null Beeld

De comeback van Roos Van Acker: 'Jongeren herkennen Mark Uytterhoeven niet meer, en mij staat hetzelfde te wachten'

Geen betonstop op uw tv-scherm: op VIER start deze week het nieuwe seizoen van ‘Huizenjagers’, het programma dat de calvarietocht van een stulpje vinden akelig accuraat weet weer te geven – tot de overactieve makelaars toe. Woensdag kunnen die hun verblindende optimisme richten op niemand minder dan Roos Van Acker, die met haar vriend op zoek gaat naar ‘een kerk, kapel, vuur- of watertoren in de Mechelse rand.’ Geen grap!

Roos Van Acker «Ik woon al een hele tijd in een mooie loft in Mechelen, maar ik heb geen tuin. Tijd voor iets nieuws dus, en mijn vriend heeft nu eenmaal een bedrijf waarmee hij unieke panden ombouwt. Zijn kantoor heeft hij gevestigd in een oude watertoren, en in een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog heeft hij een schuilplaats voor vleermuizen ingericht.

»Zulke panden vinden op de gewone huizenmarkt is niet makkelijk, dus hoopten we wat hulp te krijgen bij ‘Huizenjagers’.»

HUMO En, gelukt?

Van Acker «Zonder al te veel weg te geven: over één vondst waren we zeer enthousiast, we overwegen er een bod op te doen.»

HUMO Net voor de zomer was je even te zien in de ‘Homo Universalis’-rubriek van ‘Iedereen beroemd’. Je moest de afvaller bepalen bij wijze van een eilandraad à la ‘Expeditie Robinson’.

Van Acker «Dat was vreselijk voor de deelnemers: plots moesten ze zélf iemand wegstemmen. Ik was de boeman (lacht).»

HUMO Jouw laatste aflevering van ‘Expeditie Robinson’ werd al in 2004 uitgezonden: veertien jaar geleden, en toch blijven we je ermee associëren. Vreemd?

Van Acker «Fijn, toch? De comeback die er nu aan zit te komen op VIER gaat voor mij gepaard met heel wat nostalgie. Ik vind het goed dat er voor het eerst sinds lang weer onbekende deelnemers te zien zijn, in plaats van BV’s.»

HUMO Bartel Van Riet zal het nieuwe seizoen presenteren. Tevreden met je opvolger?

Van Acker «Zeker. Het klopt ook, hè? Bartel is de groene jongen van VIER. Niemand geschikter om op een onbewoond eiland te zetten.»

HUMO Ben jij niet gepolst om te presenteren?

Van Acker «Nee, maar dat hoeft ook niet meer voor mij.»

HUMO Het nieuw academiejaar zit eraan te komen, ook voor jou: je geeft les op de Thomas More-hogeschool in Mechelen.

Van Acker «Ik geef mondelinge communicatie: ik leid de woordvoerders van morgen op. En dat zijn er enorm veel: dit jaar krijg ik 200 studenten voor me.»

HUMO Ben je bang dat er ooit een generatie voor je zal zitten die jou niet meer herkent van het scherm?

Van Acker «Nee, dat moment zit er sowieso aan te komen. Kijk naar Mark Uytterhoeven: hij geeft les aan dezelfde hogeschool en bij hem gebeurt dat nu al regelmatig.

»Vroeger haalde ik mijn voldoening uit de wereld afreizen voor tv-programma’s, vandaag haal ik die uit kennis doorgeven. Dus nee, ik zal er niet rouwig om zijn mocht de jeugd me op een dag niet meer kennen. Het is maar tv, hè.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234