null Beeld

De callboy in Jan Eelen: 'We zien wel waar onze fantasie ons heenleidt'

Het was te verwachten, en het is dan ook gebeurd: ‘Callboys’ heeft groen licht gekregen voor een tweede seizoen. Érrug benieuwd wat Jan Eelen er ons al over te melden heeft.

Noud Jansen

Jan Eelen «Ik moet je teleurstellen: ik heb er echt nog niks noemenswaardigs over te melden.»

HUMO Helemaal niks?

Eelen «Helemaal niks: er is gewoon nog geen scenario. Ja, bij Telenet hebben ze wel al summiere samenvattingen van de afleveringen gekregen – dat zijn we verplicht – maar zij beseffen heel goed dat Youri (Boone, coscenarist, red.) en ik organischer te werk gaan dan de meeste scenaristen – we zien wel waar onze fantasie ons heenleidt. Er staan op dit moment ook nog vier of vijf opties voor hoofdverhalen open, al wil ik daar echt nog niks over vertellen. Enfin, je mag ervan uitgaan dat de vier hoofdpersonages er weer zullen bij zijn. Net als het gros van de nevenpersonages.»

HUMO In de laatste aflevering van het eerste seizoen zagen we hoe de kist van Jay Vleugels (°1985-†2016) op de tonen van ‘Brothers in Arms’ de oven in verdween, en hoe zijn broer Jeremy vervolgens zijn plaats innam bij de callboys. Ik ga ervan uit dat dat het vertrekpunt is van de tweede reeks?

Eelen «Goed geprobeerd (lacht). Wat ik je wél kan vertellen, is dat ik er erg veel zin in heb. Tijdens de opnames van het eerste seizoen merkte ik dat ik beter dan vroeger weet waar ik mee bezig ben, door mijn ervaring. En dat schept rust.»

HUMO Heb je gekeken naar de recente heruitzendingen van ‘Het eiland’?

Eelen «Ik heb drie of vier afleveringen gezien, ja, omdat ik benieuwd was of het ritme nog overeind bleef. Wat het geval was.»

HUMO Ik heb hard moeten lachen bij de scène waarin Alain plots een nieuwe lach heeft, en...

Eelen «...door toedoen van Franky zijn oude zeehondenlach terugvindt? De beste scène van heel ‘Het eiland’, als je het mij vraagt.»

HUMO Wat vond je de beste scène uit het eerste seizoen van ‘Callboys’?

Eelen «Ik twijfel tussen de scène waarin Bruno (Vanden Broecke) het hoofdkwartier van de callboys binnendringt en de tent volschiet met een paintballgeweer, en de scène waarin Kjetl Benson de callboys op zijn bureau uitnodigt, en om de toon te zetten meteen al een koppel zatsuballen uit zijn gat trekt. Die scène duurde wel twintig minuten, en in die twintig minuten zie je enkel zittende mensen op één locatie. Erg bevredigend als het lukt om zoiets toch spannend te houden.»

HUMO Meer van dat in het tweede seizoen!

Eelen «My aim is to please.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234