null Beeld

De comeback van 'Bevergem': tijd om te nurfen!

Bevergem’, winnaar van de Ha! van Humo 2015, wordt vanaf deze week heruitgezonden op Canvas. Nurfen! En ook: even bellen met regisseur Gilles Coulier, die momenteel tot over zijn oren in de opnames van ‘De dag’ zit, de allereerste fictiereeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu.

Gilles Coulier «We zijn nu volop bezig met de nachtopnames – ironisch voor een serie die ‘De dag’ heet, ik weet het – en die blijken behoorlijk slopend. Maar bon, het ziet ernaar uit dat we iets strafs aan het maken zijn.»

HUMO Hadden jullie dat gevoel ook tijdens de shoot van ‘Bevergem’?

Coulier «We dachten wel dat ‘Bevergem’ zou aanslaan, maar dat het zo’n vaart zou lopen, had niemand van ons durven dromen. Meer dan 600.000 mensen keken op een doordeweekse dinsdag naar Canvas dankzij ‘Bevergem’: da’s immens veel, hè.»

HUMO Op een bepaald moment was er zelfs sprake van een regelrechte hype: er kwam een ‘Bevergem’-soundboard, een ‘Bevergem’-T-shirtlijn, om nog maar te zwijgen van de fel gecontesteerde ‘Bevergem’-fietsroute.

Coulier «Die mediahype heeft ons natuurlijk geen windeieren gelegd. Maar nog voor de eerste aflevering werd uitgezonden, hadden we zelf al zorgvuldig uitgedacht hoe we mensen naar ‘Bevergem’ zouden lokken. We wisten dat we de kijkers zover moesten krijgen om de eerste aflevering een kans te geven – daarna zouden ze het universum van ‘Bevergem’ wel trouw blijven.»

HUMO De herhalingen lopen op Canvas. Zou het niet fijn zijn geweest om ‘Bevergem’ eens op het Eén-publiek los te laten?

Coulier «Ja, tuurlijk: wie weet hoeveel volk de serie op pakweg een vrijdagavond naar Eén zou lokken? Maar ik denk dat Canvas erg trots is op ‘hun kindje’ en terecht: wij mochten dan nog zo zeker zijn dat we een sterke reeks hadden gemaakt, je hebt natuurlijk ook een zender nodig die voluit voor zo’n eigenzinnig project durft te gaan, en dat was Canvas. ‘Bevergem’ was absoluut geen evidente keuze, en toch hebben zij ons van meet af aan het nodige vertrouwen geschonken.»

HUMO Komt er ooit nog een tweede seizoen van ‘Bevergem’, denk je?

Coulier (stellig) «Nee. Ik ben heel erg van het principe: als je iets goeds gemaakt hebt, maar je kan het op korte termijn niet minstens evenaren, doe het dan niet. Aan de eerste reeks van ‘Bevergem’ hebben we meer dan vier jaar gewerkt. Een tweede seizoen zou minstens zoveel tijd vragen. En ik denk niet dat mensen in 2021 nog op een nieuwe ‘Bevergem’ zullen zitten wachten (lacht).»

HUMO A propos, is dat winnaarsgeld van de Ha! van Humo er eigenlijk al doorgejaagd?

Coulier «Nee, dat staat nog steeds op onze bankrekening... We hadden afgesproken om eens goed te gaan feesten met de hele cast en crew, maar dat is er, helaas, nog altijd niet van gekomen. Maar deze zomer brengen we daar verandering in!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234