null Beeld

De babyfluisteraar: Derek Ogilvie komt naar Vlaanderen

Sinds vtm eind 2010 aankondigde Derek Ogilvie naar Vlaanderen te zullen halen, lieten honderden ouderparen weten maar wat graag met de man in zee te willen gaan. Volgende week is het zover: in de nieuwe realityserie 'De babyfluisteraar' zal het Schotse medium op telepathische wijze met baby's en kleine kinderen communiceren in de hoop kleine en grote vraagstukken op te lossen.

Diederik Van den Abeele

Ondertussen schieten sceptici en wetenschappers hem genadeloos af en noemen hem een bedrieger en een oplichter. 'Onzin,' schiet Ogilvie terug. 'Ik heb een gave, en ik gebruik die om mensen te helpen.'

Enkele Quotes

«Ik werk voor honderd procent telepathisch: alle gedachten en gevoelens worden overgedragen zonder taal of technische hulpmiddelen. Nu eens vang ik beelden op: stilstaande, zoals een foto, of bewegende, zoals een film. Dan weer vang ik geluiden of woorden op, en soms zelfs hele conversaties. Voor zover ik weet ben ik de enige in de wereld die op die manier met kinderen kan praten.»

«Als ik tegen een moeder kan zeggen dat zij tien jaar geleden, op een zondagmiddag tijdens de zomervakantie, van een paard is gevallen en twee bovenste snijtanden heeft gebroken, heb ik bewezen dat ik geen bedrieger ben. Dan zal ze me ook geloven als ik daarna over de problemen van haar kind begin.»

«Mijn hersenen functioneren anders dan de jouwe. Ik heb ze een paar jaar geleden laten onderzoeken door Gerald Gluck, een hersenspecialist in Florida. Hij stelde vast dat de activiteit in mijn rechter prefrontale cortex - het gebied dat verantwoordelijk is voor non-verbale communicatie - extreem hoog is als ik met baby's of geesten praat. Die hoge activiteit komt maar bij 0,3 procent van alle mensen voor, vertelde hij me.»

«Ik mag niet te veel in de buurt van microgolfovens en gsm-masten komen: mijn kortetermijngeheugen lijdt onder de straling, en mijn gevoeligheid voor non-verbale communicatie neemt af. Daarom heb ik mijn huis met stralingswerende verf laten schilderen, en op reis kies ik voor hotels zonder wifi. Merk ik dat er toch straling is, dan wikkel ik mijn hoofd in een speciaal deken dat die tegenhoudt. Anders doe ik geen oog dicht.»

«Ik heb leren aanvaarden dat sommigen totaal niet snappen waar ik mee bezig ben - ik leef nu eenmaal in een wereld vol ongelovige thomassen - maar dat geeft hun nog niet het recht om mij een leugenaar te noemen. Dat vind ik vreselijk; mijn ouders me hebben geleerd om nóóit te liegen. Ik ben geen charlatan. Het is toch niet omdat een paar helderzienden dat wél zijn, dat alles wat met het paranormale te maken heeft niet deugt?»
U lees het volledige interview in Humo 3683 van dinsdag 5 april.

Bekijk de documentaire 'The Million Dollar Mind Reader', waarin Derek Ogilvie wordt onderzocht door hersenspecialist Gerald Gluck en op de testbank gelegd door scepticus James Randi.

null Beeld

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234