null Beeld

De Boxy's: 'Geen kwaad woord over Bart De Pauw, een superpersoon!'

Bij VIER zijn ze er vast van overtuigd dat er nog rek zit op de gebroeders Boxy: ondanks hun faliekant afgelopen avontuur op Vitaya (‘Boxy & Boxy’ moet wel het minst bekeken programma van 2016 zijn geweest) mag het koddige traiteursduo vanaf komende woensdag zowaar pal in primetime het beste van zichzelf geven in ‘De Boxy’s’. Wat dat programma precies inhoudt, krijgen we bij afwezigheid van Stefan enkel uit de mond van Kristof Boxy te horen.

Noud Jansen

Kristof Boxy «’t Is een soort ontdekkingsreis, waarbij we in verschillende landen evenveel verschillende eetculturen ontdekken. ’t Is te zeggen: in iedere aflevering worden we eropuit gestuurd door een Bekende Vlaming, die ons een opdracht geeft. Zo hebben we van Peppe Giacomazza een rondreis door la bella Italia mogen maken om streekproducten bij elkaar te zoeken. En van Jani Kazaltzis moesten we naar Tomorrowland gaan. Nu, ik kan u in alle eerlijkheid zeggen: dat is werkelijk waar een superbelevenis geweest.»

HUMO Wat vond u er precies zo super aan?

Boxy «Alles! Ik heb het in het algemeen nochtans niet zo voor massa’s. Ik vraag me altijd af: ‘Hoe raak ik hier weg als er iets gebeurt?’ Maar op dat Tomorrowfestival had ik helemaal niet dat gevoel: het is zo ruim, zo mooi, zo groots opgevat! Neen, het was een ervaring die een on-waar-schijn-lij-ke indruk op mezelf en op mijn broer heeft gemaakt. Al was het verdorie niet makkelijk om dat tentje op te zetten (lacht). Ja, kijk: wij hadden dat nog nooit gedaan, en bovendien hadden de makers ons de moeilijkst op te zetten tent uit de hele winkel meegegeven, om ons te ambeteren. Wat dus betekende dat we noodgedwongen contact moesten zoeken met de overige campinggasten, mensen die wél wisten hoe je een tent opzet. Ik kan u verzekeren, daarvoor moesten we toch even een grens over.»

HUMO Hoezo?

Boxy «Je zou het misschien niet zeggen, maar van nature zijn mijn broer en ik eerder timide van aard. We kijken altijd eerst even de kat uit de boom, we nemen niet graag zélf de eerste stap. Dat hebben we moeten afleren voor dit programma, en Bart De Pauw, de regisseur, heeft ons daar geweldig goed bij geholpen. Ik ga hier heel eerlijk in zijn: wij hebben een uitstekend contact met Bart De Pauw gehad, en we hebben niets kwaads over hem te zeggen. Een superpersoon, net zoals het hele programma één superbelevenis was.»

HUMO Was er een aflevering bij die u nog superder vond dan de rest?

Boxy «Nee, ik vond ze allemaal even super. Maar ik zal u zeggen: we hebben voor één aflevering een parachutesprong gemaakt, en dat was een gebeurtenis die ik toch wel in de top tien zou plaatsen van de meest supere gebeurtenissen in mijn leven. Ik was er vrij relaxed voor, omdat ik tot het laatst dacht dat het een grap was en dat ze ons niet echt zouden laten springen. Nee, dus! (lacht) Maar een onwaarschijnlijk avontuur, hoor. Werkelijk on-waar-schijn-lijk.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234