null Beeld

De Biker Boys: Umesh 'Haldis' Vangaver

Veel woorden had fixer Haldis in ‘De Biker Boys’ niet nodig om het tot cultfiguur te schoppen. We vroegen Umesh Vangaver, die al enkele jaren tv-ervaring achter de schermen heeft, hoe hij met radio, tv en internet omgaat. Ziehier wat hij ons fikste:

nn

HUMO Hoeveel radio- en tv-toestellen heb je in huis?

Umesh Vangaver «Ik heb één tv-toestel en geen radio. Ik gebruik een draadloze geluidsbox die via wifi in verbinding staat met het internet en met mijn Mac. Ik luister via het internet vaak naar de Nederlandse Radio 1. Goeie reportages en goeie redacties hebben ze daar.»

HUMO Wat zijn je favoriete tv-programma’s van dit moment?

Vangaver «‘De Biker Boys’. Ook het programma ‘Vijf jaar later’ met Jeroen Pauw, rond elke jaarwisseling, vind ik zeer interessant. Hoe verwachtingen van bekende Nederlanders tegen het licht van deze tijden worden gehouden. Ook ‘College Tour’ met Twan Huys is fijn! Op kerstavond heb ik daar een leuk interview met John Cleese gezien.»

HUMO Wat is het beste tv-programma aller tijden?

Vangaver «Ik hou erg van de humor van ‘De Biker Boys’, het geinige, op het gênante af. Tv waarbij de lijn tussen fictie en realiteit lijkt te verdwijnen. ‘The Office’ is daar een legendarisch voorbeeld van. ‘Derek’, ook van Ricky Gervais, is recenter, en ook geweldig.»

HUMO Wat is het meest beklijvende tv- en/of radiomoment

Vangaver «9/11. Ik was toen 18, dus dat blijft wel bij. Ik heb tot diep in de nacht van de ene zender naar de andere gezapt om de laatste nieuwtjes te zien en te horen.»

HUMO Wat is het grappigste dat je ooit op tv hebt gezien?

Vangaver «Het dansje van David Brent in ‘The Office’. En als goede tweede: een viertal niet al te snuggere vrouwen dat wordt geïnterviewd in de talkshow ‘Jensen!’, op de Nederlandse commerciële televisie. De antwoorden zijn zo buitenaards dat het erg grappig wordt. ‘Hoeveel eieren zitten er in een dozijn?’ ‘Geen idee!’»

HUMO Wat mis je in het huidige tv- en/of radioaanbod?

Vangaver «Ik mis een Amerikaans gestileerde talkshow zoals ‘Conan’ met Conan O’Brien. Zo’n rasentertainer missen we hier toch.»

HUMO Welke radiofiguur moet dringend zijn eigen tv-programma krijgen, en/of vice versa?

Vangaver «Ik heb niet het gevoel dat de meeste overstappen eclatante successen zijn. Het zijn twee totaal verschillende vakgebieden. Laat de goeie radiomakers maar zitten waar ze zitten.»

HUMO Voor welk tv-gezicht zap je onmiddellijk weg?

Vangaver «Ik heb jarenlang met veel plezier naar ‘The Tonight Show’ met Jay Leno gekeken. Maar sinds Jimmy Fallon het heeft overgenomen, kijk ik bijna nooit meer. Bij hem gaat het meer om spelletjes spelen dan om een goed gesprek. De mix is ook zoek.»

HUMO Wie is je favoriete tv-anker?

Vangaver «Ik vind Dany Verstraeten top! Die man houdt perfect het evenwicht tussen enige sérieux en de vertellende stijl die ze bij VTM zo graag hanteren.»

HUMO Ben je ooit verliefd geweest op een tv-figuur?

Vangaver «Misschien een beetje op Gina Bellman, Jane in de Britse serie ‘Coupling’. Een heel mooie én grappige vrouw.»

HUMO Wat is je guilty pleasure op radio en/of tv?

Vangaver «Ik kijk niet graag naar kookprogramma’s, maar bij Rick Stein blijf ik altijd hangen. Die man is een personage én een goeie kok. Een beetje meer grumpy op tv kan ik wel appreciëren.»

HUMO Welke dvd-serie zou je meteen (her)bekijken als je een paar dagen kijktijd cadeau krijgt?

Vangaver «‘Coupling’. Al enkele jaren oud, maar met een eenvoudige setting en goede personages zonder te veel in die typische BBC-humor te vallen. En ook ‘The Sopranos’ – dat is al even geleden. Die serie wordt waarschijnlijk alleen maar beter als je er al enkele jaren niet meer naar gekeken hebt.»

HUMO Hoeveel digitaal opgenomen programma’s staan nog klaar om bekeken te worden?

Vangaver «Een dertigtal. Ik kom er nooit toe ze te bekijken. Vooral films blijven digitaal stof vangen.»

HUMO Welke digitale zender bekijk je best wel vaak?

Vangaver «Acht, omwille van de series. Jammer dat die zender niet meer geld in Vlaamse fictie pompt.»

HUMO Kijk je ook tv via je computer of je tablet?

Vangaver «Ik heb een YouTube-account en ik heb me geabonneerd op een veertigtal kanalen. Ik bekijk zowat dagelijks de beste fragmenten van buitenlandse shows, zoals ‘Top Gear’, ‘Conan’ en ‘Pauw’. Ook ‘Voetbal International’ vind ik erg grappig. Haal René van der Gijp naar de Vlaamse tv, a.u.b.!»

HUMO Spendeer je meer tijd aan internet dan aan televisie?

Vangaver «Dat is ongeveer fiftyfifty. Ik probeer als tv-maker alle nieuwe shows minstens één keer gezien te hebben.»

HUMO Heb je weleens je eigen naam gegoogeld?

Vangaver «Ja. Ook voor ‘De Biker Boys’. Ik ben enorm op mijn privacy gesteld en ik verbaas me erover hoeveel persoonlijke gegevens ongevraagd op het internet verschijnen. Misdadig!»

HUMO Kom je weleens op pornosites terecht?

Vangaver «Alleen per ongeluk, als iemand mij geduwd heeft of zo.»

HUMO Hoeveel vrienden heb je op Facebook?

Vangaver «Een zeventigtal, genoeg om het overzichtelijk te houden. Ik ben wel op zoek naar een manier om mensen die Haldis graag bezig zien en erover praten, te bedanken voor de leuke commentaren, maar die manier heb ik nog niet gevonden.»

HUMO Kun je op vakantie twee weken zonder tv, radio of internet?

Vangaver «Tv en radio lukt prima, internet iets minder. Maar hoeft dat? Vakantie betekent niet noodzakelijk dat je je moet afsluiten van alles wat je gewend bent.»


Bekijk: 'Sharing is caring'

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234