null Beeld

De finale van 'Belgium's Got Talent': de gezelligheidsmens in An Lemmens

An Lemmens, getalenteerd jurylid in ‘Belgium’s Got Talent’, maakt zich op om de eeuwige roem uit te delen. ‘Ik kan er echt van genieten als ik een goede danser aan het werk zie.’

Tom Raes

'Ik zou kunnen meedingen naar het wereldrecord Kinder Bueno's verslinden'

HUMO Wie niet de finale heeft gehaald, tot jouw spijt: de student die in de voorrondes een wereldrecord scherper wilde stellen door in één minuut zoveel mogelijk flans te verorberen zonder handen.

An Lemmens «Ik heb me ziek gelachen met die kerel. Het was eigenlijk te belachelijk voor woorden, en dat iemand het lef had om zoiets te komen doen op een podium, vond ik op zich al bewonderenswaardig (lacht). Maar dat hij niet in de finale zit, is ergens correct. Je kunt iemand die zoveel mogelijk flans opzuigt, bezwaarlijk het grootste talent van België noemen. Maar die jongen heeft wel iets in gang gezet: iedereen praat erover, en ik vermoed dat er de voorbije weken heel wat flan challenges zijn gehouden in Vlaanderen.»

HUMO Welke act is jouw favoriet in de finale?

Lemmens «De beste act van dit jaar vind ik die waarvoor ik in de voorrondes de golden buzzer heb ingedrukt, de knop waarmee je een kandidaat meteen naar de volgende ronde kunt sturen: Avant Garde Collective. Een danscrew, maar geen gewone. Ik vind ze zó origineel en artistiek dat ze het concept ‘dansgroep’ overstijgen. Ze hebben een heel goede kans om de finale te winnen.»

HUMO Hoe komt het dat er ook aan ‘Belgium’s Got Talent’ zoveel dansgroepen deelnemen? Daar heb je toch andere programma’s voor?

Lemmens «Die zijn nu niet op antenne, hè. Vroeger had je ‘So You Think You Can Dance’, maar nu is er niets meer waar zulke groepen terechtkunnen. En ik ben net blij dat zoveel dansacts meedoen aan ‘Belgium’s Got Talent’. Ik kan er echt van genieten als ik een goede danser aan het werk zie. En bij een act als Avant Garde Collective heb ik geen seconde getwijfeld: golden buzzer!»

HUMO Nog een opvallende act in deze editie: de hypnotiseur die mensen uit het publiek haalde, hen hypnotiseerde en een brug met hen vormde. Daarna moest jij over die brug lopen.

Lemmens «Ik sta nooit te springen als ik bij een act betrokken word (lacht). ‘Laat mij maar achter mijn jurytafel zitten,’ denk ik dan. Niet weten wat er gaat gebeuren, vind ik eerlijk gezegd niet zo tof. En zeker niet als er hypnose mee is gemoeid. Ik vind dat heel intrigerend, maar ook een beetje freaky. Er zijn vroeger al goochelaars en mentalisten aan bod gekomen in ‘Belgium’s Got Talent’, maar bij hen weet je: het is een trucje, niets aan de hand. Bij de mensen die die brug vormden, was het anders: ze waren écht zo stijf als een plank. Ik begrijp niet hoe zoiets mogelijk is. Toen ik op het podium werd geroepen, was mijn eerste reactie: ‘Ben ik gehypnotiseerd zonder dat ik het wist? Roept hij me daarom naar voren?’ (lacht) Dat was gelukkig niet het geval.»

HUMO Zou jij je ooit laten hypnotiseren op het podium?

Lemmens «Nee. Ik wil het zeker ooit eens meemaken, dat wel. Je moet naar verluidt openstaan voor hypnose om het mogelijk te maken, en zo iemand ben ik wel. Maar liever niet voor een volle zaal en voor een miljoen kijkers (lacht).»

HUMO Stel dat je zelf zou mogen deelnemen, met welk nog onbekend talent zou je dat doen?

Lemmens «Ik ben niet de persoon om op een podium te staan met één of ander talent. Nu ja, programma’s presenteren is misschien wat ik het best kan. En dat doe ik al in de schijnwerpers (lacht).»

HUMO Er is niets waar jij in een minuut tijd enorme hoeveelheden van kunt binnenspelen?

Lemmens «Toch wel, hoor. Ik zou kunnen meedingen naar het wereldrecord Kinder Bueno’s verslinden. Maar die wedstrijd hou ik voorlopig liever in mijn eentje in de zetel.»

HUMO Binnen afzienbare tijd begint ook het nieuwe, wereldwijde seizoen van ‘Boer zkt vrouw’, dat jij samen met Dina Tersago presenteert. Na de inleidende aflevering in maart kwam er een recordaantal inschrijvingen binnen.

Lemmens «Er zijn waanzinnig veel reacties van vrouwen binnengelopen. Dat had ik niet meteen verwacht, want de boeren wonen wel aan de andere kant van de wereld, hè. Zij zijn grote avonturiers, ze hebben hun leven hier achtergelaten om ver weg een nieuw bestaan op te bouwen. Maar dat wil niet zeggen dat andere mensen zomaar bereid zijn om hun job op te geven en met de kinderen naar een ver buitenland te verhuizen. In het begin hoopten we vurig dat we aan tien vrouwen per boer zouden raken. Dat we er uiteindelijk meer dan duizend zouden vinden, hadden we nooit durven te denken.»

HUMO Weten die vrouwen wel goed waar ze aan beginnen?

Lemmens «Niet altijd, nee. En die boeren al helemaal niet. Hoe ‘Boer zkt vrouw’ leeft in Vlaanderen, daar hebben ze het raden naar. Dan kan het een schok zijn als ze naar hier komen en vaststellen dat heel veel mensen hen van de televisie kennen.»

HUMO Jullie zijn de boeren alle vijf gaan bezoeken. Was je blij dat je uit de studio kon?

Lemmens «Natuurlijk, maar de liveshows in de studio doe ik ook graag, hoor. Het is een vak op zich, die shows presenteren: het ziet er bedrieglijk simpel uit, maar die vlotheid en het improviseren is iets waar ik jarenlang aan heb moeten werken om het onder de knie te krijgen. Er kan van alles fout lopen tijdens een live-uitzending, en dan kijkt iedereen naar jou om het recht te trekken. Valt het licht uit, wordt er een verkeerde naam afgeroepen of dondert iemand van het podium? Als presentatrice moet jij de trein weer op de sporen zien te krijgen.»

HUMO Is ‘Boer zkt vrouw’ presenteren ook een vak op zich?

Lemmens «Als je Dina bezig ziet, moet je haast geloven van wel. Ze krijgt het altijd voor elkaar dat mensen haar in hun hart sluiten: ze wordt steevast op elk trouwfeest en elke babyborrel uitgenodigd (lacht). Op dat vlak hoop ik wat van mijn ervaring uit de liveshows te kunnen gebruiken: ook daar ben je met emoties bezig, en met hoe onvoorstelbaar die soms kunnen zijn.»

HUMO We hebben net de laatste aflevering van ‘Boxing Stars’ achter de rug, dat jij hebt gepresenteerd. Zou dat iets voor jou zijn, andere BV’s tegen het canvas meppen?

Lemmens «Vooraf dacht ik van wel. Tot de eerste match begon, en ik na één minuut al doorhad dat het niets voor mij zou zijn (lacht). Ik vind boksen een heel mooie sport, maar dan meer als training. De wedstrijden vind ik iets te agressief.»

HUMO Onlangs kwam er een filmpje online waarin jij na opnames van ‘Groeten uit’ de straat op moest in je eighties-outfit, inclusief je ontplofte kapsel. Hebben veel mensen dat gezien?

Lemmens «Natuurlijk, maar dat trek ik me niet aan. Op den duur sta je daar niet meer bij stil. Sterker nog, ik ben na de opnames nog vaak in die outfit aan de schoolpoort gaan staan om mijn dochter af te halen. Niets aan.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234