doe dat niét!»


HUMO Je zei ooit: 'Als er eens een oudere of minder aantrekkelijke vrouw een eigen televisieprogramma krijgt...'

VAN ACKER « '... knal ik honderd flessen champagne open.' Zover is het niet gekomen toen Frieda Van Wijck 'De Laatste Show' ging presenteren, maar ik heb wél een rondedansje gemaakt. Het is geen cadeau om Mark Uytterhoeven op te volgen, maar ze doet dat heel goed. Ik ben blij dat het kan, maar het zou nog veel méér moeten gebeuren.

» Vrouwen moeten bijna jong en kirrend zijn en er goed uitzien om aan de bak te komen, maar bij mannen is het net omgekeerd: daar is mooi zijn vaak een nadeel. Waarom vindt iedereen het oké dat Marc Reynebeau in de vorige reeksen van 'De slimste mens' de kandidaten tot op het bot zat af te kraken? Omdat zijn ene oog foert zegt tegen zijn andere; daarom. Zet daar een mooie man en ik ben er zeker van dat niemand die moppen nog pikt.»


HUMO Trek jij eigenlijk graag op met mannen?

VAN ACKER « Ja, omdat ze veel beter kunnen relativeren. Als we 'Peking Express' maken, ben ik blij dat de crew voor 90% uit kerels bestaat. 'Peking' is afzien en chaos en miserie. Er gaat verschrikkelijk veel fout: proeven die uitlopen, helikopterpiloten die er onderuit muizen, noem maar op... En op die slechte momenten heb je mannen nodig; die slagen erin eens goed te lachen met alle miserie. Vrouwen hebben sneller de neiging om te gaan zagen, maar dat draait je alleen maar dieper in de stront - als ik het even plastisch mag uitdrukken.»

Humo's Grote Peking Express-wedstrijd

undefined

Mocht u in de komende dagen Roos Van Acker langs de weg zien staan liften met een bordje 'Rio De Janeiro': niet doorrijden omdat u denkt 'daar moet ik toch niet heen'. De kans is namelijk groot dat de betreffende Roos Van Acker slechts een kartonnen kopie is van het origineel, en dat u, door haar een lift aan te bieden, uzelf een leuk cadeau schenkt. Hoe? Dat vertellen we u hier.

Vertel het aan Humo: hebt u goede liftverhalen?

undefined

Klopt het dat liftende meisjes sneller worden meegenomen? Welke lifttactieken hebt u ooit gebruikt, en vooral: werkten ze? Wat is uw strafste liftverhaal? Vertel het in alle anonimiteit op ons forum, en check meteen wat de andere Humo-lezers te melden hebben. Duim omhoog!

Het volledig interview met Roos Van Acker vindt u in Humo 3469

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234