null Beeld

‘De glazen show’: Steven Van Herreweghe en Sofie Lemaire

Vlaanderen maakt zich op voor het startschot van de zesde en laatste Music For Life, op 17 december.

Frederick Vandromme

Op Eén zullen Steven Van Herreweghe en Music For Life-oudgediende Sofie Lemaire u vier avonden op rij toespreken vanuit een barak die naast het Glazen Huis wordt opgetrokken.


Enkele quotes van Steven Van Herreweghe en Sofie Lemaire:

HUMO Wat gaan jullie doen?
Steven Van Herreweghe «Twee dingen: verslag uitbrengen van wat zich dit jaar in en rond het Huis afspeelt, en proberen ook zelf een duit in het zakje te doen. Daarom trommelen we zoveel mogelijk bekende Vlamingen op, met de vraag of ze iets te veilen hebben.
»Dan kunnen persoonlijke spullen zijn, of film- of televisiefragmenten die het daglicht nog nooit gezien hebben - ik noem maar iets. Er zijn tegenwoordig véél bekende Vlamingen; het minste wat wij kunnen doen is daar eens uitgebreid misbruik van maken.
»Zo moeilijk is het trouwens niet om mensen te mobiliseren voor het goede doel: niemand durft ‘nee’ te zeggen (lacht).
»We organiseren ook elke dag een actie op het plein naast het Glazen Huis, onder leiding van Sven De Leijer, om de mensen nog wat meer geld uit de zakken te slaan..»

HUMO Wat die veilingen betreft: zitten er zaken tussen die jullie zelf graag thuis op de schouw zou zetten?
Sofie Lemaire «Erik Van Looy komt langs met de bebloede lakens uit de bekende Hollywood-productie ‘The Loft’. Niet dat ik een filmfreak ben, maar het lijkt me wel bijzonder om zoiets in huis te hebben. Misschien kun je er iets stilistisch verantwoord mee doen, en dat vervolgens in een kader aan de muur hangen.»
Van Herreweghe «En het is hoe dan ook ideaal voor mensen die hun relatie wat meer peper willen geven. Ik zie het al voor me: nietsvermoedende man komt thuis en treft vrouw aan in hevig bebloede lakens. Daar komt gegarandeerd een grappige situatie van.»

Lemaire «De vorige editie – ik zat toen voor de derde keer op rij in het Huis – was mijn persoonlijke hoogtepunt. Ik stond er veel vaster in mijn schoenen dan de twee keren daarvoor, waardoor ik er ook meer van kon genieten.
»Onmiddellijk na afloop heb ik Jan Van Biesen, mijn baas, gezegd dat het voor mij genoeg was geweest - ik voelde dat het toch niet meer beter kon worden.
»Wellicht zal ook de vermoeidheid van het moment meegespeeld hebben, maar toen men het mij deze zomer nog eens vroeg, was ik niet van mening veranderd. Misschien dat ik volgende week wel even zal denken: ‘Milledju, ik had toch graag meegedaan’, maar nu ben ik vooral blij dat ik het nog eens van de andere kant kan meemaken. Dat ik aan het raam kan staan en naar binnen wuiven, in plaats van omgekeerd.»

Lemaire «Op de radio mag je gekke bekken trekken, er is niemand die het ziet. Als ik op televisie onhandige bewegingen maak of mijn lichaam niet onder controle blijk te hebben, zijn de gevolgen ingrijpender.
»Gelukkig zal Steven naast mij staan: een klasbak die wél rad van tong is, en bovendien iets meer op zijn gemak in een televisie-omgeving.»
Van Herreweghe «Eh, ’t is vooral de kunst om te doen alsóf.
»Nee, vooraf en achteraf ben ik meestal zenuwachtig, maar op het moment zelf ben ik wel rustig. Een vorm van fatalisme, vermoed ik. Als er iets fout loopt, kan het overigens ook heel plezant worden. Ik ben geen fan van chaos, maar het kan op zijn minst spannend zijn.»

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234