De andere kant: op zoek naar de vrouw in Helmut Lotti

'Als 25 miljoen mensen zeggen dat wat ik doe geweldig is en één zegt van niet, dan ben ik daar nog altijd kapot van.' Humo sprak met Helmut Lotti.

'Vijfentwintig keer,' zegt Helmut Lotti (36), 'heb ik vandaag naar Hildegarde gebeld om te vragen of ik nog op nummer één sta.' Bijna dertien miljoen cd's heeft hij verkocht, zijn nieuwe plaat 'The Crooners' is nu al goud, maar dát wil hij nog altijd: eerste zijn in de hitparade. Het competitiebeest roert zich nog wild. Die drang om te winnen is, zeg ik, alvast een vrij mannelijke eigenschap. 'O ja?!' antwoordt hij strijdvaardig, en hij begint meteen onomwonden zijn visie op vrouwelijkheid te onthullen.

HELMUT LOTTI « Jij denkt dat vrouwen niet willen winnen? Haha! Ik heb vanmorgen nog iets gelezen - ik geloof in P-magazine - over een vrouw die naar een speciaal centrum was geweest waar ze dieren africhten; achteraf kon ze die filosofie dan toepassen op haar partner en hem dresseren via beloning en straf, ha! Ze ging ervan uit dat het moest werken omdat mannen ook zoogdieren zijn. Als dat geen bewijs is dat vrouwen ook geïnteresseerd zijn in macht en winnen (lacht).

» Ik weet het niet, hoor, welk geslacht nu het sterke en welk het zwakke is. Ik heb deze week nog zitten denken: als mannen de kinderen baarden, zouden er niet veel kinderen zijn. Ik zou het in ieder geval nóóit durven. Ik zou die pijn niet kunnen verdragen.»


HUMO Bert Anciaux droomde er juist van. Hem leek het de ultieme combinatie van pijn en genot.

LOTTI « Allez jong! Zelf heb ik liever alleen maar genot.

» Ik hoop dat ik de pijn kan uitstellen tot het moment dat ik definitief moet gaan. Ik heb geen probleem met psychische pijn - die heb ik al zoveel gehad, daar ben ik in gehard. Maar fysieke pijn: als ik me daartegen kan beschermen, zal ik dat meteen doen.»


HUMO Je bent opgevoed door een heel sterke moeder.

LOTTI « Ja. Ze heeft voor het grootste deel heel alleen haar gezin gerund, en ze heeft dat fantastisch gedaan. Ze was kapitein én boegbeeld van het schip. Ze reed elke dag rond met haar soep of ijs, werkte keihard, heeft ook nog vier kinderen op de wereld gezet en is toch nooit haar levenslust verloren. Als zij op tv ziet hoe vrouwen tijdens een bevalling hele ziekenhuizen bij elkaar schreeuwen, krijgt ze de slappe lach.

» 't Is geen gewone, mijn moeder. Ze is onlangs gevallen, haar schouder was uit de kom. Daarmee is ze zelf naar de dokter gestapt, die haar meteen naar het ziekenhuis stuurde. Daar vroegen ze haar: 'Mevrouw, heeft u geen pijn? Als wij hier wielrenners binnenkrijgen met hetzelfde, liggen ze hier te kermen en te kreunen.' Waarop mijn moeder: 'Mja, plezant is anders.' De artsen stonden versteld. Ze hebben alles pas onder narcose weer in elkaar kunnen steken.»

Lees meer over de vrouw in Helmut Lotti in Humo 3451

'HELMUT LOTTI: DE CROONERS'
VTM, zondag 29 okt., 22 u.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234